BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Avrupa Yardım Vakfı Olarak Kurban Süreçlerimizi Nasıl Yönetiyoruz?

Avrupa Yardım Vakfı Olarak Kurban Süreçlerimizi Nasıl Yönetiyoruz?

Avrupa Yardım Vakfı olarak, kurban bağışlarınızı en şeffaf şekilde yöneterek mazlumların gönüllerine umut oluyoruz.

Günümüzde mazlum coğrafyalarda yaşayan birçok kardeşimiz var. Yaşadıkları gerçeklikle yüzleşmek bizler için oldukça üzücü. Bu zorlu yaşam savaşında duydukları destek her zamankinden daha önemli bir halde. Aileler savaş doğrultusunda evlerini terk etmek zorunda kalıyor veya ekonomik sıkıntılardan dolayı yiyecek hiçbir şey bulamıyor. Bundan dolayı ise temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Bu doğrultuda biz Avrupa Yardım Vakfı olarak yardım projelerimiz ile fiziksel olamasak da kalben yanlarında olduğumuzu hissettiriyoruz.

Kurban bağışı yaparak sizler de ihtiyaç sahibi kardeşlerimize el uzatarak, kalplerine bir umut ışığı doğmasını ister misiniz?  Afrika gibi açlık ile mücadele eden birçok ülke bulunuyor. Bağış  yapmak onların umut dolu bir şekilde geleceğe bakmalarını sağlar. Afrika kurbanlık bağışı yaparak evlatlarını doyurmak isteyen, bebeklerini emzirmek isteyen fakat vücudunda yeterli protein bulunmayan annelerin yüreklerine mutluluk serpebilirsiniz.

Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin de oldukça zor bir hale geldiği coğrafyalarda temel ihtiyaçlarını karşılayamayan mazlumlara vakfımız sizler sayesinde yardım eli uzatıyor. Kurban dağıtım günü geldiğinde heyecanla bekleyen gözler, umut ile dolu kalpler bizleri karşılıyor. Her bir mazlum kardeşimiz onlar için özel olan kurban yardımlarını alarak mutlu bir şekilde ailelerine, çocuklarına götürüyor. Yardımların geldiğini gördüklerinde sevinç ile dolu yüz ifadelerini görmek bizleri çok mutlu ediyor.

Yetersiz beslenme nedeniyle hastalıklar ile savaşan yardıma ihtiyacı olan mazlumlar, yetersiz sağlık hizmetleri ile tedavi olamıyorlar. Sizlerin yaptığı bağışlar ile bu kardeşlerimizin karınları doyarak sağlıklarına kavuşabilirler. Kurban bağışı yoksulluğa ve açlığa savaş açabileceğiniz güçlü bir süreçtir.

Değerli bağışçılarımızın kurbanlarını akıllarında soru işareti kalmayacak şekilde dağıtmak için çok büyük bir özveri ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Vakfımıza bağış yapmak isteyen fakat aklında ‘’bağışlarım yardıma muhtaç mazlumlara ulaşacak mı? ‘’Bağış sürecimi görebilir miyim?’’ ‘’ kurbanım kesildi mi?’’ gibi sorular olan sevgili yardımseverler için bağış sürecinin nasıl işlediğini anlatacağız.

Vakfımız kurban bağışı öncesi siz değerli bağışçılarımızı, detaylı bir şekilde bilgilendirerek kurban bağışı amacı, detayları, bağışların nasıl kullanılacağı, dağıtım süreçlerinin nasıl olacağı hakkında bilgiler vererek sizleri aydınlatır. Bağışınızı yaptınız peki sonraki süreç nasıl ilerleyecek? Avrupa Yardım Vakfı, kurban bağış için hayvan seçimini çok dikkatli bir süreç içerisinde inceler. Sağlıklı bir hayvan olması için detaylı incelemeler yapar çünkü kesilecek kurbanlık sağlık durumu, beslenmesi çok önemlidir. Kurban bağışlarının kesim süreci tamamen dini kurallara uyumlu bir şekilde gerçekleştirilir. Hem din hem sağlık tarafından usulüne uygun kesilen bu kurbanlar bağışlarınız sonucunda yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimize ulaşır. Yapmış oldukları kurban bağışı ile bağışçılarımızın güvenine layık olmak ve ihtiyaç sahiplerine en iyi hizmeti vermek amacı ile dağıtım süreci çok verimli bir şekilde yönetilir.

Vakfımız için şeffaflık oldukça önemlidir. Bağışçılarımızı sürece dahil ederek yaptıkları yardımı kontrol edebilmelerini sağlamak amaçlı raporlar sunuyoruz. Bağışlarınızdan sonra sizleri bilgilendirme sürecini büyük bir titizlik ile gerçekleştiriyoruz.  Böylelikle bağışçılarımız kurban süreçlerini takip edebiliyor.

Gelir dağılımı konusunda büyük bir hassasiyet gösteren vakfımız, toplumdaki her kesime eşit bir şekilde yardım ulaştırmayı hedefliyor. Avrupa Yardım Vakfı olarak önceden ihtiyaç analizi yaparak hedef belirler ve ihtiyaç sahiplerinin sayısı, bölgelerin öncelikleri ve ekonomik koşullar göz önüne alınır. Gelir dağılımını en iyi şekilde yöneterek kaynakların etkin bir şekilde kullanılması için çaba gösterilir.

Kurban bağışı ne kadar? Kurban bedelleri nelerdir? Kurban bağışı nasıl yapılır?  Gibi sorular vakfımıza bağış yapacak birçok yardımseverin aklına takılıyor. ‘’Kurban bağışı yapmak istiyorum’’ diyen sevgili bağışçılarımızı Avrupa Yardım Vakfı websitesinde gerekli adımları takip ettiklerinde kurban bağışı 2023 fiyatlarını görebilirler. Bağışlarınız ile açlıktan hastalığa doğru sürüklenen birçok karın doydu, çocukların yetersiz beslenmenin verdiği zayıflık ile güçsüz kalmış bedenleri güç kazandı, anneler çocuklarına yedirebilecek bir öğün buldukları için mutluluk ile doldu ve daha birçok mazlum kardeşimizin yüzlerinde büyük bir mutluluk oldu.

Haydi! siz de kurban bağışı ile yoksulluğa ve açlığa savaş açın! Umut dolu bir gelecek inşa etmeyi sağlayın.

 

Haberi Paylaş