BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Kapanmayan Sevap Kapısı: Su Kuyusu

Kapanmayan Sevap Kapısı: Su Kuyusu

Sadaka-i Cariye olarak bir su kuyusu yaptırmak, kapanmayan sevap kapısı demektir.

Amel defteri, dünya hayatında yaptığımız amellerle dolu olacak ve öldüğümüzde bu defter kapanacaktır. Bu deftere sevapların öldükten sonra da yazılma durumu, peygamber aleyhisselam aracılığı ile öğrendiğimize göre birkaç farklı şekilde olmaktadır. Bunlardan birisi de sadaka-i cariyedir. Sadaka-i cariye, sadaka sebebi devam ettikçe sahibine sevap yazılmasını sağlayan bir sadakadır. Bu sadakanın en bilinenlerinden biri de şüphesiz su kuyusu açtırma işlemidir. Su kuyusu, muhtaçların suya kavuşmasını sağlayan ve ister yaşayan ister vefat etmiş kişi olsun amel defterine sevap olarak yazılmaya devam eden türden bir sevaptır.

Özellikle suya ulaşımın zor olduğu bölgelerde kuyu açtırarak muhtaç kardeşlerinizin hayatını kolaylaştırabilirsiniz. Kuraklığın ve küresel ısınmanın gün geçtikçe artması, normal şartlarda da suya hasret olan bölgelerin gün geçtikçe suya daha da muhtaç olmasını sağlamaktadır. Açacağınız su kuyuları ile, kardeşlerinizin gün içerisinde onlarca kilometre yürüyerek suya ulaşmalarının önüne geçebilirsiniz. Yapacağınız bu amel, amel defterinize hiç kapanmayacak bir sevap eklemek olacaktır.

Bu noktada özellikle vefat etmiş sevdiği ve yakını olanlar için su kuyusu açtırma işlemi oldukça ön plandadır. Amel defterinin kapandığı o günden sonra, sevdiklerinin amel defterine yine de sevap yazdırmak isteyen kişiler yakınları ve sevdikleri adına kuyu açtırarak bu işlemi gerçekleştirmektedirler.

Neden Su Kuyusu Açtırmalı? Kardeşini Rahmete Kavuştur

Su kuyusu açtırmak, önceki başlıkta da belirtildiği gibi kişinin amel defterine ekstra yazılacak bir sevaptır. Bu, açtıran kişi adına olan faydadır. Bir de kuyu açtırılarak yardım edilen bölge halkı vardır ki bu da su kuyusu açtırmanın fazileti açısından oldukça önemlidir. Kuyu açtırma işlemi, suya muhtaç bölgelerde bulunan halklar için oldukça önemlidir. Bu bölgelerde yaşayan binlerce insan, temiz suya ulaşamamanın sorunlarını yaşamaktadır.

Temiz suya ulaşamayan insanlar gün içerisinde onlarca kilometre yolu yürüyerek suya kavuşmaya çalışıyor. Bu durum, bölgelerde tarım ve hayvancılık faaliyetlerini yapmak zorlaşmaktadır. Tarım ve hayvancılık faaliyeti için de su gerekli olduğundan bölge halkı aslında suya ulaşamadığında susuz kalmanın yanında açlık kriziyle de baş başa kalmaktadır. Bu noktada biz Avrupa Yardım Vakfı olarak, su kuyusu açan dernekler arasında en önde gelen derneklerden birisiyiz. Sizlerden almış olduğumuz bağışlarla muhtaç bölgelerde su kuyuları açtırarak bölge halklarının mağduriyetini gideriyoruz.

Bölge halkları, açtırılan su kuyuları etrafında yeni yerleşim yerleri kurabiliyor. Böylece susuzlukla kavrulan bölgeler hem suya kavuşuyor hem tarım ve hayvancılık yaparak geçimini sağlayabiliyor hem de kuyu etrafında yerleşim yapılarak kalkınma da sağlanıyor.

Su Kuyusu Açma Maliyeti

Toplum sağlığı ve refahı için temiz suyun önemi büyüktür. Bu nedenle temiz suya ulaşamayan bölgelerin en büyük sorunlarından biri, sağlık sorunlarıdır. Yeteri kadar su tüketilememesi yahut kirli su tüketimi, türlü sağlık sorunlarını beraberinde getirmiştir. Bu noktada siz hayır severlerin açtırmış olduğu su kuyuları, kardeşlerimizin imdadına yetişmektedir.

Su kuyusu fiyatları bölgeden bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Açtırılan bölgenin ekonomisi ve hayat şartlarına göre kuyu fiyatları farklılaşır. Bu noktada bütçenize göre farklı bölgelerde kuyu açtırabilirsiniz. Önemli olan niyetiniz ve kardeşlerinize yardım edecek olmanızdır. Bizler Avrupa Yardım Vakfı olarak farklı bölgelerde kuyusu açılımını gerçekleştiriyoruz. Sizlerden emanet aldığımız bağışları titizlikle sahiplerine ulaştırıyoruz. Su kuyu açılışlarını özenle yapıyor, bağış yapılan kişi adına teşekkür ve dualarımızla su kuyusunu açıyoruz. Kuyusu açılışını videoya alarak bütün süreci şeffaf bir şekilde yönetiyoruz.

Bu noktada sizler de bağış yapmak ve Afrika 2024 su kuyusu fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz sitemiz üzerinden bağış yap kısmını ziyaret edebilirsiniz.

Su Kuyusu Açmanın Faziletleri

Su kuyusu açtırmanın birçok fazileti ve yararı vardır. Bunlardan ilki, muhtaç kardeşlerinize yardımdır. Düşenin dostu olmak, ihtiyaç sahibine yardım etmek dinimizin tavsiyelerinden biridir. Bu noktada temiz suya ulaşamayan kardeşlerimize yardımcı olmak Müslümanlar olarak bizlerin boynunun borcudur. Kardeşlerinizi temiz suya kavuşturarak sizler de onlarca hayatı sıkıntıdan kurtarabilirsiniz. Sağlık ve hijyen açısından zor şartlarda yaşayan kardeşlerimizin hayatlarına dokunabilirsiniz.

Su kuyusu bağışı yaparak tarım, hayvancılık ve endüstriyel faaliyetlere de katkıda bulunmuş olursunuz. Açtıracağınız su kuyuları etrafında kurulan yeni yerleşimler ile suyu kardeşlerinizin hayatının ortasına yerleştirin. Bununla birlikte temiz suya erişimini sağladığınız ailelerin çocukları okula daha kolay gider.

Su kuyusu nasıl açtırılır sorusuna cevap almak ve bağış yapmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Su Kuyusunu Bağışını Nereye Yapmalıyım?

Temiz su ihtiyacı bazı bölgelerde diğer bölgelere nazaran daha da öne çıkmaktadır. Afrika, Pakistan, Bangladeş gibi farklı bölgelerde çeşitli düzeylerde su sıkıntısı yaşanmaktadır. Bu noktada Afrika su kuyusu bağışları, diğer bölgelerdeki bağışlar gibi oldukça önem taşımaktadır. Yüksek sıcaklık ve kuraklık görünen Afrika bölgelerinde sıcaklık gün içerisinde 50 derecelere varabilmektedir. Bununla beraber suyun toprak derinliklerinde olması, suya ulaşımını oldukça zor hale getirmektedir.

Bu noktada Afrika’ya yapacağınız yardımlar, gün içerisinde onlarca kilometre yol yürüyerek temiz suya ulaşmaya çalışan Afrika halkı için büyük önem taşıyor. Kuraklık yüzünden tarım ve hayvancılığın neredeyse yok seviye de olduğu Afrika’da açtıracağınız her kuyu, onlarca kişinin hayatına dokunacaktır. Su kuyusundan çıkan su sayesinde halk, her gün uzaklara su taşımaya gitmektense günlük hayatlarını idame ettirmek için farklı işlerde çalışabilecektir. Bu noktada yapacağınız kuyusu bağışları, kardeşlerimizin sadece temiz suya ulaşımını kolaylaştırmayacak aynı zaman da beslenmelerini de düzene sokacaktır.

Afrika su kuyusu bağış hakkında daha fazla bilgi edinmek ve kolayca bağış yapmak için Afrika su kuyuları kısmını ziyaret edebilirsiniz. Unutmayın, yapacağınız her su kuyusu bağışı, onlarca kişiye umut olacak.

Haberi Paylaş