BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Sevgiyle Büyüyen Yarınlar: Yetim Sponsorluğu İle Minik Yüreklere Umut Olalım!

Sevgiyle Büyüyen Yarınlar: Yetim Sponsorluğu İle Minik Yüreklere Umut Olalım!

Yetim sponsorluğu ile bir yetimin kalbine dokun!

Yetimlere Yardım Etmek 

İnsanlık bayrağını birbirinden farklı mazlum coğrafyalara taşıma sorumluluğunun ne kadar kıymetli olduğunun her geçen gün daha çok anlaşıldığı dünyada yetimlere yardım elini uzatmak çok kıymetli bir yardımdır. Yüce Rabbimiz’in huzurunda kırgın gönülleri iyileştirmek için yetimlere yardım etmek çok büyük bir sevaptır.

Yetim sevindirmekyetim giydirmek ve yetimlere yardım etmek, dinimizde cennet bahçelerinin size açılması demektir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) tarafından yetim başı okşamak, onları korumak ve onlara sofralarda yer vermek yetim yardımı adına çok büyük bir etkendir.

 Küçük yaşta babasını kaybeden Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in de yetim olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda öksüz ve yetim duası almanın tarifi mümkün olmayan eşsiz nimetlere öncülük edeceği anlaşılmaktadır. Yetim ve öksüzlere yardım eden kuruluşlar arasında olan vakfımız, yetimlere yardım etmek isteyen herkesin hayra açılan kapısı olmayı kendine ilke edinmiştir. Bu doğrultuda Avrupa Yardım Vakfı, Tanzanya’da, Filistin’de, Suriye’de, Nijer’de, Somali’de, Burkina Faso’da, Moğolistan’da, Çad’da, Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında yetim sponsorluk projesi ile mazlum kardeşlerimiz için çalışmaktadır.
 

Yetim Sponsorluk Projesi


Özellikle savaşlar ve doğal afetler, diğer etkenlere kıyasla insanlık için büyük kayıplara neden olan acı sonuçlara yol açmıştır ve bu etkiler günümüzde de devam etmektedir. Binlerce çocuğun anne ve babasız kalması ne yazık ki bu durumdan sadece birisidir.

 Her geçen gün, yetimlere yardım edemediğimiz, acılarına çare olamadığımız ve onlara el uzatamadığımız zaman dilimi daha da büyüyor. Bu değerli çocuklarımıza destek olma, acılarını hafifletme ve onları koruma amacıyla çaba sarf etmek, insanlık için çok büyük bir yardımdır. Yetimlere yardım etmek, onların yaşamlarına umut ve güven katmak için atılması gereken önemli bir adımdır.

Avrupa Yardım Vakfı olarak yetim ve öksüzlere yardım eden kuruluşlar içerisinde yer almak bizi gururlandırıyor. Vakıf olarak; yetimlere yardım ediyor ve yetim sponsorluk projeleri ile annesini veya babasını kaybetmiş çocuklara yardım eli uzatıyor.

Yeryüzünün hangi bölgesinde, hangi ülkesinde, hangi şehrinde olursa olsun kimsesiz yetimlerin elini, yetim sponsorluk projemiz ile sımsıkı tutmayı amaçladık ve bu amaç doğrultusunda sizin de değerli bağışlarınız ile birçok yetim ve öksüz yavrumuza yuva olduk.

Yetim Sponsorluğu Süreci


Yetim sponsorluğu, dünya genelinde milyonlarca çocuğun hayatını olumlu yönde etkileyen bir yardım biçimidir. Bir yetimin hayatına dokunmak, sadece onların temel ihtiyaçlarını karşılamakla kalmaz, aynı zamanda onlara umut ve sevgi verir. Yetim sponsorluğu, bu çocukların eğitim, sağlık ve güvenli bir yaşam sürmeleri için gerekli olan destekleri sağlamak amacıyla önemlidir.

Bir yetim sponsoru olmak onların geleceğini güvence altına almanın yanı sıra toplumların da dayanışma ve insanlık değerlerini pekiştirmeye yardımcı olur. Bu destek, yetim çocukların yaşadıkları zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olurken, onlara sağlıklı bir büyüme ortamı sunar.

Haberi Paylaş