BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Sadaka Kurbanı Nedir? Nasıl Kestirilir?

Sadaka Kurbanı Nedir? Nasıl Kestirilir?

Sadaka kurbanı nafile kurbanlar arasında bulunan, sadaka niyetiyle kesilen kurbanlardır.

Sadaka kurbanı nedir? Sadaka dinimizde farz olmayan ancak yapılması çokça tavsiye edilen bir ibadet şeklidir. İhtiyaç sahiplerine verilen sadakalardan muhtaç insanlar ne kadar fazla yararlanırsa sadaka veren kişinin bu amelden sevap kazanması o kadar fazlalaşır. Sadaka kurbanı da bu ibadetlerin başında gelmektedir.

Sadaka kurban ile kişi, Allah’ın rızasını kazanmayı önceler. Bu kurbanların etlerinin tamamına yakını ihtiyaç sahiplerine dağıtılır ve ecir elde edilir.

Dinimizde, Allah’ın insanlara nasip ettiği mallardan Müslüman kardeşlerine belli bir oranda vermesi öğütlenmiştir. Sadaka kurbanı da toplumsal refahı ve birlik beraberliği artırma adına çok önemlidir.

Sizler de sadaka kurbanı kestirmek isterseniz bize ulaşabilirsiniz.

Sadaka Kurbanı Fazileti

Sadaka kurbanındaki ana amaç, muhtaç kardeşlerimize yardım etmektir. Bu amelin kişilere dini bir yükümlülük olmaması, sadaka kurbanını bizler için çok daha ön plana çıkarmaktadır. Yükümlülük olmayan bu kurbanı kişi kendi isteğiyle kestirir. Bu tür ameller Allah’ın sevdiği amellerdir.

 Allah’ın bizlere vermiş olduğu rızıktan bizlerin de kardeşlerimize vermemiz, Allah’ın katında oldukça önemlidir. Bu nedenle sadaka kurbanı fazileti oldukça fazladır. Bunlar arasında:

-Allah’ın Rızasını Kazanmak

-İhtiyaç Sahiplerine Yardım Etmek

-Toplumsal Birlik Beraberlik

-Nefis Kontrolü

-Rızkın Allah’tan Geldiğini Hatırlama gibi noktalar vardır

Sadaka Kurbanı Var Mıdır?

Sadaka kurbanı var mıdır sorusu kurban çeşitleri arasında en çok sorulan sorulardandır. İslam’da sadaka vermenin yolları farklı farklıdır. Sadaka niyetiyle kurban kesmek de bunlardan biridir. İnsanlar istedikleri zaman ve yerde sadaka kurbanlarını keserek Allah’ın rızasını kazanmaya çalışabilirler.

Sadaka Kurbanı Niçin Kesilir?

Sadaka vermekteki ana amaç, Allah’ın rızasını kazanmaktır. Rabbimizin vermiş olduğu nimetlerden başkalarına vermemiz, rabbimizin bize verdiği nimetlere şükretmemizin bir diğer yoludur. Sadaka Kurbanı da sadaka çeşitlerinden bir çeşittir. Sadaka kurbanı kestirilir ve etlerinin tamamı ihtiyaç sahiplerine dağıtılır.

Bu noktada amaçlanan şey, rabbimizin rızasına giden yolda güzel ameller yapmaktır.

Sadaka Kurbanının Etini Kimler Yiyemez?

Sadaka kurbanı nafile bir ibadettir ve bu kurbanı kesen kişi dahil herkes yiyebilir. Sadaka kurbanında adak kurbanında olduğu gibi bir sınırlama yoktur. Sadaka kurbanından kişi, ailesi, yakın çevresi yani herkes yiyebilir. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken nokta, etin dağıtılmasıdır. Allah’ın rızasını kazanmak için kesilen bir kurbanın etinin büyük çoğunluğunu yemek, ibadetin mahiyetiyle ters düşecektir.

Bu nedenle sadaka eti yenir mi sorununu cevabı evetken, olabildiğince etleri dağıtmak ve ihtiyaç sahiplerinin sadaka kurbanından yararlanmasını sağlamak gerekir.

Sadaka Kurbanının Şartları Nelerdir?

Her ibadette olduğu gibi sadaka kurbanı şartları da vardır. Bunlar:

-Müslüman Olmak: Sadaka kurbanı kesmek için gereken ilk şart Müslüman olmaktır.

-Buluğ Çağına Ermek: Sadaka kurbanı kesmek için kişinin erginlik çağına ulaşması gerekir.

-Akıl Sahibi Olmak: Kişinin kendi kararlarını kendi verecek, iyi ile kötüyü ayırabilecek ve ibadete yükümlü olması gerekmektedir.

-Maddi Yeterlilik: Sadaka kurbanı kesmek için belirli bir maddi yükümlülüğe sahip olmak gerekir.

-Sağlıklı Hayvan: Kurban edilecek hayvanın sağlıklı, olgun ve kurban edilme şartlarını taşıyor olması gerekir.

Bu noktada sadaka kurbanı bağışı yapacak olanlar için Avrupa Yardım Vakfı ön plana çıkmaktadır. Kurulduğumuz ilk günden beri dünyanın birçok farklı bölgesinde onlarca yardım faaliyeti gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz kurban faaliyetleri de bu yardımlardan biridir.

Sizlerden aldığımız kurban bağışlarını en hızlı ve güvenilir şekilde kesiyoruz. Kesim sonrasında gerekli belgeleri size atıyoruz. Daha detaylı bilgi almak için bize ulaşın.

Sadaka Kurbanı Ne Zaman Kesilir?

Sadaka kurbanı yenir mi sorusuyla beraber en çok sorulan sorulardan biri sadaka ne zaman kesilir sorusudur. Sadaka kurbanının belirli bir kesilme zamanı yoktur. Kişi senenin istediği bir gününde sadaka kurbanı kesebileceği gibi günde onlarca sadaka kurbanını arka arkaya da kestirebilir.

Kişi sadaka kurbanına niyet ettikten sonra istediği zaman bu kurbanı keser. Tıpkı adak, akika, şükür ve nafile kurbanlarda olduğu gibi sadaka kurbanının kesilme zamanında da herhangi bir kısıtlama yoktur. Önemli olan niyettir.

Sadaka kurbanı kesilirken zaman açısından dikkat edilmesi gereken tek durum, Kurban Bayramı zamanıdır. Kurban Bayramı içerisinde vacip olan kurbanların kesilmesine özen göstermek gerekir. Bu nedenle kestireceğiniz sadaka kurbanlarını bayramdan önce yahut sonra kestirebilirsiniz.

Sadaka Kurbanı Ne Kadar?

Sadaka kurbanı fiyatları, kesim yapılacak bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Sadaka kurbanınızı hangi bölgede kesecekseniz fiyatlar o bölgenin şartlarına göre değişir. Ekonomik durum, hayvan popülasyonu, hayvancılığın gelişme durumu gibi durumlar bu değişimin ana nedenlerinden bazılarıdır.

Bu durumda sizler de sadaka kurbanı fiyatları hakkında bilgi almak ve sadaka kurbanı bağışı yapmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Haberi Paylaş