BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Rabbimizin Rızasına Giden Yol: Yetimlere Yardım

Rabbimizin Rızasına Giden Yol: Yetimlere Yardım

Rabbimizin bizlere en önemli emanetlerinden biri yetimlerdir. Bu nedenle yetimlerin hayatlarını rahat şekilde devam ettirmelerini sağlamak bizler için birer görevdir.

Yetimlere yardım, Allah’ın rızasını kazanmak için yapılması gereken amellerin başında gelmektedir. Ebeveyni olmayan her çocuk, rüzgârda savrulan bir yaprak gibidir. Bu süreçte onlara yol gösterecek kimsenin olmamasının yanında maddi olarak da destekçi bulamamak onları zorlamaktadır. Bu noktada sizlerin yetimlere yardım yapmanız, onların hayata tutunmasına neden olur.

Ümmet coğrafyasında Allah’ın bizler için bir emaneti olan yetimlere yardım etmek her Müslümanın boynuna birer borçtur. Onların sıkıntılarını gidermek, iyi bir hayat yaşamalarını sağlamak, eğitim hayatına katkıda bulunmak, bayramlarda onları sevindirmek oldukça önemlidir.

Bu noktada önemli olan bir konu daha var ki, o da onların ebeveyn hasretlerini en aza indirmeye çalışmaktır. Yapacağınız yetim yardımları ile yetimlerimiz yalnız olmadıklarını, hiç görmeseler dahi onları seven ve koruyan birileri olduğunu bilecekler. Hayata bakış açıları değişecek ve sosyal hayatta daha özgüvenli olacaklar

Bizler Avrupa Yardım Vakfı olarak kurulduğumuz ilk günden beri ümmetin yetimlerine en azami değeri göstermekteyiz. Sizlerin de yardımlarıyla onlarca yetimi sevindirdik ve yine Allah’ın izni ile sevindirmeye de devam edeceğiz.

Sizler de yetimlere yardım etmek isterseniz bize ulaşın.

Yetimlere Yardım Etmenin Sevabı

Yetimlere yardımın sevabı dinimiz açısından birçok noktada belirtilmiştir. Bunun ana amacı, tüm Müslümanların yetimlere yardım için özverili davranmasını sağlamaktır. Yetimlere yardım etmenin hakkında daha detaylı bilgiler şöyledir:

-Kur’an’ı Kerim’de Yetimler Yardım: Kur’an’ı Kerim’de birçok ayette yetimlere yardımın önemi vurgulanmış ve yetimlere yardım teşvik edilmiştir. Bu ayetlerden bazıları şöyledir:

Nisa Suresi 36. Ayet: “Allah’a ibadet edin ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anne babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolda kalmışa ve elleriniz altında bulunanlara iyi davranın. Şüphesiz Allah, kibirlenen ve övünenleri sevmez.”

Bakara Suresi 220. Ayet: “Dünya ve ahiret hakkında düşünüp taşının. Sana yetimleri sorarlar. De ki: Onların durumlarını düzeltmek hayırlıdır. Eğer onlarla bir arada yaşarsanız onlar sizin kardeşlerinizdir. Allah, bozguncuyu iyi iş yapan kişiden ayırt eder. Allah dileseydi sizi zora sokardı. Şüphesiz Allah, mutlak güç, hüküm ve hikmet sahibidir.”

Maun Suresi 1-3. Ayetler: “Dini yalanlayanı gördün mü? İşte o, yetimi itip kakar ve yoksulu doyurmayı teşvik etmez.

-Hadislerde Yetimlere Yardım:

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Müslüman toplum içinde bir yetimi kendi yanına alarak yedirip içiren kimseye, Allah mutlaka cenneti kazandırır. Bir başkasının malına varis olmadığı halde sadece yetimi himaye eden kimseye de cehennemden kutuluş lütfeder.” Tirmizi

Peygamber Efendimiz Şöyle Buyurmuştur: “Allah yolunda bir kimse, bir yetim çocuğun başını okşadığı zaman sanki benimle cennette bulunuyor.” Buhari

Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Ben ve yetime kefil olan kimse, cennette şöyle yan yana bulunacağız.” Ve şehadet parmağı ile orta parmağını birleştirerek ne kadar yakın olacaklarını işaret etmiştir. Buhari

-Manevi Tatmin: Bütün bu ayet ve hadis örneklerinden sonra yoksul ve yetimlere yardım etmek için neler yapabiliriz sorusunu soran herkes manevi tatmin yakalayacaktır. Kimsesiz olan yetimlere yardımcı olmak, onları sıkıntılardan uzak tutmak hem dünyamızı hem ahiretimizi güzelleştirecektir.

Bu noktada yetimlere yardım etmek için güvenilir vakıflara ihtiyaç duyulmaktadır. Bizler Avrupa Yardım Vakfı olarak yetimlere sizler aracılığı ile bakmaktayız. Sizden aldığımız yardımları en şeffaf ve en hızlı şekilde sahiplerine ulaştırmaya gayret gösteriyoruz. Sizler de yetimlere bağış yapmak isterseniz hemen bize ulaşın.

Yetimlere Yardım Eden Kurumlar

Ümmet coğrafyasında yaşayan her yetim, ümmete emanet olan bir gelecektir. Bu geleceklere sahip çıkmak adına gücü yeten her Müslümanın çaba göstermesi gerekmektedir.

Mahallemizdeki yetimler de bize emanetken aynı zaman da dünyanın bir ucunda bulunan yetimler de bizlere emanettir. Peki bu yetimlere nasıl ulaşacağız? Bu noktada öksüz ve yetimlere yardım eden kuruluşlar devreye girmektedir.

Bizler Avrupa Yardım Vakfı olarak yetim ve öksüzlere yardım eden kuruluşların arasında en önde gelmekteyiz. Özellikle Afrika ve Asya’nın bir bölümünde yaptığımız yetim çalışmaları ile bölgede bulunan yetimlere maddi destek imkânı sağlıyoruz.

Bu yetimleri seçerken özellikle en ihtiyaç sahibi ve kimsesi olmayan yetimleri bulmaya gayret gösteriyoruz. Bu gayretimizdeki ana amaç, sizlerin bağışlarını en doğru şekilde yerlerine ulaştırmaktır. Bununla birlikte yetim sponsorluklarında yetimleriniz hakkında bilgiler vererek sizin ve yetiminizin arasında bir bağ kurmaya çalışıyoruz.

Yetimlere yardım eden vakıflar arasında ön planda olmamızın ana nedenlerinden biri de şeffaf olmamız. Sizlerden aldığımız bağışları en hızlı ve güvenilir şekilde yetimlere ulaştırıyoruz. Yetimlere ulaştırdığımız yardımları belgeleyerek sizlere gönderiyoruz.

Siz de yetim sponsorluğu almak ve yetimler hakkında yaptığımız diğer çalışmaları öğrenmek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yetimlere Yardım Kampanyası

Yetimlere yardım kampanyaları, yetimlerin sene içindeki maddi giderlerini karşılamak için yapılan kampanyalardır. Bu kampanyalarla birlikte yetimlerin maddi olarak oluşacak sıkıntıları giderilir.

Yetimlere yardım eden kurumlar arasında bulunan vakfımız, senelik, aylık ve dönemlik olarak yetimlere farklı yardımlar yapmaktadır. Vakfımız bünyesinde yetimlere aylık sponsorluk çalışmaları oldukça önemlidir. Yetimlere aylık olarak yapacağınız maddi yardımlar ile yetim çocukların aylık temel ihtiyaçları karşılanmaktadır. Böylece yetimler, normal şartlarda da maddi imkansızlık yaşayan bölgelerde bir nebze de olsa hayatını daha kolay idame ettirmektedir.

Ayrıca vakfımız bünyesinde yetimlere genel bağış ve bayramlarda hediye organizasyonları da bulunmaktadır. Yetim projeleri hakkında daha detaylı bilgi almak ve bağış yapmak isterseniz bizlere ulaşabilirsiniz.

Yetim Sponsorluğu ve Yetim Bağışı

Yetim sponsorlukları, yetimlerin düzenli şekilde yardım almasını sağlar. Böylece ebeveyni olmayan çocukların hayata daha sıkı bağlanması ve sosyal hayatta daha etkin olması hedeflenir.

Avrupa yardım vakfı olarak bizler, normal şartlarda da maddi imkansızlıklar yaşanan bölgelerde çalışma yapmaktayız. Maddi imkansızlıklar yaşanan bölgeler de hayatı idame ettirmek zaten oldukça zordur. İnsanlar kendi ihtiyaçlarını dahi gideremezken, yetimlerin hali içler acısı durumda olabilmektedir. Bu nedenle bu bölgelere yapacağınız yetim yardımları ile yetim çocukların daha iyi bir hayat yaşamasına katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca bayram zamanı yetimlere bayramlık yardımı ve türlü hediyeler verilmesine de katkıda bulunabilirsiniz.

Siz de bu noktada yetim çocuklara yardımcı olmak ve hayatlarını daha yaşanabilir hale getirmek isterseniz hemen bağış yapabilirsiniz.

Haberi Paylaş