BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Kurban Hisse Bağışı İle Mutluluğu Paylaş

Kurban Hisse Bağışı İle Mutluluğu Paylaş

Yapacağınız kurban bağışlarınız onlarca kişinin tok uyumasını, açlıktan kurtulmasını sağlar.

Kurban, yakınlaşma vesilesidir. Muhtaç gönüllere uzanan bir yardım eli, açta açıkta kalana destek vermektir. Bu nedenle kurban hisse bağışı yapmanın fazileti ve bereketi çok çok farklıdır.

İslam’da bazı ibadetler bireysel yapılırken bazı ibadetlerin sonucunda da toplumsal fayda güdülür. Bu tür ibadetlerin başında da kurban gelmektedir. Her bir kişiye vacip olan kurban ibadetini kişi yapmış olduğu taktirde, kurban etlerinin büyük çoğunluğunu dağıtması tavsiye edilmiştir. Bu noktada gücü yeten kişiye vacip olan kurbandan maddi gücü yetersiz olan kişiler de faydalanmaktadır. Kurban ibadetinin sosyolojik boyutu, toplumsal birlik ve dayanışmayı tetikler.

Kişi, kestiği kurbandan muhtaçlara dağıtır. Bu nokta hem kişinin malından infak etmesi hem de muhtaçların kurban etinden faydalanması için çok önemlidir. Bu noktada kurban hissesi bağışlamak da Kurban Bayramı’nda yapılması beklenen davranışlardandır.

Her Müslüman için çevresindeki ihtiyaç sahiplerini gözetmek asli vazifelerden biridir. Bunun yanında dinimizdeki ümmet anlayışı da dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan müslümanları gözetmemizi telkin eder. Yani her müslüman alt komşusundan ne kadar sorumluysa Afrika’nın ücra bir köyünde yaşayan Müslümanlardan da o kadar sorumludur.

Bu noktada maddi imkansızlıklar içinde yaşayan kardeşlerimize yardım eli uzatmak oldukça önemlidir. Kardeşlerimize yardımcı olmanın birkaç yolu vardır. Bu yollardan ilki de Avrupa Yardım Vakfı aracılığıyla yapılan yardımlardır.

Avrupa Yardım Vakfı savaş, afet, insani kriz, maddi imkânsızlık gibi farklı sebeplerden dolayı mağdur olan dünyanın her noktasındaki muhtaçlara yardımcı olmak gayretindedir. Bu Kurban Bayramı’nda da kardeşlerimize yardım etmeye devam ediyoruz.

Sizler de kurban hisse bağışı yapmak ve çalıştığımız bölgeleri öğrenmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Kurban Hisse Bağışı Önemi

Kurban ibadetinin ana fikri paylaşmak ve birlik olmaktır. Kurban kesmeye maddi olarak elverişli olan kişiler zaten hayatlarını idame ettirmekte sorun yaşamazlar. Bu noktada hayatını idame ettirmekte sorun yaşayan, maddi olarak sıkıntıda olan kişilere yardımcı olmak kurban ibadetinde öncelenmektedir.

Peygamber efendimiz (a.s.), kurban kestiğinde kendi evi için çok ufak bir parçayı ayırıp geri kalan kısmın hepsini muhtaçlara dağıtmıştır. Bu durumdan bizim de anladığımız, kurban etlerini paylaşmaktır.

Kurban’da kendi kurbanımızı kendimiz kesiyorsak mutlaka akraba ve komşularımıza etlerimizden ikram etmemiz gerekiyor. Ancak kurban ibadetinin bir şekli daha var ki o da hisse bağışı yapmaktır. İnsani yardım vakıfları aracılığıyla yapılan bu bağış şekliyle ulaşma imkânı bulamadığımız kardeşlerimize etleri ulaştırabiliriz.

Yapacağımız bağışlar, muhtaç bölgelerdeki kardeşlerimizin yarasına merhem oluyor. Bu kardeşlerimiz normal hayatta da geçimlerinde sıkıntı yaşıyorlar. Özellikle Afrika’da temiz su ve gıda sıkıntısı her geçen gün artmaktadır. Bu noktada bağışlarınızı Afrika’yı önceleyerek yapabilirsiniz.

Kurban ibadetinin önemi arasında kardeşlerimize yanlarında olduğunu hissettirmek de vardır. Zaten maddi olarak zor zamanlar geçiren kardeşlerimize yapacağınız bağışlar onların hayata tutunmasını sağlar.

Bu noktada bizler Avrupa Yardım Vakfı olarak birçok muhtaç bölge de kurban çalışması yapmaktayız. Sizler de kurbanınızı mazlum ve muhtaçlara ulaştırmak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.

Kurban Hisse Bağışı Nasıl Yapılır?

Kurban ibadeti dini ve sosyal amaçlarla yapılır. Kurban Bayramı zamanına has olan bu ibadetin belirli günler içinde yapılması gerekmektedir. Bu günlerde yapılan kurban kesim işlemine vacip kurban denir. Bu kurban maddi gücü yerinde olan, vücub şartlarına uygun olan herkes için vaciptir. Maddi durumu iyi olan aileden tek bir kişinin kurbanı kesmesiyle bu vaciplik ortadan kalkar. Kurban ibadetini kurbanı kendiniz keserek yapabileceğiniz gibi kurban hissenizi bağışlayarak da yapabilirsiniz. Peki hisse bağışı nasıl yapılır?

Kurban hisselerinizi muhtaçlara bağışlayarak onları sevindirebilirsiniz. Bu bağışlama işlemi yardım kuruluşları aracılığıyla olmaktadır. Bizler Avrupa Yardım Vakfı olarak birçok bölge de kurbanlarınızı kesmekteyiz.

Yapmanız gereken tek şey sitemiz üzerinden kurban fiyatlarını öğrenerek bağışınızı tamamlamak. Bağışınız bizlere ulaştıktan sonra Kurban Bayramı günleri arasında kurbanınızın kesimini gerçekleştiriyoruz.

Kurban günü gelmeden önce bölgelerde ön hazırlığımızı yapıyoruz. Keseceğimiz kurbanların kurbanlık şartlarını tamamlamış olmalarına dikkat ediyoruz. Bununla birlikte kurban günlerinde kurbanlarınızı keserken belgeliyoruz.

İsminizin yazılı olduğu tabelalarla kesim işlemini belgeliyoruz. Bu nokta, şeffaf bir şekilde çalışmak için çok önemlidir. Belgelediğimiz kurban kesim işlemini tarafınıza ulaştırıyoruz.

Bizler Avrupa Yardım Vakfı olarak sadece Kurban Bayramı’nda değil senin her zamanı kurban kesiminizi gerçekleştiriyoruz. Adak, Akika ve Sadaka kurbanlarınızı istediğiniz bölge de aynı şeffaflıkla kesiyoruz. Vacip kurbanlarınızı da kurban zamanı titizlikle kesiyoruz. Bu noktada kurban bağışı yapılacak yerler ve fiyatlar hakkında bilgi almak isterseniz sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

2024 Kurban Hisse Bağışı Fiyatları

Kurban hisse bağışı fiyatları değişiklik göstermektedir. Bu değişikliğin belli başlı sebepleri vardır. Bunlardan ilki bölge şartlarıdır. Her bölgenin farklı ekonomik ve hayvancılık şartları vardır. Kesilecek bölgenin ekonomisi, alım gücü ve hayvancılık süreçleri farklıdır. Bu farklılık da bölgeden bölgeye kurban fiyatlarının artmasına neden olur.

Bölgenin hayvancılığının gelişip gelişmediği de kurban fiyatlarını belirler. Hayvancılığı gelişmiş bölgeler de kurbanlık fiyatları daha düşük olabilmektedir.

Bu noktada kurban bağışı 2024 senesinde de fiyatlarda farklılık olmaktadır. Kurban bağışı yapmak istediğiniz bölgenin fiyatlarını öğrenmek ve bağış oluşturmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bizler Avrupa Yardım Vakfı olarak gayet şeffaf, hızlı ve hijyenik kesimler gerçekleştiriyoruz. Kurban günleri içinde kestiğimiz kurbanlıkları titizlikle paketleyerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Haberi Paylaş