BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Lübnan Acil Yardım Projemize Katkıda Bulunun, Savaş Mağduru Lübnanlı Ailelere Destek Olun!

Lübnan Acil Yardım Projemize Katkıda Bulunun, Savaş Mağduru Lübnanlı Ailelere Destek Olun!

Lübnan saldırı altında! Müslüman kardeşlerimizi korumak ve ihtiyaçlarını gidermek ise bizim görevimiz. Lübnan Acil Yardım Projemize destek olarak Lübnan'ın yaralarını saralım!

Tohumları 2006 yılında atılan ve günümüzde zehirli bir sarmaşık gibi büyüyen İsrail-Lübnan savaşı, binlerce Lübnanlının hayatını almaya devam ediyor. Her gün havadan ve karadan Lübnan’ın çeşitli bölgelerine saldırı düzenleyen İsrail, bunun yanı sıra çeşitli Alicengiz oyunu oynayarak kurnazca Lübnanlı müslüman kardeşlerimizin ölümüne neden oluyor. İsrail ordusunun savaş hamleleri, kimi zaman 1 günde 100 kişinin ölümüyle sonuçlanıyor. Öyle ki kayıtlara göre yalnızca eylül ayında 700’e yakın Lübnanlının saldırılardan dolayı yaşamını yitirdiği biliniyor. Lübnan-İsrail savaşı etkileri ölüm gibi büyük yıkımları beraberinde getiriyor olsa da, bazı aileler saldırılardan kaçmayı başarıyor. Evleri yağmalanan, özgürlükleri ellerinden alınan ve bir tabak yiyeceğe muhtaç bırakılan Lübnanlı kardeşlerimiz ise bizlerden yardım eli uzatmamızı istiyor!

Her Gün Yüzlerce Kişi Hayatını Kaybediyor

İsrail’in Lübnan’ı ele geçirme çabaları, bölgedeki yaşamı yerle bir ediyor. Lübnan’ın birçok farklı bölgesinde gerçekleştirilen saldırılar, her gün acı haberler almamıza neden oluyor. Yapılan güncel bir haber, 25 Eylül tarihinde İsrail’in hava saldırısı sonucunda 51 kişinin öldüğünü ve 200’den daha fazla kişinin yaralandığını gözler önüne sermişti. Yalnızca bir saldırı sonucunda hayattan kopan 51 kişinin ardında ise nicesi olduğunu görmek ne yazık ki zor değil. Bu tablo bizlerin yüreklerinde kocaman yaralar açıyor olsa da durum, Lübnan’da yaşamayı sürdüren savaş mağduru kişiler için çok daha içler acısı. Nitekim her gün ölümle burun buruna gelen kişiler, evlerini ve işyerlerini terketmek durumunda kalmaktadır. Bu da, Lübnan’da binlerce kişinin yardıma muhtaç hale gelmesine yol açmaktadır.

Lübnanlı Kardeşlerimiz Yardıma Muhtaç

Savaştan uzaklaşmaya çalışan kardeşlerimiz, sığınma noktalarına ve güvenli alanlara çekilmeye devam ediyor. Bu noktada evlerini ve eski yaşamlarını geride bırakan savaş mağduru Lübnanlılar, yiyecek ve giyecek gibi temel ihtiyaçlardan mahrum kalıyor. Evinden apar topar kaçan bu insanların içerisinde, süte ve mamaya muhtaç bebekler, ilaca gerek duyan yaşlılar ve yetişkinler bulunuyor. Özellikle soğuk günlerin kapıda olduğu bu dönemde, sıcak bir yemeğe, bebekleri saracak bir battaniyeye ve bu insanların sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürmeye ihtiyacı var. Bu noktada çeşitli yardım kuruluşları, Lübnan’a destek gönderiyor olsa da, çok sayıda kişinin yardıma ihtiyacı olduğunu bilmek ve unutmamak gerekiyor.

Lübnan’da Savaş Yaralarını Sarmak İçin: Lübnan Acil Yardım Projesi

Lübnan’daki kardeşlerimizin hayatlarını daha yaşanabilir hale getirmek ve yaraları sarmak için Avrupa Yardım Vakfı olarak Lübnan Acil Yardım Projemizi hayata geçirdik. Lübnan savaş mağduru ailelere en hızlı şekilde ulaşmak ve ihtiyaçlarını karşılamak için başlattığımız projemiz için ise sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Lübnan Acil Yardım Projesi ile Lübnan’ın yaralarını bir nebze olsun sarabilir ve savaşın oluşturduğu derin izleri silebiliriz. Hadi, Lübnan Acil Yardım Projesine için hemen bağış yap butonunu kullanın ve Lübnan’a destek olun!

Lübnan Acil Yardım Projesine bağış yapmak için linke tıklayabilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederiz. Allah razı olun!

Haberi Paylaş