BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
İhtiyaç Sahibi Kimdir? Nasıl Yardım Edilir?

İhtiyaç Sahibi Kimdir? Nasıl Yardım Edilir?

İhtiyaç sahibi kimse, hem maddi hem de manevi olarak yardıma ihtiyaç duyabilecek kişidir. Bu noktada bizlerin üzerine düşen, darda olan kardeşlerimize yardımlarımızı eksik etmemekt

Dinimizde bireyselleşme olabildiğince azaltılarak toplumun bir bütün olarak yaşaması ana amaçtır. Bu noktada toplumda zengin ve fakir arasında bağın oluşması, birbirleriyle uyum içinde yaşamaları ana amaçtır. Bu minvalde dinimizde özellikle maddi durumu yerinde olan kimseler ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımcı olmalıdır.

İhtiyaç sahibi kimse, hem maddi hem de manevi olarak yardıma ihtiyaç duyabilecek kişidir. Bu noktada bizlerin üzerine düşen, darda olan kardeşlerimize yardımlarımızı eksik etmemektir. Bizler, düşene el uzatmaktan, yardıma ihtiyaç duyana yardım etmekten imtina etmemeliyiz.

Bizler bir ümmetiz. Ümmetin her ferdi bir diğerinden sorumludur, her ferdi bir diğeri üzerinde hak sahibidir. Bu durumda ister yakın olsun ister uzak olsun ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımcı olmaya gayret göstermeliyiz.

Bizler Müslümanlar olarak ihtiyaç sahibi kimdir, nerelidir diye bakmadan kardeşlerimizin yaralarını sarmakla mükellefiz. Sadece yakın çevremizde değil, dünyanın neresinde olursa olsun ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımcı olmalı ve onların sıkıntılarını gidermeliyiz.

İşte Avrupa Yardım Vakfı da tam olarak bu noktada çalışmalarını devam ettirmektedir. Kurulduğumuz ilk günden bugüne dünyanın birçok bölgesindeki ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yaralarını birlikte sardık.

Susuz bölgelere su ulaştırdık, deprem ve diğer afetlerde kardeşlerimizin yanında olduk, peygamber efendimizin bizlere emaneti olan yetimlerimize kol kanat gerdik, hayır yemekleri dağıttık, kardeş aile projeleri yaptık, fidanlar diktik.

Toplumun ve muhtaçların yararına hangi amel ve projeler varsa onları yürütmeye gayret gösterdik. Bu noktada sizlerin de gayretleri ve destekleriyle bu projelerimize devam etmekteyiz.

Sizler de ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımlarınızı ulaştırmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

İhtiyaç Sahibi Ne Demek?

Dinimizde özellikle vurgu yapılan ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmak cennete giden yolda atılan bir adımdır. Peki sıkça vurgulanan bu kesim kimdir? İhtiyaç sahibi ne demek?

İhtiyaç sahibi genel olarak çeşitli nedenlerden ötürü temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken kardeşlerimiz için kullanılmaktadır. Bu kardeşlerimiz genel olarak maddi sıkıntı çeken, yemek, su, barınma, sağlık hakları gibi temel yaşam ihtiyaçlarından yoksun olarak yaşayan kardeşlerimizdir.

İhtiyaç sahibi kardeşlerimiz genel olarak maddi imkansızlıktan ötürü bu haldedirler. Her ne kadar çevre faktörü de ihtiyaç sahibi kimseleri etkilese dahi yaşadıkları ülkenin maddi sıkıntılar içinde olması onların ihtiyaç sahibi durumuna düşmelerine neden olur.

Bu noktada ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımcı olmak için yardım vakıfları büyük bir kolaylıktır. İşte Avrupa Yardım Vakfı da bu vakıfların en önünde gelen vakıflardan biridir.

Nerede bir ihtiyaç sahibi kardeşimiz varsa onun imdadına koşmaya çalışan vakfımız, kuruluşundan itibaren kardeşlerimizin yanında olmaya devam etmektedir.

Ülkemiz Türkiye başta olmak üzere Afrika, Avrupa ve Asya kıtalarında yaşayan muhtaç kardeşlerimize sizlerin destekleriyle yardımları ulaştırıyoruz.

İhtiyaç sahibi fakir kişi ve ailelere ulaştırdığımız yardımlarla kardeşlerimiz sıkıntılarını gideriyor, gönülleri kardeşlikle doluyor. Kimi zaman açlıkla boğuşan kardeşlerimizin karınlarını doyuruyor, kimi zaman temiz suya ulaşamayan kardeşlerimizin temiz suya ulaşmasını sağlıyoruz.

Bu noktada sizlerin maddi ve manevi destekleri bizler için oldukça önemlidir. Sizler de dünya ve ahirette rabbimizin rızasına mazhar olmak isterseniz ihtiyaç sahibi kardeşlerimize bağış yapabilirsiniz.

İhtiyaç Sahibine Yardım Etmek

Dinimizde ihtiyaç sahibine yardım etmek ayet ve hadislerle açık açık birçok kez vurgulanmıştır. Bu konuyla alakalı bir ayet örnek vermek gerekirse Rabbimiz (c.c.) Bakara Suresi, 274. Ayeti Kerimesinde şöyle buyurmuştur: “Mallarını gece ve gündüz, gizli ve açık infak edenlerin, Rableri katında mükâfatları vardır. Onlara korku yoktur, onlar üzülmeyeceklerdir.”

Yine ihtiyaç sahibi kardeşlerimizle alakalı Peygamber Efendimiz (a.s) bir hadisinde şöyle buyurmuştur: "Kim bir müminin dünya sıkıntılarından bir sıkıntısını giderirse, Allah da onun kıyamet günü sıkıntılarından birini giderir. Kim darda kalana kolaylık gösterirse, Allah da ona dünya ve ahirette kolaylık gösterir." Tirmizi

Bu ayet ve hadislerden anlayacağımız üzere ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım etmekte çaba sarf etmeli, onların sıkıntılarını gidermeliyiz. Ancak böyle olduğunda hem dünya hem ahirette rabbimizin rızasına erişebiliriz.

Tam olarak bu noktada Avrupa Yardım Vakfı sizlerle ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz arasında köprü oluyor. Gerçekleştirdiğimiz insani yardım ve sosyal sorumluk projeleri ile sizler aracılığıyla kardeşlerimizin sıkıntılarını gidermeye gayret gösteriyoruz. Yaptığımız çeşit çeşit projeler ile kardeşlerimizin yanında oluyor, onların hayatını kolaylaştırıyoruz. Sizler de kardeşlerimize yardımcı olmak ve hem dünya hem ahirette mutlu olmak isterseniz aşağıdaki projelerimize destek verebilirsiniz.

-Kurban Projeleri: Kurban Bayramı döneminde kestiğimiz vacip kurbanların yanında sene boyunca sadaka, adak, akika gibi kurbanlarınızı da keserek sizlere en hızlı şekilde görüntüleri gönderiyoruz.

-Su Kuyusu: Özellikle Afrika ve Asya’nın bir bölümünde temiz su sıkıntısı oldukça sorunlu noktalar gelmiş durumda. Bu noktada sizlerin de destekleriyle açtığımız su kuyularıyla kardeşlerimiz rabbimizin rahmeti olan temiz suya kavuşuyor.

-Yetim Projeleri: Yetimlerimiz bize sevgili peygamberimiz (s.a.v.)’in birer emanetidir. Bu noktada bizler Avrupa Yardım Vakfı olarak yetim yavrularımıza kol kanat germeyi çok önemsiyoruz. Sizler de bir yetimin başını okşamak için bizlere destek verebilirsiniz.

-Katarakt Projeleri: Katarakt sorunu normal şartlarda çok basit operasyonlarla giderilebilecek bir sorundur. Ne var ki özellikle Afrikalı kardeşlerimiz maddi sıkıntılardan dolayı bu küçük operasyonları olamadıkları için on yıllar boyunca karanlığa mahkum halde yaşıyorlar. Bu noktada bizler, yaptığımız katarakt projeleri ile kardeşlerimizi bu karanlıktan kurtarmaktayız.

-Fidan Projeleri: Özellikle yangın ve doğal afetlerden ötürü toprağın kuraklaştığı noktalara fidanlar dikerek daha sürdürülebilir bir geleceğe ulaşmaya çalışıyoruz.

-Kardeş Aile Projesi: Kardeş aile projelerine yapılan bağışlarla ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapıyoruz. Bu proje kapsamında ailede çalışmaya olanağı olan kişilere iş sağlıyoruz, çalışacak durumda olmayan kardeşimiz varsa da ailenin direkt olarak ihtiyacını karşılıyoruz.

Bu yukarıda bahsettiğimiz yardımlar, gerçekleştirdiğimiz yardım çeşitlerinden yalnızca birkaçıdır. Sizler de diğer yardım projelerimiz hakkında bilgi sahibi olmak ve bağış yapmak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

İhtiyaç Sahibi İnsanlara Yardım Ederken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Maddi durumu yerinde olan herkesin ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımcı olması gerekmektedir. Ancak bu süreçte dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalar yardımların yerine ulaşması, rabbimizin kabul etmesi ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin kalbinin kırılmaması için oldukça önemlidir. Peki bizler ihtiyaç sahibi insanlara yardım ederken nelere dikkat etmeliyiz?

-Niyet: İhtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım ederken ilk olarak niyetimizin temiz ve halis olmasına dikkat etmemiz gerekmektedir. Yaptığımız yardımlardan bir karşılık, teşekkür yahut övgü beklemek hem vicdani değildir hem de rabbimizin katında yardımlarınızın bir karşılığının olmamasına neden olur.

-Tevazu: Yardım yaparken prensibin her daim “Sağ elinin verdiğini sol elin görmesin.” Prensibi olması gerekmektedir. Yaptığınız yardımları paylaşma, tabiri caizse reklam etmek bu yardımların sizin açınızdan bereketinin azalmasına neden olur.

-Ümmetçilik Adaleti: Dinimizde yalnızca çevremizdeki ihtiyaç sahiplerine değil, elimizden geldiğince bütün ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmamız gerekmektedir. Bu noktada yurt dışında bulunan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımcı olmak isterseniz sitemiz üzerinden bağış yapabilirsiniz.

-Samimiyet ve Empati: Kardeşlerimize yardım ederken olabildiğince samimi ve içten olmalıyız. Kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermede istekli, onların dertlerini anlamada gayretli olmalıyız.

-Zekat ve Sadaka: Zekat ve sadakalarımızı en ihtiyaç sahibi olan bölgelere bağışlamalıyız.

Bu noktada sizler de ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşmak isterseniz vakfımız sizlerin hizmetindedir.

Haberi Paylaş