BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Bir Yetimin Umudu Olun: Yetim Sponsorluğu

Bir Yetimin Umudu Olun: Yetim Sponsorluğu

Yetim sponsorlukları ile tutunacak dalı kalmayan, kolu kanadı kırık olan yetim yavrucaklarımıza bir aile hissiyatı sağlayabilirsiniz.

Bir yetimin başını okşamak, onlara destek vermek ve yalnız olmadıklarını onlara hatırlatmak onların hayatında dönüm noktası olabilir. Peygamber efendimiz aleyhisselamın bize emaneti olan yetim yavrularımıza elimizden geldiğince sahip çıkmalı ve onların hayatlarına dokunmalıyız. Bu noktada durumu olan her Müslümanın mutlaka yetim sponsorluğu alması gerekmektedir.

Yetim sponsorlukları ile tutunacak dalı kalmayan, kolu kanadı kırık olan yetim yavrucaklarımıza bir aile hissiyatı sağlayabilirsiniz. Bu noktada öncelikle çevremizde bulunan yetimler başta olmak üzere dünya üzerinde bulunan tüm yetim kardeşlerimize yardım etmek için çaba sarf etmemiz gerekmektedir.

İşte tam olarak bu noktada Avrupa Yardım Vakfı özverili ve güvenli yetim çalışmaları ile ön plana çıkmaktadır. Dünyanın birçok kesiminde kimsesiz kalan yetim çocukların hiçbir destekçisi bulunmamaktadır. Bu noktada bizler özellikle Afrika ve Asya’nın bir kısmında yetim projeleri yapmaktayız.

Normal şartlarda da oldukça zor olan yetimlik, bu bölgelerde hayat şartlarının zorluğu ve çevresel faktörlerle birlikte çok daha zorlu geçmektedir.

Bizler, bu bölgede yaşayan yavrularımızın yaralarını sarmaya çalışıyor, tek başlarına olmadıklarını onlara hatırlatmaya gayret gösteriyoruz. Sizler de yetim sponsorluğu desteği yapmak ve yavrularımıza yardımcı olmak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.

Yetim Sponsorluğu Nedir?

Yetim sponsorluk her ay düzenli olarak yetim çocuklarımıza yardımcı olunmasına yarayan organizasyonlardır. Yetimlerimize yardımcı olmak isteyenler bir veya birden fazla yetime düzenli olarak bağış yaparak onları sıkıntıdan kurtarabilirler.

Bu noktada bizler Avrupa Yardım Vakfı olarak yetimlerimize her daim yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz. Siz değerli bağışçılarımızın da destekleriyle yaptığımız düzenli yardımlarla yavrularımız daha kolay bir hayat yaşamaktadır.

Vakfımız bünyesinde yetim çocuklarımız için birden fazla yetim projesi bulunmaktadır. Bu projelerin başında ise yetim sponsorluğu gelmektedir. Bizlere ulaşarak aylık olarak bakmak istediğiniz yetim olduğunu bize belirttiğiniz taktide sizin için bir yetim yavrumuzu belirliyoruz. Bu belirleme sonrasında bu yetim yavrumuz için sizler her ay bağış yapıyorsunuz.

Bunun yanında yetimlerimize dönemsel olarak da yardım projelerimizi gerçekleştirmekteyiz. Bu noktada özellikle bayramlarda yetim çocuklarımız için kıyafet ve oyuncak dağıtımları yapıyoruz. Bu yardımlara verdiğiniz destekler vesilesiyle çocuklarımız bayramın önemini ve sevincini içlerinde hissediyor.

Sizler de yetim çocuklarımıza destek olmak ve diğer projelerimiz hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz tıklayın.

Yetim Sponsorluğu Ne Kadar?

Yetim sponsorluğu başlatmak isteyen bağışçılarımızın en fazla sorduğu sorulardan birisi de yetim sponsorluğu ne kadar sorusudur.

Her insanın olduğu gibi yetimlerimizin de temel ihtiyaçlarını gidermeleri için belli bir miktar para gerekmektedir. Bu ücretler bölgeden bölgeye göre farklılık gösterebilir.

Bu noktada yetim sponsorluğu bağışı ücretleri yetimin yaşadığı bölgenin ekonomik ve sosyal şartlarına göre değişebilir. Güncel olarak da ücretlerin değişebildiği yetim projelerinde an itibari ile vakfımızın yetim ücretleri 35 Euro’dur.

Yetim sponsorluklarına destek olmak isteyen bağışçılarımız her ay 35 Euro vererek bizlere emanet olan yetimlerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilir. Bunun yanında sitemiz üzerinden alt ve üst sınır olmaksızın istediğiniz kadar bağışı da yetimlerimize yapabilirsiniz.

Bu noktada şu konuya dikkat çekmek gerekmektedir. Siz bu yazımızı okuduğunuz zaman yetim sponsorlukları ücretleri bölge şartlarından ötürü azalıp artmış olabilir. Yetim sponsorluk ücretlerimiz hakkında en doğru bilgiyi almak ve yetimlere bağış yapmak için buraya tıklayın ve bilgi alın.

Yetim Sponsorluğu Zekat Olur Mu?

Zekat, rabbimizin bize verdiği nimetlerin bir kısmını ihtiyaç sahibi kardeşlerimize vermektir. Bu noktada zekât yardımlarının kabul olması için ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımcı olmamız gerekmektedir. Peki yetim sponsorluğu zekat olur mu?

Yetim sponsorlukları, ihtiyaç sahibi yetim kardeşlerimize maddi olarak yardımcı olmaktır. Zekat yardımlarının da ana amacı bu noktada ihtiyaç sahibi Müslüman kardeşlerimize yardımcı olmak olduğundan, zekat niyetiyle yapılan yetim sponsorlukları zekat niyetine geçmektedir.

Bu noktada yapılan bağışların zekat niyetiyle yapılması ve en ihtiyaç sahibi yetime gitmesi gerekmektedir.

Bu noktada bizler Avrupa Yardım Vakfı olarak çalışma yaptığımız bölgelerde ihtiyaç sahibi yetimlerimiz için çalışmalar yapmaktayız. Bölgelerde tespit ettiğimiz en ihtiyaç sahibi yetimleri listemize kaydediyoruz. Yeni bir bağışçı bir yetimimize hami olmak istediği taktirde en ihtiyaç sahibi yetimin işinin görülmesine katkıda bulunuyoruz.

Zekat vermek için yalnızca yetim sponsorluğu projelerine destek vermeniz de gerekmez. Bu noktada genel yetim bağışlarımıza destek vererek istediğiniz kadar bağış ile yetimlere yardım edebilirsiniz.

Yetimlere Bağış Yap

Yetimlere bağış yapmak, Allah resulü aleyhisselamın bizlere bıraktığı emanetlere sahip çıkmaktır. Bu noktada özellikle gücü yeten her Müslümanın bu konu da ekstra çaba sarfetmesi gerekmektedir.

Bu konu da yetimlere yardım eden vakıflar aracılığı ile yetimlere yardım etmek mümkündür. Bizler de Avrupa Yardım Vakfı olarak bu konu da ön plana çıkmaktayız.

Çalışma yaptığımız bölgelerde en iyi şekilde bağışlarınızı ihtiyaç sahiplerine iletmeye çalışırken aldığımız fotoğraf ve videolarla da güveninizi tazeliyoruz.

Sizler de bu noktada yetim çocuklarımız için bağış yapmak isterseniz tıklayın.

Haberi Paylaş