BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Mülteci Kamplarına Sığınan Arakanlı Müslümanların Gıdaya İhtiyacı Var!

Mülteci Kamplarına Sığınan Arakanlı Müslümanların Gıdaya İhtiyacı Var!

Zulme uğrayan ve ölmemek için mülteci kamplarına sığınan Arakanlı müslüman kardeşlerimiz için gıda bağışı yaparak tek yürek olduğumuzu gösterebilirsiniz!

Baskı, şiddet, işkence ve hatta hayattan koparma… “Dünyanın en fazla zulüm gören halkı” olarak tanımlanan Arakanlı müslümanlar, yıllardır müslüman karşıtı topluluklarla mücadele içerisinde. Myanmar'ın güneybatısındaki Arakan'da yaşayan ve Rohingyalar olarak bilinen Arakanlı müslümanlar, 1948'de İngiltere'den bağımsızlığını kazandı. O gün, Arakanlılar için zulüm dönemi de başladı. Tarihin belirli dönemlerinde hükümet ve Budist çeteler tarafından zulme uğrayan Arakanlı müslümanlar, sınırları aşan ve adeta soykırım olarak nitelendirilen saldırı faaliyetlerine maruz kaldı.

Annelerinden koparılan bebekler, tacize uğrayan kadınlar ve çeşitli işkencelere maruz kalan erkekler için ise tek kaçış noktası Bangladeş’teki sığınma kampları oldu. Köylerini terk etmek zorunda kalan ve kendilerine güvenli bir nokta arayan müslüman kardeşlerimiz, mülteci kamplarında yaşamlarını sürdürmek zorunda kaldı. Her bakımdan yetersiz olan Bangladeş mülteci kampları ise katliamların devam ettiği günümüzde Arakanlı müslümanlarla dolup taşmaktadır. Şartların çok iyi olmadığı bu kamplarda, kardeşlerimiz açlıkla mücadele içerisindedir. Temel ihtiyaçları karşılanmayan Arakanlı müslümanlar için ise gün, birlik olma ve yardımlaşma günüdür!

Zulümden Kaçan Arakanlı Kardeşlerimizin Hayatını Kolaylaştıralım!

İşkence ve zulümden kaçarak Bangladeş mülteci kamplarına sığınan müslüman kardeşlerimiz, etnik temizlik girişimi yaşanması çok muhtemel olan köylerine geri dönemiyor. Bununla birlikte kamptaki kişi sayısı her geçen gün artıyor. Hal böyle olunca kardeşlerimizin temel ihtiyaçlarını karşılamak zorlaşıyor. Özellikle son dönemlerde erzak konusunda büyük sıkıntılar çeken Bangladeş mülteci kamplarındaki Arakanlı müslümanlar, açlıkla mücadele etmek zorunda kalıyor.

Avrupa Yardım Vakfı olarak bizler, Arakanlı müslüman kardeşlerimiz soykırımdan kaçıp açlığa yenik düşmesin diye harekete geçiyoruz. Arakan Mülteci Kamplarına Gıda Yardımı Projesi olarak başlattığımız yardım hareketimiz, müslümanların dayanışmasını göstermek ve cihad düşüncesine uygun bir davranış sergilemek için attığımız adımlardan biridir. Arakan müslümanlarının yanında olmak, en temel ihtiyaç olan yemek için gerekli yardımları yapabilmek ve tüm müslümanlara umut aşılamak için buradayız. Arakan Mülteci Kamplarına Gıda Yardımı Projemiz ile kardeşlerimize sıcak bir yemek yeme imkânı sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz!

Arakan Mülteci Kamplarına Gıda Yardımı Projesi’ne Destek Olun!

Arakan Mülteci Kamplarına Gıda Yardımı Projemize dilediğiniz miktarda bağış yaparak, bu hayır işinin bir parçası olabilirsiniz. Zulme karşı bir olduğumuzu göstermek, müslümanların her daim dayanışma içerisinde olduğunu kanıtlamak ve bağış yapmak için harekete geçin. Hemen şimdi linke tıklayarak dilediğiniz miktarda Allah rızası için bağış yapabilirsiniz!

Haberi Paylaş