BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Bangladeş Sel Felaketinin Yaralarını Acil Yardım Projesi ile Sarıyoruz!

Bangladeş Sel Felaketinin Yaralarını Acil Yardım Projesi ile Sarıyoruz!

Sular altında kalan Bangladeş, sizden gelecek en ufak bir desteğe muhtaç.

Coğrafi konumu ve iklimi sebebiyle sürekli yağış olan Bangladeş, sel felaketiyle karşı karşıya gelmiştir. Günlerce yağışın yaşandığı bölge, yağmurun şiddetini artırmasıyla sele kapılmıştır. Sular altında kalan Bangladeş halkı, yalnızca evlerini, tarım arazilerini ve hayvanlarını değil. Yaşamlarını da kaybetmiştir. Yaklaşık 20 Bangladeşli kardeşimiz, sele kapılıp hayatından olmuştur. Bununla birlikte sel felaketinde 4 buçuk milyon kişi zarar görmüştür.

Ailesini ve yakınlarını kaybeden Bangladeşliler, sulara kapılır giden evlerini uzaktan izlemek zorunda kalmıştır. Selle birlikte kapanan ulaşım yolları ise halkın güvenli alanlara gitmesine engel olmuştur. Sokakların suya gömüldüğü bölgede, 3 milyon kişinin mahsur kaldığı bilinmektedir. Bangladeş halkı, sular altında kalan topraklardan uzaklaşabilmek için bota ihtiyaç duymaktadır. Bunun yanı sıra, yiyecek, içecek ve giysi gibi temel gereksinimlere muhtaç olan kardeşlerimiz, felaket karşısında çaresizce yardım beklemektedir.

Doğal afetlere karşı savunmasız olan ve yeterli altyapısı olmadığı için gerekli çözümlere başvuramayan Bangladeşliler, sel felaketinin sonuçlarını çok ağır ödemektedir. Yürekleri dağlayan bu afet karşısında Avrupa Yardım Vakfı olarak, hayır elimizi Bangladeş’te yaşayan kardeşlerimize uzatıyoruz. Sular altında kalan hayatlara umut olmak için çıktığımız bu yolda, Bangladeş Sel Felaketi Acil Yardım Projemizi hayata geçirdik. Kayıtsız kalamadığımız bu acı dolu afetin izlerini biraz olsun silmek ve Bangladeş’te iyilik güneşini doğurmak için çalışmalara başladık.

Bölge halkının ihtiyaçlarını gidermek ve yaralarını sarmak için sizden gelecek desteklere ihtiyacımız var. Projeye yapacağınız her bağış, sulara esir olan kardeşlerimizin nefes almasını sağlayacaktır. Dilediğiniz miktarda katkıda bulunabilir ve projemize destek olabilirsiniz. Unutmayın, doğal afetler ve felaketler dayanışma içerisinde olmayı ve birliğimizi pekiştirir.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed de, “Kim bir ihtiyacı karşılamada elinden geleni yaparsa, Allah onun ihtiyacını karşılar.” (Buhari, Müslim) hadisiyle, biz müslümanları kötü günlerde birlik olmaya ve yardımlaşmaya davet etmektedir. Gelin, Bangladeşli kardeşlerimizin umutlarının da sele kapılmasına izin vermeyelim!

Sular altında kalan Bangladeş’e bağış yapmak için: https://aidef.eu/donate/banglades-sel-felaketi-acil-yardim-projesi--508-tr.htm

Haberi Paylaş