BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Afrika’da Neden Temiz Su Yok? Afrika Su Kuyusu Bağışı Etkileri

Afrika’da Neden Temiz Su Yok? Afrika Su Kuyusu Bağışı Etkileri

Afrika'da neden su yok sorusunun yanıtı birden fazla. Ancak çözüm tek: Su kuyusu bağışı!

Bugün, belki de sizler bu yazıyı okurken Afrika’da yüzlerce kardeşimiz sadece içme suyu bulamadığı için hayattan kopup gidiyor. Modern çağın belki de en utanılası sorunlarından biri olan su kıtlığı, Afrika’nın pek çok ülkesini ele geçirmiş durumda. Yapılan araştırmalar Afrika'da 30'dan fazla ülkenin su kıtlığından etkilendiğini ve etkilenmeye devam ettiğini ortaya koymaktadır. Bunun yanı sıra son raporlara göre Afrika'nın yaklaşık yüzde 66'sı kurak veya yarı kurak olarak kabul edilmektedir.

Müslümanların yoğun bir şekilde yaşadığı Afrika ülkelerinde görülen su krizi, insanlık tarihine koyu bir leke olarak kazınmaya devam edecektir. Öyle ki, yalnızca temiz bir yudum su bulamadığı için hayatlarını kaybeden kardeşlerimizin tam karşısında, suyu fütursuzca kullanmaya devam eden insanlar bulunmaktadır. Yıllardır çözülmeyi bekleyen bir sorun olarak varlığını sürdüren Afrika su krizi için geliştirilen çözümler, işin özünde bir bardağı doldurabilecek yeterliliğe sahip olamamaktır. Peki, Afrika’da neden temiz su yok? Afrika su kuyuları kardeşlerimize su temini sağlamada yeterli oluyor mu? Gelin, Afrika su krizinin detaylarını birlikte konuşalım!

Afrika’da İçme Suyunun Olmamasının Nedenleri Nelerdir?

Afrika’da temiz suyun bulunmaması, hiç de sudan sebepler değildir. Nitekim, yakın gelecekte yalnızca Afrika ülkelerini değil, diğer dünya ülkelerini etkisi altına alacak küresel ısınma, Afrika’da su krizinin en temel sebeplerinden biridir. Değişen iklim koşulları, bölgede kuraklığı beraberinde getirmektedir. Kardeşlerimize içme suyu olan göllerin kuruması ise onların susuzlukla olan imtihanını başlatmıştır. İklim koşullarının değişmesinin yanı sıra Afrika’da neden su yok sorusunun diğer bir yanıtı da yetersiz altyapıdır. Kendi içinde büyük bir altyapı sorununa sahip olan Afrika ülkeleri, temiz su kaynaklarının dağıtılmasını sağlayamamaktadır. Afrika’nın çeşitli yerlerinde henüz kurumayan göller, yerleşim yerlerinden bir hayli uzaktadır. Yeterli altyapı bulunmadığı için insanlar her gün su bulmak için kilometrelerce yol yürüyerek bu göllere ulaşmakta ve evlerine su taşımaktadır. Temiz suya ulaşmak uğruna çekilen çile ise bu uğurda kaybolan canların sayısını artırmaktadır.

Afrika’da su krizinin nedenleri arasında orantısız nüfus artışı öne çıkmaktadır. Doğum kontrol yöntemlerinin neredeyse hiç olmadığın Afrika ülkelerinde, nüfusun artışı kaçınılmaz olmaktadır. Çoğalan nüfus miktarı ise zaten neredeyse olmayan su kaynaklarının daha da tükenmesine yol açmaktadır. Ancak bunun yanı sıra, Afrika’da dünyaya gelen binlerce bebek yetersiz su tüketiminden dolayı ölmektedir. Bebeklerin yanı sıra Afrika’da susuzluktan ölen çocukların sayısı acı bir tablo oluşturmaktadır. UNICEF tarafından hazırlanan bir çalışmaya göre Afrika'da 190 milyon çocuk temiz suya yeterli ölçüde erişememektedir. Bu sebepten dolayı her gün bin çocuğun hayatını kaybettiği de yapılan araştırmaların bir sonucudur.

Afrika’da Su Kıtlığı Çeken Ülkeler Nelerdir?

Afrika’da su kıtlığın yoğun olarak yaşandığı bazı ülkeler bulunmaktadır. UNICEF’in raporu, Afrika’da su kıtlığının en yüksek düzeye ulaştığı ülkeleri sıralamaktadır. Afrika’da su kıtlığı çeken ülkeler şu şekildedir:

  • Çad
  • Nijerya
  • Somali
  • Mali
  • Tanzanya

Afrika Su Kıtlığını Ortadan Kaldırmak Mümkün mü?

Su krizinin en belirgin sonuçlarıyla karşı karşıya kalan ülkelerde insani yardım kuruluşlarının su ulaştırma projeleri yeterli değildir. Bu noktada Avrupa Yardım Vakfı olarak bizler, Afrika’da su kıtlığının en çok olduğu bölgelere “Umut Pınarı Su Kuyusu” projemizle susuzluğu gidermeye çalışıyoruz. Müslüman kardeşlerimizin susuzluğunu gidermek için teyakkuzdayız. Bugüne kadar defalarca kez Afrika’nın çeşitli köylerinde su kuyusu açılışı yaparak, Afrikalıların kana kana su içmesini sağladık. Değerli bağışçılarımızın vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz Afrika su kuyusu yardım projesi, Afrika’da su kıtlığını bitirmese de bir nebze olsun susuzluğa çözüm olmaktadır. Bu noktada Afrika'da su kıtlığıyla olan mücadelemize devam edebilmemiz ve Allah rızası için kardeşlerimizi temiz suyla buluşturabilmemiz için desteklerinizi bekliyoruz.

Afrika’daki Su Krizine Etkili Çözümler: Afrika Su Kuyusu

Afrika su kuyusu bağış” ile Afrika’nın pek çok bölgesinde yüzlerce kardeşimize can suyu olmayı sürdürüyoruz. Yüce Mevla’nın bizlere sunmuş olduğu suyun bir yudumuna dahi muhtaç olan Afrikalı kardeşlerimiz için Avrupa Yardım Vakfı üzerinden online olarak bağış yapabilirsiniz. Çad, Tanzanya, Somali ve diğer Afrika ülkelerinde devam eden Afrika su kuyusu projemizin kardeşlerimizi hayata bağlamasını umuyoruz. İnşallah Afrika halkı, su kuyuları sayesinde şifaya kavuşacaktır.

Bilmelisiniz ki, Hz. Muhammed (s.a.v) şöyle buyurmuştur, “Kim bir müslümana bir sıkıntıda yardımcı olursa, Allah da ona yardım eder. Kim bir müslümanın sıkıntısını giderirse, Allah da onun kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir.” (Sahih Bukhari)

Afrika su kuyusu fiyat hakkında bilgi almak ve Afrika’daki kardeşlerimizin suya olan hasretini dindirmek için hemen şimdi aidef.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Haberi Paylaş