BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
İslamda Yardımlaşma ve Dayanışma

İslamda Yardımlaşma ve Dayanışma

Dinimizde toplumsal yardımlaşma ve dayanışma oldukça sık tavsiye edilmiştir.

İslam dini hem ayet hem hadislerle sık sık yardımlaşmanın önemine değinmiştir. Bu nedenle İslam’da yardımlaşma ve dayanışma, Müslümanlar için önemli bir değer konumunda bulunmaktadır. Toplum içinde bulunan ihtiyaç sahiplerine kol kanat gerilmesi, onların hayatlarının iyileştirilmesi ve her türlü ihtiyaçlarının giderilmesi gerekmektedir.

İslam, bireysel yaşamaktan çok sosyal şekilde yaşamayı öğütlemektedir. İnsan da zaten doğası gereği sosyal bir varlıktır. Bu nedenle İslam insanlar arasındaki sosyal yardımlaşma ve birlik beraberliğin artması için birçok öğreti sunmaktadır. Müslümanların bu öğretilere kulak vermesi, toplumsal birliğin ve bütünleşmenin artmasında en büyük etken olacaktır.

İslam, hayatlarında zorluk yaşayan kişilerin hayatlarına dokunmayı ve onlara yardım etmeyi bizlere anlatır. Bu nedenle en ufak iyilikten bizim için en büyüğüne kadar yaptığımız tüm amellerin toplumsal açıdan önemi oldukça fazladır.

Bizlerin ümmet bilincine ve toplumsal duyarlılığa olabildiğince önem göstermemiz gerekir. Bizler için yakın akrabamız ne kadar önemliyse Afrika’nın bir köyünde bulunan yetim bir çocuk da o kadar önemlidir. Bu noktada olabildiğince ümmet coğrafyasındaki ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yardımına koşmamız gerekir.

Bizler Avrupa Yardım Vakfı olarak kurulduğumuz ilk günden beri büyük bir özen ve heyecanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yardımlaşma ve toplumsal bilinç adına yaptığımız çalışmalar, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize umut olmakta. Bazen temiz su sıkıntısı çeken bir köye yardımlarımızı ulaştırırken bazen sizlerin destekleriyle bir yetimin başını okşamaktayız.

Sen de bu İslam’da yardımlaşma adına hareket etmek istiyorsan toplumsal dayanışmaya katkı ver ve bağış yap.

İslam’da Yardımlaşma ve Dayanışmanın Önemi

İslam’da yardımlaşma ve dayanışma, dinimizin temel prensipleri arasında yer almaktadır. Müslümanlar arasında büyük öneme sahip olan bu öğreti ile İslam toplumu içinde ihtiyaç sahiplerine hızlıca yardım edilir. Bu yardımlar sonucunda kişiler hayatlarına sorunsuz şekilde devam edebilirler.

Bizlere öğretilen şudur: Kendi ihtiyaçlarının yanında başkalarının ihtiyaçlarını da karşıla.

Müslümanlar olarak bizlerin üstüne düşen, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize olabildiğince yardımcı olmaktır. Peki İslam da kardeşine yardım etmenin önemi nedir?

-Dini Vecibe: İslamda insanlara yardım etmek ve sosyal dayanışmaya katkı sağlamak bir dini vecibedir. Bu dini vecibe için bilinçli şekilde hareket etmek her Müslüman için gereklidir.

-İnsanlık Vazifesidir: Yardımlaşma ve dayanışma insanlık vazifesidir. Muhtaç insanlara yardımcı olmak ve onların yanında olmak din, dil, ırk fark etmeksizin tüm insanlığın vazifesidir. Bu durumda gerek Peygamber Efendimiz (s.a.v) gerekse diğer peygamberler bu konuda insanları teşvik etmişlerdir.

-Toplumun Gelişimine Katkı Sağlar: İhtiyaç sahiplerine yardım etmek toplumun gelişmesini sağlar. Kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gördükçe insanlar normal hayatlarına daha iyi adapte olurlar. Öğrenci olanlar eğitimlerine devam edebilir, çalışamayan kişiler tekrardan işlerine kavuşabilir.

-Toplumsal Adaleti Sağlar: Toplumsal dayanışma ve yardımlaşma, toplumdaki adaleti sağlar. Zengin olan Müslümanlar ihtiyaç sahibi Müslümanlara yardım ederek mallarını onlarla paylaşırlar. Böylece rabbimizin koymuş olduğu zekat ibadeti yerine getirilmiş olur.

-Toplumsal Yakınlaşmayı Sağlar: Yardımlaşma ile toplumsal yakınlaşma sağlanır. Yardımlaşma ile toplumun her kesiminden insanlar bir araya gelir.

-İbadet Boyutu: İslamda her iyi davranışın bir ödülü vardır. Toplumsal yardımlaşma ve dayanışma da en öemli ibadetler arasındadır.

Bu noktada insani yardım vakıflarının yardımlaşma ve dayanışmaya katkıları oldukça fazladır. Ümmet coğrafyasının birçok farklı bölgesinde yapılan kampanyalar ve yardım organizasyonları ile bu vakıflar sizlere ümmete yardım etme fırsatı sunar.

Bizler de Avrupa Yardım Vakfı olarak birçok bölgede çok farklı yardımlar yapmaktadır. Su kuyusu projelerinden nakit dağıtımlarına hayır yemeklerinden kurban kesimlerine kadar çok farklı projeleri profesyonelce gerçekleştiriyoruz. Daha detaylı bilgi almak için hemen bizlere ulaşın.

İslam’da Dayanışma Örnekleri

İslam’da paylaşma ve yardımlaşma örnekleri çok çeşitlidir. Bunlardan bazıları şöyledir:

-Kurban Bağışı Yapmak: İslam ümmetinin birçok yerinde gıda sorunu yaşanmaktadır. Yapacağınız kurban bağışları ile bu sorunun önüne bir nebze de olsa geçilebilir.

-Su Kuyusu Bağışı Yapmak: Su kuyusu bağışı yapmak toplumsal dayanışma örnekleri arasında en öne çıkan bağışlardan biridir. Özellikle Afrika ve Asya’nın bir bölümünde yaşayan halklar temiz suya ulaşım için gün içinde kilometrelerde yürümek zorunda kalmaktadır. Bu mesafeyi kat ettikten sonra dahi temiz suya ulaşım imkanı bulamamaktadır. Bu nedenle su kuyusu bağışı yaparak kardeşlerimizi bu sıkıntılardan kurtarabilirsiniz.

-Ramazan Projelerine Katkıda Bulunmak: Ramazan ayı, paylaşmanın ve yakınlaşmanın en önemli zamanlarından biridir. Özellikle gıda maddelerine ulaşımda sorun yaşayan bölgelere yapacağınız yardımlar Ramazan sevincinin hissedilmesi açısından büyük katkı vermektedir.

-Yetim Projelerine Katkıda Bulunmak: Yetimler, ümmete bırakılan emanetlerdir. Kimsesiz ve sahipsiz olan bu yavrulara sahip çıkmak toplumsal dayanışmanın en büyük örneklerinden biri olmaktadır.

-Sağlık Projelerine Katkı: Özellikle katarakt ameliyatları bu noktada ön plana çıkmaktadır. Normal şartlarda çok basit bir ameliyat olan katarakt ameliyatları, Afrika’da yaşanan maddi sorunlardan ötürü yapılamamaktadır. Bu durumdan ötürü kardeşlerimiz hayatlarını karanlıkta yaşamaktadır. Sizlerin yapacağı katarakt bağışları da bu karanlıktan kardeşlerimizi kurtaracaktır.

-Eğitim Projelerine Katkı: Toplumsal birlik ve beraberliğin sözünün geçtiği bir diğer örnek de eğitim projelerine katkı sağlamaktır. Eğitim projelerine verilen destek sonucunda çocuklar eğitimlerine devam edecekler ve ülkelerinin daha iyi bir geleceğe sahip olmasına katkı sağlayacaktır.

Bu noktada bizler Avrupa Yardım Vakfı olarak bu projelerin hepsini gerçekleştirmekteyiz. İslam’da yardım etmek bu kadar önemliyken sizler de bu projelere katkıda bulunmak ve diğer projelerimiz hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz hemen bize ulaşın.

Yardımlaşma ve Dayanışma İçin Ne Yapılabilir?

Yardımlaşma ve dayanışma için yapılması gereken ilk şeylerden birisi insani yardım vakıflarına ulaşmaktır.

Avrupa Yardım Vakfı olarak bizler kurulduğumuz ilk günden beri İslam toplumlarında yaptığımız projeler ile öne çıkıyoruz.

Sizlerin bağışları ile yaptığımız projeler sırasında tabelalar ve brandalarla görüntü alıyoruz. Profesyonel şekilde uyguladığımız bu projelerden aldığımı görüntüleri belgeleyerek sizlere gönderiyoruz. Bu uygulamayı yapmadaki amacımız sizlere en şeffaf ve güvenilir yardım hizmetini sağlamaktır.

Siz de yardım etmenin sevabı ve faziletlerine ulaşmak için hemen bizimle iletişime geçin. 

Haberi Paylaş