BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Sadaka Vermek Sünnet mi?

Sadaka Vermek Sünnet mi?

İhtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak için sadaka bağışlarınıza talibiz.

Sadaka vermek, İslam dininde önemli bir ibadet ve insanî sorumluluktur. Bu eylem, Müslümanlar için hem manevi hem de toplumsal bir görevdir.

Kuran-ı Kerim'de ve Peygamber Efendimiz‘in hadislerinde sadakanın önemi ve fazileti üzerine birçok ayet bulunur.

Sadaka, Allah'a verilen bir armağandır ve önemli bir ibadettir. Zengin kimselerin mallarından verdiği sadakaların yanında bir de Peygamber Efendimiz tarafından da fakirlere yardım etmenin ve elimizdeki nimetleri paylaşmanın teşvik edildiği birçok ayet bulunmakta.

Sadece maddi anlamda sadaka vermek zorunda olmadığımızı, ufak bir tebessüm, kalbimizden gelen bir şefkat ile de bunu gerçekleştirebildiğimizi hatırlatmak isteriz. Böylelikle hem bizim kalbimiz hem de sadakamızı alan kimselerin kalbi temizlenir.

Sadaka Vermek Sünnet mi?

Sadaka vermek sünnet mi sorusu “sadaka vermek istiyorum” diyen birçok kişi tarafından oldukça merak edilir. Sadaka vermek, Müslümanlar için sünnettir.

Sadaka vermek hem bireysel ibadetlerimiz için hem de toplumdaki paylaşmak ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak kavramını güçlendirmek için yapılır.

Kuran-ı Kerim'de sadakanın önemi ve fazileti birçok ayetle vurgulanır. Allah Teâlâ, sadaka verenleri övüp onlara büyük mükâfatlar vaat etmiştir.

Çünkü sadaka vermek aslında Allah’a olan inancımızı ve bu inancın, ibadetlerin ne kadar kalpten olduğunu belli eder.

Sadaka vermek, mallarınıza bereket getirir ve onları çoğaltır. Sadaka vermek ile ilgili ayetler bulunmaktadır.

Bunlardan biri ise; Mallarını Allah’ın rızasını kazanmak ve gönüllerindeki imanı kökleştirip sağlamlaştırmak için harcayanların durumu, bir tepenin üzerinde bulunan güzel bir bahçeye benzer ki, bol yağmur yağdığında ürününü iki kat verir. Hatta yağmur yağmasa bile az bir çisileme ona yeter. Allah, bütün yaptıklarınızı görmektedir. (Bakara 265.)

Sadaka Vermek İçin Zengin Olmak Gerekir mi?

Sadaka vermek, İslam dininin önemli ibadetlerinden biridir ve kişinin maddi durumuyla doğrudan ilişkilendirilmez. Sadaka vermek için zengin olmak şart değildir; her Müslüman, elinde ne kadar imkan varsa o imkan doğrultusunda sadaka verebilir önemli olan kalpten ve istekli bir şekilde yapmaktır.

Sadaka vermenin önemi ile ilgili şöyle buyurulmuştur; Sadaka vermekte acele edin. Çünkü bela sadakanın önüne geçemez (Hadis-i Şerif)

Az önce de bahsettiğimiz gibi sadaka vermek için illaki çok zengin olmanıza gerek yoktur. Yani, zengin olmak sadece mal varlığıyla ölçülen bir kavram değildir; kişinin iç dünyasındaki zenginlik, kalbindeki merhamet duygusu da çok önemlidir.

İslam dininde, Allah'ın verdiği her türlü nimeti kullanırken adaletli olmak, cömertlik göstermek ve paylaşmak önemlidir. Geliriniz ne olursa olsun elinizdeki imkanlar doğrultusunda kalbinizden sadaka vermek isteğini geçirmeniz dahi büyük sevaptır

Sadaka Vermek İstiyorum

Sadaka vermek istiyorum diyen bağışçılarımıza kalpten teşekkürlerimizi gönderiyoruz. Ramazan ayı, yardımlaşma ve cömertlik ruhunu güçlendirme fırsatı sunar.

Sadaka vermek duanın kabulü için bir kapı açar. Tabii ki sadakayı dualarınızın kabul olması için değil kalbinizden geçtiği için vermelisiniz.  

Avrupa Yardım Vakfı olarak, ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve onların hayatlarına dokunmak için var gücümüz ile çalışıyoruz. Siz de bu hayırlı işe katılarak, bir kişinin yüzünü güldürmek ve ona umut olmak istemez misiniz?

Haberi Paylaş