BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Cuma Günü Sadaka Vermenin Fazileti

Cuma Günü Sadaka Vermenin Fazileti

Cuma günü sadaka vermenin fazileti, diğer günlere göre kat kat daha fazladır. Rahmet kapılarının açıldığı gün olan cuma gününde sadakaları artırmak gerekir.

Sadaka vermek birçok kaza ve belayı başımızdan uzaklaştırır. Rabbimizin bizlere verdiği nimetlerden başka insanlara vermek, başımıza gelecek sıkıntı ve belaların uzaklaşmasına neden olur. Sadaka vermek, rabbimizin bizlere merhamet etmesi ve günahlardan bağışlamasına bir vesiledir. Özellikle Cuma günleri sadaka vermek, Müslümanlar için oldukça önemlidir. Cuma günü Müminlerin miracıdır. Bu nedenle Cuma günleri yapılan salih amellerin bizlere çok daha fazla getirisi vardır. Cuma günü sadaka vermenin fazileti de bugünün bizler için değerli olmasından kaynaklanmaktadır.

Cuma günü rahmet kapıları aralanır ve rabbimizin adına yaptığımız ameller çok daha değerli hale gelir. Bu nedenle her Müslümanın bilhassa Cuma günleri sadaka vermeye çalışmalıdır.

Sadaka Vermek Ne Demek?

Sadaka vermek, dinimizde hayır ve iyilik yapmak için yapılan amellerden biridir. Gönüllü olarak yapılan bağışlardan olan sadakalar ihtiyaç sahiplerine verilir ve bu bağışlardan karşılık tamamen Allah’ın rızasını kazanmaktır. Sadakanın tanımında sadece maddiyat yoktur. Aynı zamanda sadaka manevi olarak da verilebilmektedir. Bir ihtiyaç sahibinin ihtiyacını gidermek, Müslüman kardeşine yardım etmek, bir kardeşinin gönlünü hoş etmek ya da bir kardeşine gülümsemek dahi sadaka yerine geçebilmektedir. Sadaka vermek ne demek sorusuna kısaca böyle cevap vermek mümkündür.

Bunun yanında sadaka vermek toplumsal dayanışma ve yardımlaşmaya da olumlu katkıda bulunur. Sadaka ile ilgili birkaç önemli husus şöyledir:

- Her Türlü Yardım: Sadaka vermek sadece maddi anlamda olmaz. Zaman, yiyecek, bilgi, emek, veya moral desteği de sadaka yerine geçebilir.

- Gönüllülük: Sadaka vermek tamamen gönüllülük esası üzerine kurulmuştur. Sadakanın belirli bir miktarı ya da alt limiti yoktur. Kişi istediği şekilde istediği kadar sadaka verebilir.

- İhtiyaç Sahipleri: En iyi sadakalar ihtiyaç sahiplerine verilen sadakalardır. Sadakasını ihtiyaç sahiplerine veren kişi böylece topluma büyük katkı sağlamış olur.

- Manevi Değer: Sadaka vermek maneviyatı fazlasıyla artırır. Çünkü sadaka, normalde Müslümanların üzerine farz veya vacip değildir. Sadaka her ne kadar hadislerle teşvik edilse dahi kişiye herhangi bir yükümlülük yüklenmez. Bu nedenle gönüllü yapılan bu bağışların değeri çok daha büyüktür.

Bu noktada sizler de sadakalarınızı ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.

Sadaka Vermenin Fazileti ve Önemi

Müminlerin mallarını, zamanlarını, bilgilerini, enerjilerini Allah yolunda harcamaları hiç şüphesiz oldukça önemli ve büyük bir ameldir. Bu nedenle sadaka vermenin dinimizde karşılığı büyüktür. Sadaka vermek fazileti ve önemi açısından şu özelliklere sahiptir.

- Allah’ın rızasını kazanmak: Biz Müslümanların yaptığı her işte önceliği rabbimizin rızasını kazanmaktır. Bu noktada sadaka ibadeti de rabbimizin rızasına giden yolda önemli bir yapı taşıdır. Nitekim Allah Bakara Suresi 261. Ayeti Kerimesinde “Mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, yedi başak veren ve her başakta yüz tane bulunan bir tohuma benzer” buyurmuştur. Bu ayet, ufacık da olsa verilen sadakaların Allah’ın katında ne kadar değere sahip olduğunu açıklamaktadır.

- Günahların affına yardımcı olmak: Rabbimiz bizlerin günahlarını affetmek için bizim çabalamamızı görmek ister. Bu nedenle sadaka vermek, çabalamanın en belirgin halidir. Sadaka vererek günahların affedilmesine vesile olabilirsiniz. Bu noktada peygamberimiz Aleyhisselam bir hadisinde şöyle buyurmuştur: “Sadaka, suyun ateşi söndürdüğü gibi günahları söndürür.” (Tirmizi)

- Kalpleri yumuşatır: Sadaka vermek ve başkalarına yardımcı olmak kalpleri yumuşatır. Bunun yanında insanlar arasındaki sevgi ve merhametin de artmasına katkıda bulunur.

- Mala bereket getirir: Sadaka vermek malı eksiltmez. Aksine sadaka vermek malın çoğalmasına ve rabbimizin sadaka veren kişiye daha bol ve bereketli rızık vermesine neden olur. Bu noktada olabildiğince fazla sadaka vermek rızkı bollaştırır ve genişletir.

- Toplumsal dayanışmayı artırır: Sadaka vermek, ihtiyaç sahibi kişilerle zengin kişilerin irtibat kurduğu bir ameldir. Bu nokta, toplumsal birlik ve beraberliğe olumlu katkı sağlar.

Sizler de sadakalarınızın ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşmasını istiyorsanız hemen bize ulaşın.

Sadaka Vermek İstiyorum

Özellikle Cuma günü sadaka vermek hadis kaynaklarından aldığımız bilgilere göre fazlasıyla önemlidir. Sadaka verirken ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını amaçlamak sadakanın mahiyeti açısından önem teşkil eder. Bu nedenle en ihtiyaç sahibi kişilerin seçilmesi gerekmektedir.

Bizler Avrupa Yardım Vakfı olarak kurulduğumuz ilk günden beri ihtiyaç sahibi bölgelerde onlarca organizasyon gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Bu noktada sizlerin yardımlarıyla yapmış olduğumuz bu projelerde binlerce ihtiyaç sahibi kardeşimizin ihtiyacı giderildi.

Bu organizasyonların temel yapı taşları her zaman siz değerli bağışçılarımızdınız. Sizlerin zekat, sadaka ve bağışları ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin ihtiyaçlarının giderilmesinde aktif olarak kullanıldı.

Bu noktada ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz için sadaka vermek istiyorum diyorsanız bizlere bağış yapabilirsiniz. Bizler sizden aldığımız bağışları hızlı ve güvenilir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak gerekli belgeleri sizlere gönderiyoruz.

Sizler de bağış yapmak ve organize edilen projeler hakkında bilgi almak isterseniz hemen bize ulaşın.

Sadaka Verirken Nasıl Niyet Edilir?

Rabbimiz bizim kalbimizden geçeni, düşündüklerimizi ve hissettiklerimizi bizden daha iyi bilir. Bu nedenle sadaka verirken dil ile ikrar mecburiyeti bulunmamaktadır. Bununla beraber kişi sadaka verirken “Rabbim niyet ettim senin rızan için sadaka vermeye” diye niyet edebilir. Bu durum kişinin kalbinin mutmain olması için önemlidir. Sadaka verirken niyetin yanında gün de çok önemlidir. Özellikle Cuma günü sadaka vermek, rahmet kapılarının açık olduğu bugünde rabbimize çok daha fazla yakınlaşmak demektir.

Sadaka Verirken Bunlara Dikkat Edin

- Sadakayı Gizli Verin: Bir elin verdiğini öbür elin görmemesi, İslam’da şiardır. Bu nedenle sadaka verirken gizli şekilde vermeniz gerekmektedir. Bu durum niyetinizin de samimiyetini artırır. Gizli verilen sadakanın içinde gösteriş bulunmaz ve daha samimi olur.

- Allah’ın Rızasını Önceleyin: Sadaka verirken yalnızca Allah’ın rızasını önceleyin. Böylece yaptığınız ameller Allah katında çok daha değerli olacaktır.

- Teşekkür Beklemeyin: Sadaka verirken ihtiyaç sahiplerinden teşekkür beklememek sadakanın niyetini korur. Bu nedenle karşılık beklemeden sadaka vermek gerekir.

İhtiyaç sahiplerine sadaka vermek isterseniz kolaylıkla bağış yapabilirsiniz.
 

Haberi Paylaş