BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
İyiliğin En Güzel Örneği: Yetimlere Yardım

İyiliğin En Güzel Örneği: Yetimlere Yardım

Değerli bağışlarınızla yetim yavrularımıza umut olun.

Yetimlere yardım son derece önemli ve gerekli olan sosyal sorumluluk projesidir. İnsani haklara ulaşım konusunda sıkıntı yaşayan dezavantajlı gruplar için bir araya gelmek, toplumda birlik, beraberlik, dayanışma gibi duyguları artırır. Yetimlere yardım etmek de bu doğrultuda insan arasındaki birlik ve dayanışma duygularını artırır. Yetim bağışı iyiliğin en güzel örneği, birliğin en özel temsilidir. Yetimlere yardım eden kuruluşlar bu uğurda canla çalışarak, ihtiyaç sahibi kişilere umut olmaya devam ediyor.

Yetim yardım projesi ile yavrularımızla aramızda bir sevgi köprüsü kuruyoruz. Birçok zorlukla mücadele eden ve hüznü kalplerinde taşıyan yavrularımız için bir araya geliyoruz. Yetim bağışı ile aile sıcaklığına muhtaç çocuklarımız için yardımlarda bulunuyor, hediye dağıtıyor ve yetim sponsorluğu ile ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Yetimlere yardım etmek, hayata hüzünle bakan gözlere umut ışığı yakmaktır. Yetim ve öksüz çocuklar aileleri olmadan büyüdükleri için daha fazla yardıma, ilgiye ve sevgiye ihtiyaç duyarlar. Onların ihtiyaçlarına karşılık vermek, yüzlerinde bir nebze tebessüm oluşturmak Allah’ın izniyle bizlerin görevidir. Yetimlere yardım eden kuruluşlar vesilesiyle bizler, yetimlere yapılan bağışları iyiliğe dönüştürerek geleceğe umut köprüleri inşa ediyoruz.

Peygamber Efendimiz (s.a.v), bizlere iyiliğin ve yardımlaşmanın değerinden bahsetmiştir. Yetimlere yardım etmenin önemini vurgulamıştır. Hz. Sehl İbni Sad (r.a)’dan rivayet edildiğine göre Peygamber Efendimiz (s.a.v): “Ben ve yetimi kollayıp gözetleyen kimse cennette şöyle beraberce bulunacağız” buyurduktan sonra işaret parmağı ile orta parmağını biraz açarak göstermiştir. Bir başka rivayete göre (İbn-i Mâce, Edeb, 6) Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Kim üç yetimi yetiştirir, nafakasını temin eder ise sanki ömrü boyu geceleri namaz kılmış, gündüzleri oruç tutmuş ve sabahtan akşama yalın kılıç Allah yolunda cihad etmiş gibi sevap alır. Keza ben ve o, şu iki parmak gibi cennette kardeş oluruz.” Ardından şehadet parmağı ve orta parmağını birbirine yapıştırmıştır. Efendimiz (s.a.v)’in hadisinde bahsettiği iyiliğe ve sevaba nail olabilmek ümidiyle, yetim yardım projesi kapsamında yardımlarınızı yavrularımıza ulaştırıyoruz.

Yetimlere yardım eden kuruluşlar söz konusu olduğunda Avrupa Yardım Vakfı bağışçılarıyla birlikte kalplere umut olmaya devam ediyor. Allah bizleri bu yolda vesile kıldı. Değerli yardımseverlerimiz ile buluşarak yetimlere yardım ediyor, geleceğe iyilik dolu bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

Her birey, her çocuk sağlıklı bir yaşam sürme, eğitim alma, güvende olma ve daha birçok hakka sahiptir. İnsani haklar olarak nitelendirilebilen bu haklar, tüm insanlık için temel değerlerdir. Yetimlere yardım etmek, yetim bağışı yapmak da bu değerlere sahip çıkmak ve bu değerleri yükseltmek içi çaba göstermekle önem kazanır.

Yetimlere yardım eden kuruluşlar, bu değerlere sahip çıkmak ve bu değerleri korumak görevini üstlenmişlerdir. Yetim yavrularımızı korumak, kollamak, ihtiyaçlarını gidermek için değerli yardımseverlerimizle buluşmayı en içten duygularımızla istiyoruz. Yetimlere yardım, toplumsal olarak da bizleri iyilik köprüsünde bir araya getirecek, geleceğe hep birlikte umut olacağız.

Yetimlere yardım eden kuruluşlar, toplum ve ihtiyaç sahibi bireyler arasında iyilik ve sevgi bağı kuruyor. İnsan haklarına, değerlere, toplumsal sorumluluğa karşı bilinçli olmak ve bu değerlere sahip çıkmanın en güzel temsilidir. Geleceğe aydınlık ve umutlu nesiller bırakmak için, yüzlerde bir nebze olsun tebessüm oluşturmak için hayırsever kardeşlerimizle buluşmaya can atıyoruz. Yetim yardım projesi özelinde yaptığınız yardımlar, iyiliğe ve umuda dönüşüyor. Bağışlarınız yetim yavrularımızın hayatlarını değiştiriyor. Bir bağış, bin umuttur. Bir bağış, yüzlerce tebessümdür. Kıymetli bağışçılarımız, Avrupa Yardım Vakfı yetimlere yardım eden kuruluşlar kapsamında bereketli bağışlarınızı bekliyor. Selam ve dua ile…

Haberi Paylaş