BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Bir Kuyudan Daha Fazlası: Afrika’ya Su Kuyusu Bağışının Etkileri

Bir Kuyudan Daha Fazlası: Afrika’ya Su Kuyusu Bağışının Etkileri

Afrika da temiz su sıkıntısı her geçen gün daha ileri noktalara ulaşmaktadır. Bu noktada su kuyusu bağışlarınız, kardeşlerinizi rahmete kavuşturuyor.

Artan küresel ısınma, her geçen gün su sıkıntısını daha farklı boyutlara taşımaktadır. Özellikle sıcak iklimlerde normal şartlarda da olan su sorunu, bu durumda daha vahim durumlara ulaşmaktadır. Bu noktada Afrika, su sorunu açısından sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Afrika’da bulunan ekonomik sorunlar da yaşamı olumsuz etkilemektedir. Gıdaya ve suya ulaşmanın neredeyse imkansız olduğu Afrika’da, temiz suyu yerin altından çıkarmak hali hazırda bulunan ekonomik sorunlardan dolayı çok zordur. Sizlerin Afrika’ya su kuyusu bağışı yapmanız, bölgenin su sorununu çözmekte yardımcı olacaktır.

Bizler Müslümanlar olarak ümmet bilincine sahip olmalıyız. Ailemizdeki ihtiyaç sahiplerinden tutun, Afrika’nın en ücra bölgesinde yaşayan bir kardeşimize dahi ulaşmaya çalışmamız gerekir. Afrika’da yaşayan kardeşlerimizin su sıkıntısına olabildiğince kulak vermeliyiz.

Afrika’da bulunan suların toprağa karışması, yüzeyde var olan suların bile yeterince temiz olmamasına neden olmaktadır. Bu nedenle her bölgede temiz su bulmak mümkün değildir. Afrikalı kardeşlerimiz bazı günler temiz suya ulaşmak için onlarca kilometre yürümek zorunda kalmaktadır. Bu yolculuk sonrasında bile gerekli olan temizlikte suya ulaşım kesin değildir. Temiz suyun yeteri kadarıyla olmamasından ötürü bölge halkı türlü hastalık ve sorunlarla karşılaşmaktadır. Özellikle çocukların zayıf bünyeleri suyun yetersizliğinden yahut azlığından ötürü bu sorunlardan maksimum derece de etkilenir.

Bizler bu noktada Avrupa Yardım Vakfı olarak Afrika temiz su sorunu açısından çözümlerimizi uyguluyoruz. Sizlerin bağışları ile açtırdığımız su kuyuları, bölge halkına umut ve yaşama azmi oluyor. Su kuyularının çevresinde yaşama tutunan halk, tarım ve hayvancılık yapma fırsatı buluyor. Bu nedenle yapmış olduğunuz su kuyusu bağışları ile sadece Afrika temiz su ile değil, gıda ile de kavuşturmuş oluyorsunuz.

Sizler de kendiniz ya da sevdikleriniz adına su kuyusu bağışı yapmak isterseniz Avrupa Yardım Vakfı sitesi üzerinden bizlere ulaşın.

Afrika’ya Su Kuyusu Bağışının Bölge Halkı Açısından Etkisi

Afrika’da su sıkıntısı, hayatı birçok noktada olumsuz olarak etkilemektedir. Yaşanan su sıkıntılarından ötürü insanların sağlıklarını kaybetmeleri ilk olarak söylenecek şeydir. Suya erişimin olmaması, erişilen suyun da oldukça kirli olması çeşitli sağlık sorunlarına yol açar. Bu sağlık sorunlarından en başta çocuklar olumsuz derece de etkilenir. Bununla birlikte bölgenin kurak toprağı normal şartlarda da tarıma ve hayvancılığa elverişli değildir. Yaşanan su sorunu da, tarım ve hayvancılığı ekstra olarak imkansız hale getirir. Yani aslında şöyle söylemek mümkündür, suyun olmaması hem sağlık açısından hem de gıdaya ulaşma açısından sorunlar teşkil etmektedir.

Bu noktada sizlerin Afrika’ya su kuyusu yardımı yapmanız, bölge halkı açısından oldukça büyük öneme sahiptir. Yaptığınız su kuyusu bağışları ile bölge halkı su sorununu çözerken aynı zaman da tarım ve hayvancılık açısından da bölgeye olumlu katkı sağlayacaktır.

Su kuyusu bağışlarının bölgeye etkilerinden biri de kalkınmayı artırmasıdır. Suya kolay ulaşım için bölge halkı, su kuyusu etrafında yerleşimlerini gerçekleştirir. Bu da toplumsal kalkınmayı hızlandırır. Suya ulaşımın kolay olması, çocukların eğitimine de katkı sağlar. Şehirleşmenin zamanla gelişeceği bölge de çocuklar eğitimine gerekli zamanı ayırabilecekler.

Bu noktada açtıracağınız her su kuyusu Afrika için oldukça önemlidir. Sizler de bir köyün umudu olmak isterseniz sitemiz üzerinden bağış yapabilirsiniz.

Afrika’da Neden Su Sıkıntısı Var?

Afrika maddi imkansızlıkların yanında gıda ve su sorunu ile de ayrı mücadele etmektedir. Maddi imkansızlıklar hayatın temel ihtiyaçlarına ulaşımı zorlaştırırken üzerine bir de su sorunu oluşması, Afrikalı kardeşlerimizi zorlu bir süreçten geçirmektedir. Bu nedenle yapacağımız su kuyusu bağışlarının önemi büyüktür.

Afrika su sorunu nedenleri farklı farklıdır. Bunlardan bazıları:

- İklim ve Coğrafya: Yaşanan su sorunun en büyük kaynağı iklim ve coğrafyadır. Kurak bir iklime sahip olan Afrika, oldukça az yağış almaktadır. Bu nedenle yer altı kaynakları yeterince beslenmemekte, uzun vadede de su sorunu ortaya çıkmaktadır. Yer altı sularının artmaması ve yağmur yağmaması temiz suya ulaşımın zorluğu, Afrika su kuyusu yardımı yapmak için en büyük sebeptir.

- Altyapı Sorunları: Zaten normal şartlarda da az yağış alan bölge de yağmur yağdığı zaman yağan yağmurun muhafazası için altyapı bulunmamakta. Bu noktada Afrika temiz su sorununun başlıca nedenlerinden birisidir.

- Nüfus Artışı: Afrika’da nüfusun hızlı şekilde artış göstermesi, zaten az olan temiz su kaynaklarının daha hızlı tükenmesine neden olmaktadır.

- Kirlilik ve İklim Değişikliği: Altyapı sorunlarının bir yansıması da kirliliktir. Gerekli altyapı çalışmalarının yapılmaması, çevrenin kirlenmesine yol açar. Bu sebeple yer altı suları da kirlenir.

- Ekonomi: Afrika’da maddi imkansızlıklar, temiz suya ulaşım sıkıntısının bir sebebidir. Yer altı sularının çıkarılamaması, maddi imkansızlıklardan ötürü kaynaklanmaktadır.

Afrika’da Su Kuyusu Açtırmanın Maliyeti

Afrika’da su kuyusu açtırmanın bedeli, açtırılan bölgeye göre farklılık göstermektedir. Bölgenin ekonomik şartlarına göre işçilik ve malzeme maliyeti farklılaşır. Su kuyusunun mahiyeti de bu noktada oldukça önemlidir. Nasıl bir su kuyusu açtırılacağı, hangi özelliklerde olacağı, su kuyusunun büyüklüğü gibi noktalar su kuyusunun maliyetini etkiler.

Bizler Avrupa Yardım Vakfı olarak sizler için Afrika’da su kuyusu açılışı yapıyoruz. Sizlerin bağışları ile, çalışma yaptığımız bölgeler de su kuyuları açarak mazlumlara umut oluyoruz.

Su kuyucu açılışı için öncelikle bir altyapı çalışması yapıyoruz. Kuyuyu hangi bölgeye açmalı, yer altı su seviyesi, toprak yapısı gibi noktaları iyice araştırıyoruz. Böylece su kuyusu açma sürecinde sorunsuz ilerliyoruz. Açtığımız su kuyularının uzun süre kullanılması için en kaliteli malzemeler kullanıyor, olabildiğince işlevsel bir kuyu yapmaya gayret gösteriyoruz.

Sizler de Afrika’da sevdikleriniz adına su kuyusu açtırmak için bizlere ulaşabilir, Afrika su kuyusu maliyeti hakkında daha fazla bilgi edinmek için de Afrika Su Kuyusu Fiyatları 2024 adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Haberi Paylaş