BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Konteyner Ev Projesi

Konteyner Ev Projesi

Kahramanmaraş merkezli depremden zarar gören kardeşlerimiz için Konteyner Ev Projesine başlıyoruz.

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde iki büyük deprem meydana geldi. İlk deprem saat 04.17’de 7.7 büyüklüğünde; ikinci deprem ise Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde gerçekleşti.

Depremin merkezi Pazarcık ve Elbistan olmakla beraber çevre illeri de büyük ölçüde etkiledi. Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis depremden etkilenen iller arasında. On ilde büyük yıkımlara yol açan depremde birçok vatandaşımız evlatlarını, yakınlarını ve evlerini kaybetti.

Şimdi ise deprem bölgesinde temel ihtiyaçlarının başında gelen şey sıcak bir yuva... Bu nedenle depremden etkilenen bölgelerde barınma ihtiyacını en acil şekilde karşılamak, ensar ruhuyla yapabileceğimiz en büyük yardımlardan biri.

Avrupa Yardım Vakfı olarak, Kahramanmaraş depreminde evlerini kaybeden, soğukta ve güvensiz koşullarda hayat mücadelesi veren vatandaşlarımız için konteyner ev projesine başladık.

Yüz binlerce kişinin etkilendiği bu depremde kardeşlerimizin yaralarını sarmak için elimizde olanı depremzede kardeşlerimizle paylaşmak hepimizin görevi. Konteyner Ev Projesi kapsamında yapılan evlerde deprem mağdurları, kalıcı yapılar inşa edilene dek huzurla ve güvenli bir şekilde barınacaklar.

Avrupa Yardım Vakfı olarak bu projemizle deprem bölgelerinde barınma ihtiyacı çeken insanların ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılamayı hedeflemekteyiz. Projemiz sayesinde bir ev sıcaklığına ihtiyaç duyan ve dondurucu soğukta hipotermiyle mücadele eden aileler için mutfak, salon, 1 yatak odası ve banyodan oluşan 21 metrekarelik konteyner ev yardımı yapmaktayız.

On ili etkileyen büyük depremde evlerini kaybeden binlerce insanın temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak bizler için çok mühim bir görevdir.

Yapılacak evleri, AFAD’ın yönlendirmesiyle birlikte deprem bölgelerine ulaştırmayı hedefliyoruz.Konteyner evlerde kalacak olan depremzedelerin, kendi evlerindeki samimiyeti ve rahatlığı az da olsa yakalayabilmeleri için her türlü detayı düşünmekteyiz.

Kahramanmaraş depreminde zarar gören kardeşlerimizin konteyner ihtiyaçlarını karşılamak için siz de yardımda bulunmak isterseniz hemen bağış yapabilirsiniz. Konteyner Yardım Projesi kapsamında deprem bölgelerinde barınma ihtiyacını karşılamak ve konteyner evleri kurabilmek için siz değerli bağışçılarımızın desteklerinizi bekliyoruz. Bir ev bedeli 5000 Euro, müşkül durumda olan kardeşlerimize yuva olmak, paha biçilemez.

Haberi Paylaş