BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Daha Yeşil Bir Yarın İçin Fidan Bağışlayın

Daha Yeşil Bir Yarın İçin Fidan Bağışlayın

Fidan bağışı ile ormanlarımıza yeniden hayat olmak ister misiniz?

Fidan bağışı projesi, özellikle yangın, deprem, sel gibi afetlerden etkilenen bölgeleri hayata döndürmek için yürüttüğümüz yeniden yapılandırma projesidir. Toplumsal dayanışma bilinci taşıyan sorumluluk sahibi bireylerden alınan katkılarla, bir bireyin ya da kurumun tek başına yapabileceğinden çok daha fazla ağaç dikelerek yeşil alanlar oluşturulur.

Biz Avrupa Yardım Vakfı olarak uzun yıllardır Ağaç diktirmek istiyorum diyen bağışçılarımızın katkılarıyla Filistin’de yürüttüğümüz Fidan Projesi için bağışlarınıza talibiz.

Her kim boş, kuru ve çorak bir yeri ihya edecek olursa, bu amelinden dolayı Allah tarafından mükâfatlandırılır. İnsan ve hayvan ondan faydalandıkça orayı ihya edene sadaka yazılır (el-Münav, 6/39). Bu fidan bağışı hadis örneğinde gördüğümüz gibi fidan bağışı yapmak çok büyük bir sevaptır. Sadaka-i Cariye olarak ahiretteki ömrünüzde de devam eder.

Filistin’de Neden Fidan Bağış İhtiyacı Var?

Filistin’in bereketli havzaları yüzyıllar boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Fakat günümüzde bu topraklar yıkıma uğratıldığından yaşama elverişliliğini günden güne kaybediyor.

Özellikle tarım işçiliği ile geçinen çiftçiler, arazilerinde yeterli ıslah çalışması yapılmaz ve meyve ağaçları yetişmezse oldukça fazla bir şekilde zor duruma düşerek geçim kaynaklarını kaybediyorlar. Geçim kaynaklarını kaybetmeleri de tarımın durmasına neden oluyor. Bu durumda ağaç bağışı ile hem meyve üretimi hem arazi ıslahı yapılması hayati önem taşıyor.

Fidan Bağışı Nereye Yapılır?

Fidan bağışı yapmak veya ağaç diktirmek isteyen sorumluluk sahibi bireyler, güvenilir kuruluşlar aracılığıyla bağışta bulunmalıdır. Ancak, özellikle yangınlar veya afetler gibi acil durumlarda ortaya çıkan ve toplumun duyarlılığını kötüye kullanmaya çalışan kötü niyetli platformlara karşı dikkatli olmalısınız. Fidan bağışlamadan önce, seçtiğiniz kurumun geçmişini ve güvenilirliğini kontrol etmelisiniz. Avrupa Yardım Vakfı, uzun yıllardır birçok projeyi büyük bir şeffaflıkla yürütmüş bir kurumdur. Geçmiş çalışmalarımızı incelemek için YouTube kanalımızı ve projelerimize ait sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz

Fidan Projesi Kapsamında Neler Yapıyoruz?

Filistin'in güneybatısındaki Gazze Şeridi'nde, saldırılara maruz kalan ve arazilerini yeniden canlandıramayan çiftçilere destek sağlamak amacıyla başlattığımız fidan dikme projesi, "Filistin'de sizin de bir ağacınız olsun" davetiyle hayata geçirildi. Bu proje, siz değerli bağışçılarımızın büyük ilgisi ve cömert yardımlarıyla her yıl kurak arazileri yeşil fidanlarla buluşturarak umut ışığı olmaya devam ediyor.

Bugüne dek zeytin, limon ağacı dikimi gibi birçok farklı türdeki fidan dikimi başarıyla gerçekleştirildi. Böylesine güzel bir hayra vesile olarak hem doğayı hem de insanı önemseyen değerli bağışçılarımızın yaptıkları yardımların izdüşümlerini gösteren video ve görsellerimize sosyal medya kanallarımızdan, haber metinlerimizden ya da Youtube üzerinden ulaşabilirsiniz.

Fidan Bağışı Ne Kadar?

Fidan bağışı yapmak istiyorum diyen tüm bağışçılarımız Fidan bağışı ne kadar?” “Fidan bağışı kaç tl? gibi sorulara yanıt aramaktadır. Vakfımızın fidan bağış bedeli ile ilgili bilgiyi web sitemizde bulabilirsiniz.  

Fidan Bağışı Sertifika Nasıl Alabilirim?

Fidan bağışı sertifikası, bağışınızın hemen ardından isminize özel olarak düzenlenmekte ve paylaştığınız iletişim adresleri üzerinden tarafınıza mail olarak iletilmektedir. Fidan bağış sertifikası hangi bölgede, kaç adet fidan diktirdiğiniz, kaç kişinin istifade edeceği gibi bilgiler içeren bir teşekkür belgesi niteliğindedir.

Hediye Olarak Fidan Bağışı Yapabilir Miyim?

Vakfımız aracılığı ile sevdiklerinize fidan bağışı hediye edebilirsiniz. Fidan bağışı doğum günü, evlilik teklifi gibi birçok özel günde de bağışlama gibi çeşitli sebeplerle yapılabilen güzel bir hayır türüdür. Bunun için tek yapmanız gereken bağışınızı yaparken ilgili not kısmına adına bağış yapmak istediğiniz kişinin ismini yazmaktır. Ağaç bağışı hediye olarak yapıldığında, hediye edilecek kişinin adına sertifika düzenlenebilmektedir.

Haberi Paylaş