BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Bağış Yapmanın Sevabı

Bağış Yapmanın Sevabı

İhtiyaç sahiplerine bağış yapmak sadece bu dünyada değil, ahirette de kişiye büyük kazançlar sağlar.

Dinimizde bireysel yaşamaktan çok, birlik içinde ve toplumsal etkileşim halinde yaşamamız tavsiye edilmektedir. Bu noktada insanlar arasında yardımlaşma ve dayanışma, toplumsal huzurun ve refahın temel taşlarındandır. Bu yardımlaşmanın en güzel örneklerinden biri de bağış yapmaktır. Bağış yapmanın sevabı oldukça fazlayken hem dünya hem ahiretimiz için oldukça önemli bir ameldir.

Bu noktada gerek yakın çevremize gerekse de onlarca kilometre uzakta olan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize de yardımcı olabilirsiniz. Çünkü dinimizde bulunan ümmetçi anlayış kendi öz kardeşimizden bizi nasıl sorumlu tutuyorsa, dünyanın bir ucunda bulunan kardeşlerimizi de aynı şekilde sorumlu tutmaktadır.

Bizler Avrupa Yardım Vakfı olarak kurulduğumuz ilk günden bu yana, kardeşlerimizin yanında olmaya ve onlara yardım etmeye devam etmekteyiz. Sizlerin de destekleriyle birçok iyilik projesini beraber gerçekleştirdik ve Rabbimizin izniyle gerçekleştirmeye de devam edeceğiz.

Sizler de ümmet coğrafyasında bulunan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize bağış yapmak isterseniz bizlere ulaşabilirsiniz.

Bağış Yapmak Ne Demek?

Bağış yapmak, kendi kazancımız yahut emeğimizden başkasına gönüllü olarak yardımda bulunmaktır. Bu noktada bağış yapmak yalnızca maddi olarak yapılan bir işlem değildir. Peki bağış yapmak ne demek?

Bizler zamanımız, eğitimimiz, gülümsememizle dahi sadaka ve bağış yapabiliriz. Yani bir kardeşimize ayırdığımız zaman, yük taşıyamayana yardımcı olmamız, yoldan geçen yaşlılara yardım etmemiz dahi bir bağış niyetiyledir. Burada ana nokta kendimizden karşı tarafa iyilik yapmak amacıyla bir ihsanda bulunmaktır.

Bizler de bugün bağış yapmanın maddi kısmını konuşacağız. Vakfımıza yapacağınız bağışlarla kardeşlerimize bağış yapmış ve onlara ihsanda bulunmuş olursunuz.

Avrupa Yardım Vakfı’nın kurban kesimi, su kuyusu açma, yetim projeleri, eğitim projeleri, kardeş aile projeleri, katarakt projeleri, gözlük projeleri sadaka ve zekatlar, hayır yemekleri gibi projeleri, bağış yapmanın farklı yollarını sunmaktadır. Her bir proje, bağışçıların farklı alanlarda katkı sağlamasına imkan tanır.

Bu noktada sizler de ihtiyaç sahibi kardeşlerimize bağışlarınızı sunmak ve projelerimizi incelemek isterseniz buraya tıklayın.

Bağış Yapmanın Şartları Nelerdir?

Bağış yapmanın bazı şartları vardır ki bu şartlar, bağışın kabul edilmesi ve yerine ulaşması için önemlidir. İşte bağış yapmanın şartları nelerdir sorusunun cevapları:

-Niyet: Bağış yaparken niyetinizin temiz ve samimi olması gerekir. İhtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla yapılan bağışlar, manevi olarak daha değerlidir.

-Maddi Güç: Rabbimiz bizleri yalnızca gücümüzün yettikleri ile sorumlu tutmuştur. Bu noktada farz kılınan zekat ibadeti dahi maddi gücü bulunan kişilere şart koşulmuştur. Bu nedenle bağış yapmak isteyenlerin de maddi gücünün bu bağış için uygun olması gerekir.

-Yerine Ulaştırma: Bağışın doğru kişilere ve ihtiyaç sahiplerine ulaştığından emin olunmalıdır. Bu noktada güvenilir vakıf ve derneklerle çalışmak büyük önem taşır. Avrupa Yardım Vakfı, bu konuda diğer vakıflara nazaran ön plana çıkar.

Vakfımız kurulduğu ilk günden itibaren ihtiyaç sahiplerine kol kanat germekte, sizlerin yapmış olduğu bağışları onlara hızlıca ulaştırmaktadır.  Bu noktada sizlerin güveninizi kazanmak ve en iyi bağış seyrini yürütmek için bağışlarınızı büyük bir titizlikle yerine getiriyoruz.

Bağışlarınızı icra ederken isminizin yazılı olduğu tabelalarla birlikte görüntüler alarak sizlere gönderiyoruz. Sizler de uygulama aşamaları ve aklınıza takılan sorular hakkında bilgi almak isterseniz bizlere ulaşabilirsiniz.

Bağış Yapmanın Fazileti

Bağış yapmanın fazileti, manevi huzur ve toplumsal dayanışmanın artması ile doğrudan ilişkilidir.

Bağış yapmak, Allah katında büyük sevap kazanmanın yanı sıra, toplumda birlik ve beraberliği pekiştirir. Yardımlaşmanın ve paylaşmanın güzellikleri hem bağışçıların hem de bağış alanların yaşamlarına pozitif etkilerde bulunur.

Bu noktada bağış yaparak manevi huzura kavuşmak ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımcı olmak isterseniz bizler size destek verebiliriz.

Nereye Bağış Yapabilirim?

Bağış yapmanın önemi ve faziletini anladıktan sonra, doğru yere bağış yapmak da çok önemlidir. Avrupa Yardım Vakfı, çeşitli projeleri ile bağışlarınızı en doğru yerlere ulaştırmaktadır. İşte vakfımız aracılığı ile bağış yapabileceğiniz bazı projeler:

-Kurban Projeleri: Bağışladığınız kurbanlar ihtiyaç sahiplerinin sofralarında kendilerine yer bularak onların yalnız olmadıklarını bir kez daha onlara hatırlatmaktadır.

-Su Kuyusu Projeleri: Özellikle Afrika ve Asya kıtasının bir bölümünde her geçen gün temiz suya ulaşım daha da zor duruma gelmektedir. Bu noktada bu bölgelere yapacağınız bağışlar kritik öneme sahiptir.

-Yetim Projeleri: Yetim çocukların eğitim, sağlık ve barınma ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik projelerle, onların geleceğine katkıda bulunabilirsiniz.

-Eğitim Projeleri: Maddi durumu yetersiz öğrencilerin eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için burs ve eğitim materyali desteğinde bulunabilirsiniz.

-Kardeş Aile Projeleri: Bu projemizde maddi durumu yetersiz olan ailelere destek vermenin yanında ailedeki bireylerden birisine meslek edindirmek açısından maddi destek de sağlayabilirsiniz.

-Sadaka ve Zekatlar: İhtiyaç sahiplerine doğrudan yardım ulaştırmak için sadaka ve zekat bağışlarınızı yapabilirsiniz.

-Hayır Yemekleri: Bu projemizde özellikle ahirete irtihal eden sevdikleriniz adına dağıtımlar yaptırabilirsiniz.

-Katarakt Projeleri: Katarakt projelerine destek vererek karanlığa mahkum durumda yaşayan kardeşlerimizin karanlıktan kurtulmasını sağlayabilirsiniz.

-Zimem Defteri Projesi: Bu proje en anlamlı projelerden biridir. Osmanlıdan kalma bir uygulama olan zimem defteri satın alma uygulaması, ihtiyaç sahibi yerel bölgelerde bulunan bakkallardan veresiye defterlerini satın almaktır. Bu noktada yapacağınız bağışlarla kardeşlerimizin borçlarını ödeyebilirsiniz. 

Avrupa Yardım Vakfı aracılığıyla yapılan bağışlar, doğru yerlere ulaştığından emin olmanın huzurunu yaşatır.

Unutmayalım ki, küçük bir yardım bile, bir insanın hayatında büyük değişimlere yol açabilir ve Rabbimizin rızasına ulaşmak adına büyük önem taşıyor olabilir.

Siz de Avrupa Yardım Vakfı aracılığıyla kardeşlerimize yardımcı olmak isterseniz bize ulaşın.

Haberi Paylaş