BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Kurban Bağışı Caiz mi?

Kurban Bağışı Caiz mi?

"Kurban bağışı caiz mi" adlı soruyu bu yazımızda sizler için cevapladık!

Yeryüzünde yaşayan insanlar olarak, birbirimize karşı olan sorumluluklarımızın bilinciyle, bu mübarek Kurban Bayramı’nda mazlumlara el uzatmanın ve yardımlaşmanın önemini bir kez daha anlamaktayız.

İhtiyacı olan kardeşlerimize yardım etmek, Rabbimizin bize bahşettiği bir görevdir ve bu görevi yerine getirmemiz gerekmektedir.

Kurban Bayramı, paylaşmanın, sevginin ve merhametin zamanıdır. Bu mübarek günlerde, Allah’ın rızasını kazanmak için kurban kesmek ve yardıma muhtaç kardeşlerimizin sofralarına bereket götürmek gibi değerli iyilikler yapma imkânı buluruz.

Bizler, sevgili Peygamberimizin (s.a.v.) sünnetini takip ederek, kurban bağışıyla yardımlaşmanın bereketini yaşamak istiyoruz. Bu bağlamda ise kurban bağışı alan kurumlar Avrupa Yardım Vakfı olarak biz de varız! 

Kurban bağışı yaparak, ihtiyaç sahibi ailelerin sevinçlerine ortak olabilir, dualarının kabul olmasına vesile olabiliriz. Unutmayın! Rabbimizin bize bahşettiği nimetlerin bir kısmını paylaşmak, mazlum sofralarda karınları doyurmak manevi bir hazine biriktirmemize yardımcı olur.

Kurban Bağışı Caiz mi?

Kurban bağışı caiz mi sorusu bağışçılar tarafından zaman zaman kafa karışıklığına yol açabilen bir konudur. Ancak bu, aslında dinimizin bize öğrettiği bir ibadettir ve cömertlik, paylaşma ve merhamet gibi değerlerin bir ifadesidir.

Kurban bağışlamak ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yanında olmak ve onların yüzlerin bir gülümseme oluşturmak adına Rabbimize karşı bir şükür görevi görür.

Kurban bağışlamak caiz mi sorusunu düşünerek şüphe duyanlar için şunu belirtmek gerekir ki, dinimizde kurban ibadeti yapmak caizdir. Bu ibadet, kişinin imanını, ibadetini ve Allah'a olan bağlılığını pekiştirirken aynı zamanda ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarına da bereket ve umut götürür.

Bu sebeple, kurban bağışı yapmak sadece dinen caiz olan bir ibadet değil, aynı zamanda bizlere belirtilen “paylaşmak” kavramını yerine getirmenin değerli bir yolu olarak görülür. Çünkü merhamet ve yardımlaşmak Rabbimizin bizden istediği önemli bir duygudur.

Kurban kesmekle ilgili ayetler Kur’an- ı Kerim’de oldukça fazla yer tutar. Kurban ibadeti ve kurban kesmek önemi birçok ayette belirtilmiştir. Örneğin; “Her ümmet için, Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanlar üzerine ismini ansınlar diye kurban kesmeyi meşru kıldık…” (Hac 34)

Kurban 2024 Fiyat

Kurban bağış bedeli 2024 yılında oldukça merak ediliyor. Kurban bağış bedeli için bilgi almak istiyorsanız vakfımızın web sitesinde “online bağış” kısmından bilgi alarak kurban bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz, Allah hepinizden razı olsun.

Kurbanımın Kesildiğini Nasıl Öğreneceğim?

Avrupa Yardım Vakfı olarak bağışlarınız ve özel talepleriniz doğrultusunda satın aldığımız kurbanlıkların kesimini İslami usullere göre gerçekleştirmekteyiz.

Kesilen kurban bağışı, hiç vakit kaybedilmeden bölge yetkilileri, halk ve partner kuruluşlarımız aracılığı ile önceden tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi kardeşlerimize dağıtılır.

Daha sonra siz kıymetli bağışçılarımıza kurbanlarınızın kesildiğine ve gerekli ailelere ulaştığına dair, kişilerden teşekkür mesajı, fotoğraf ve videolar gönderiyoruz.

Ayrıca kurban bağış projemiz boyunca sizleri Whatsapp mesajları, E-posta ve SMS ile bilgilendiriyoruz.

Bu yıl siz de kurban bağışlamak ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak için bize ulaşın! Dualarınızın ve yardımlarınızın kabul olmasını diliyoruz, hep birlikte merhametin güzelliğini tüm dünyaya yayalım.

Haberi Paylaş