BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Bir Çocuğun Dünyasını Değiştirmek: Yetim Yardımı

Bir Çocuğun Dünyasını Değiştirmek: Yetim Yardımı

Yetimler, bizlere Allahın emanetidir. Onların kimsesiz olmadıklarını, maddi manevi yanlarında olduğumuzu bilmeleri oldukça önemlidir.

Müslümanlar arasında dayanışma ve kardeşlik hem ayetlerde hem de hadislerde oldukça sık işlenmiştir. Özellikle anne, babası olmayanlar için bu durum çok daha önemli olarak görülmüştür. Ebeveynlerden birini ya da her ikisini kaybetmiş olanlar için Müslümanların oldukça dikkatli olması tavsiye edilmiştir. Onların haklarının yenmemesi gerektiğini, onların koruyup gözetilmesi gerektiğini Allah (c.c.) ve Resulü (a.s) sıkça vurgulamıştır. Bu noktada yetim yardımı toplumsal bir görev olarak ön plana çıkmaktadır.

Kimsesi olmayanların kimsesi olmak, onlara kol kanat germek toplumsal bir vazifedir. Tek başına, kimsesiz büyümenin oldukça zor olduğu bariz şekilde belli iken kardeşlerimize sahip çıkmamız gerekir. Bu nedenle yetim bağışı yapmaya özen göstermeliyiz.

Herkes çevresinden mesuldür. Bu nedenle ilk olarak çevremizde bulunan yetimlerin hakkını gözetmekte çaba sarf etmek gerekir. Bununla birlikte çevremizdeki yetimlere ihtimam gösterirken diğer coğrafyalarda bulunan yetimlere de destek olmak son derece önemlidir.

Yurt dışında yetim bakmak isteyenler için bu hizmeti veren yardım kuruluşları vardır. Avrupa Yardım Vakfı, bu kuruluşların en başında gelmektedir. Vakıf, mazlum coğrafyalarda bulunan yetimlerin hamisi konumundadır. Ailelerini kaybetmiş, geçimini sağlayamayan çocuklara destek veriyoruz.

Sizler de mazlum coğrafyalar da yaşayan yetim çocuklara destek vermek isterseniz web sitemiz üzerinden yetim projesi kısmına göz atabilirsiniz. Yine aynı şekilde üst tarafta bulunan bağış kısmını kullanarak bağışlarınızı yapabilirsiniz.

Yetim Bakmanın Fazileti

Rabbimiz Kur’an’ı Kerim’de özellikle yetim hakkı ve yetim malları üzerinde fazlasıyla durmuştur. Yetimlerin hakkını gözetmek her Müslüman için asli bir vazifedir. Yetimlerin Müslümanlar üzerindeki haklarından biri, Müslümanların onlara kol kanat germesidir. Çünkü ebeveynleri olmayan her çocuk aslında ümmetin bir çocuğudur ve bu noktada bilinçli olmak gerekir. Bu nedenle İslam’da yetimlere bakmanın fazileti üzerine birçok konu konuşulmuştur.

Bu noktada Müslümanların yetim bakmak için istekli ve bilinçli olması gerekir. Yetim bakmanın birkaç noktada fazileti vardır. Bunlar:

  1. İbadet Boyutu: Yetimlere bakmak, dinin ibadet boyutlarından biridir. Kimsesiz kalmış çocukların elinden tutarak onların hayatta yoldaşı olmak, Müslümanların yapacağı ibadetlerden biridir. Bu nedenle yetim bakma ibadetini aksatmamak gerekir.
  2. İnsani Boyutu: Bir çocuğa kol kanat germek, insani olarak en güzel noktalardan biridir. Kimseyi kimsesiz bırakmamak adına insanlık onurunu koruma açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle yetim çocuk bakmak insanlık namına yapılması gereken bir iştir.
  3. Toplumsal Boyutu: Yetimlere yardımcı olmak, toplumsal birlik ve beraberlik açısından oldukça önemli bir noktadır. Yetimlerin ihtiyacını görmek, İslam toplumunda birlik ve beraberliğin var olduğunu gösterir. Bu noktada yetim çocuk bakarak toplumsal bir farkındalık oluşturulabilir.
  4. Geleceğe Dair Boyutu: Bakacağınız her yetim, gelecek adına dikeceğiniz bir fidandır. Elinden tuttuğunuz yetimler hayata sıkı sıkıya bağlanır. Gelecekleri için daha kolay çalışır ve en önemlisi yalnız olmadığını bilir.

Bu noktada, yetim bakmak ve onlara maddi manevi destek olmak isterseniz Avrupa Yardım Vakfı’na ulaşabilirsiniz.

Yetim Bakmanın Yetimler Açısından Önemi

İslam, toplumsal bir dindir. Bireylerin kendi başlarına yaşamasını değil toplumsal etkileşim içerisinde bir hayat sürmelerini ister. Bu noktada toplumda bulunan yetimlerin himaye edilmesi oldukça önemlidir.

Ebeveynlerini kaybeden yetimler, türlü sıkıntı ve sorunlarla hayatlarına devam ediyorlar. Bu zorlu süreç içerisinde onların yanında olarak hayata sorunsuz şekilde devam etmelerini sağlamak gerekiyor. Bu noktada sizlerin yapacağı bağışlar ve yardımlar çok önemlidir. Bu amel, dünyada bizleri mutlu edeceği gibi yetim bir çocuğa bakmanın sevabı Allah’ın rızasını kazanmak için de bir nedendir. Bu noktada yetimlere yardımcı olmanın önemi ve değeri yetimler için şu açılardan önemlidir:

  1. Güvenlik: Yetimlere yardım ederek onların güvenliğini sağlayabilirsiniz. Onlara yaptığınız yardım, güvenli hissetmelerini sağlayacaktır.
  2. Sevgi: Yetimler açısından en önemli noktalardan biridir. Ebeveyn sevgisi bulamayan yetimler için sevgi ve ilgi her şeyden önemlidir. Bu noktada ilgileneceğiniz yetimler, uzaklarda da olsa onlara ilgi ve sevgi besleyen birileri olduğunu bilecekler.
  3. Topluma Kazandırma: Destek verdiğiniz yetimler, toplumda çok daha rahat şekilde yer alacaklar. Bu şekilde yetimler daha sosyal bir yaşam imkânı bulacaklar.
  4. Eğitim: Yetim çocukların en büyük sorunlarından biri eğitim sıkıntısıdır. Yetimlere destek olarak onların eğitim hayatlarına da katkıda bulunmuş olursunuz. Bu noktada azami derece de ehemmiyet göstermeniz yetimler için oldukça önemlidir.

Bizler Avrupa Yardım Vakfı olarak yetimlerle yetim hamileri arasında köprü oluyoruz. Yetim kardeş projesi ile birçok yetime bakıyor, sizlerin de bu sevaba ortak olmasını sağlıyoruz.

Yetim Bağışımı Nereye Yapmalıyım?

Yetim bağışı, üzerinde durulması gereken bir bağıştır. Yapılacak yardımların her yetimin hayatına dokunacak olması, toplumsal birlik açısından da oldukça önemlidir. Bu noktada yetimlere maksimum ehemmiyet vermek gerekir. Bizler Avrupa Yardım Vakfı olarak yetim bağışı yapmak istiyorum diyen herkese destek oluyoruz. Özellikle Afrika’da yaptığımız yetim projeleri ile öne çıkıyoruz.

Sizlerin bağışlarını yetimlere ulaştırmak için gayret sarf ediyoruz. Nakit yardımların yanında bayramlar da yetimler için kıyafet dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Eğer siz de öksüz yetim yardımı için bir kuruluş arıyorsanız gönül rahatlığı ile bizlere ulaşabilirsiniz.

Haberi Paylaş