BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Ramazan Ayı İçerisinde Tanzanya’da Zimem Defteri Projemizi Gerçekleştirdik

Ramazan Ayı İçerisinde Tanzanya’da Zimem Defteri Projemizi Gerçekleştirdik

Zimem defteri projemizle borçlu kardeşlerimizin borçlarının silinmesine vesile olduk.

Tanzanya’da yaşanan ekonomik sorunlar, hayatın her geçen gün daha zor duruma gelmesine neden olmaktadır. Bu noktada Avrupa Yardım Vakfı olarak bizler, Tanzanyalı kardeşlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz.

Faaliyete geçirdiğimiz yeni projemiz Zimem Defteri projesi kapsamında Tanzanya’nın Tumbatu adasında bir bakkaldan veresiye defteri satın aldık.

Bölgede yaşayan kardeşlerimizin ekonomik şartlarının elvermemesinden ötürü kardeşlerimiz bakkallara olan borçlarını ödemekte ciddi sıkıntılar çekmekteydi. Bu noktada bizler, sizlerin de yardımlarıyla bu projemizi hayata geçirerek onların hayatlarını daha kolay yaşamalarına katkıda bulunduk.

Özellikle Osmanlı döneminde başlayan Zimem Defteri projesi, Ramazan ayının son günlerine doğru bakkal ve marketlerde bulunan veresiye defterlerinin toplanarak satın alınmasıdır.

Bu yardım çeşidi ile borcunu ödeyememiş kardeşlerimize destek çıkarken aynı zaman da bakkal ve market sahiplerine de katkıda bulunmuş olduk.

Çünkü her ne kadar borçlu kalmak büyük sıkıntılar doğursa da, bölgenin ekonomik şartlarından ötürü bakkal ve market sahipleri de biriken borçlardan ötürü ciddi sıkıntılar çekmekteydi.

Bizler Avrupa Yardım Vakfı olarak sizlerin destekleriyle Zimem Defteri projesine devam etmek istiyoruz. Bu noktada sizden ricamız, borçlu olan kardeşlerimize elinizden geldiğince yardımcı olmanızdır.

Bu projemize destek veren tüm bağışçılarımıza tekrardan çok teşekkür ederiz.

Sizler de Zimem Defteri projesine destek olmak isterseniz buradan bağış yapabilirsiniz.

Haberi Paylaş