BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Kurban Bayramı'nda Neden Kurban Kesilir?

Kurban Bayramı'nda Neden Kurban Kesilir?

Kurban bağışı ile sizlerde mazlum kardeşlerimizin sofrasına bereket taşımak ister misiniz?

Her yıl, Müslümanlar için özel bir an olan Kurban Bayramı, gönülleri bir araya getirerek sevgi, paylaşım ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergiler. 

Bu mübarek günler, sadece ibadet ve kurban kesmekle sınırlı değil aynı zamanda yardımlaşma ve iyilik ve paylaşma kavramlarının kalpten hissedildiği bir dönemdir.

Kurban Bayramı, müminleri bir araya getirirken, ihtiyaç sahiplerine de umut olma fırsatı sunar. Bu bayramda bir yardım vakfına destek vermek, hem manevi anlamda tatmin sağlar hem de ihtiyaç sahiplerinin yüzünde tebessüm oluşturur. 

Kurban Bayramı'nın özünde, Hz. İbrahim'in Allah'a olan teslimiyetini simgeleyen büyük bir ibadet vardır. Kurban kesmek, bu teslimiyeti ve sadakati hatırlatırken, aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmanın önemini de vurgular. 

Kurban Bayramı’nda Neden Kurban Kesilir? 

Kurban Bayramında neden kurban kesilir sorusu birçok kişi tarafından merak edilmekte. Hep birlikte bakalım kurban kesmek neden yapılır:

  1. Allah'a Yakınlık: Kurban kesimi, Hz. İbrahim'in Allah'a olan teslimiyetini ve sadakatini bizlere hatırlatır. Aslında bu olay Allah’a olan inancın ve bağlılığın bir simgesidir.
     
  2. Sadaka ve Yardımlaşma: Kurban kesimi zenginlerin malından ihtiyaç sahibi mazlumlara vermesi gereken bir tür sadakadır. 

Kurban kesilen hayvanın bir kısmı ihtiyaç sahiplerine dağıtılır ve böylece toplumda “dayanışma” ve “paylaşma” kavramları pekişir. Aynı zamanda bu durum zengin ve fakir arasındaki o köprüyü de birbirine bağlar.

  1. Manevi Temizlik: Kurban kesmek, Müslümanlar için manevi bir temizlik ve arınma fırsatı sunar. Kurban edilen hayvanın bedeliyle yapılan ibadetler, kişinin günahlarının affedilmesine ve Allah'a yakınlaşmasına vesile olabilir.
     
  2. Paylaşma ve Sevgi: Kurban Bayramı, sevdiklerimizle bir araya gelmemizi sağlar. Bu Kurban Bayramı’nda sizler de gönül sofralarında buluşmak istiyorsanız şimdiden kurbanınızı ayırtabilirsiniz. 

Kurban Bayramı’nda vakıfa kurban bağışlamak istiyorsanız öncelikle güvenilir bir kurum olduğunu teyit etmelisiniz. Avrupa Yardım Vakfı olarak bağışçılarımıza video gönderimi yapıyor ve bağış miktarlarını şeffaf bir şekilde paylaşıyoruz.

Kurban Bayramı Ne Zaman 2024 

Paylaşmanın ve yardımlaşmanın adı olan Kurban Bayramı Ne Zaman 2024 yılında Müslüman aleminin en çok merak ettiği sorulardan biridir. Kurban Bayramı, her yıl İslam takvimine göre başlar ve 10 ile 12 gün geriye kayma özelliğiyle her yıl farklı tarihlerde kutlanır. 

Bu durum, "Kurban Bayramı ne zaman başlayacak?" sorusunu önemli hale getirirken, haliyle aynı zamanda “Kurban Bayramı ne zaman bitecek?” sorusu da merak edilmektedir. 

2024 yılı için Kurban Bayramı tarihi, 16 Haziran  ile 19 Haziran tarihleri arasında kutlanacaktır. Kurban Bayramı başlangıç tarihi ve bitiş tarihini öğrendiniz. Sıra ise Kurban Bayramı’nı en iyi şekilde değerlendirmek ve mazlum kardeşlerimizin yüzünü güldürmek için kurban bağışı yapmakta. 

Rabbimizin bizlere verdiği sayısız nimetlerin en güzelini, kurban keserek bu nimetleri ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak suretiyle gösteririz. Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz şöyle buyurur;

Artık onlardan siz de yiyin, yoksula fakire de yedirin.” (el-Hac, 22/28), “Her ümmet için Allah'ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanlar üzerine ismini ansınlar diye kurban esmeyi meşru kıldık.” (el-Hac, 22/34). 

Kurban Bayramı, sevgi ve paylaşma zamanıdır. Ancak herkes bu sevince ortak olamayabiliyor. Bugün, mazlum coğrafyalarda acı çeken ve bizden yardım bekleyen kardeşlerimize ulaşmak için adım atabilir ve online bağış kısmından kurban bağışı yardımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.. 

Kurban kesmek, yalnızca et dağıtmak değil, aynı zamanda sevgi ve mutlulukta dağıtmaktır. Kalbinizle, dualarınızla, bir kurban bağışıyla onlara umut olmak için tam sırası! 

 

 

Haberi Paylaş