BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Somali’de Yetimlere Bayramlık Dağıtımı Gerçekleştirildi

Somali’de Yetimlere Bayramlık Dağıtımı Gerçekleştirildi

Sizlerin Destekleriyle Ramazan Bayramında Somali'de Bayramlık Dağıtımı Gerçekleştirdik

Sizlerin destekleri ile mazlum coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine yardımlarımıza devam ediyoruz. Bu Ramazan, Somali’de bulunan yetim çocuklarımıza bayramlık dağıtımını tamamladık.

Dünyanın en fakir ve kurak ülkelerinden birisi olan Somali’de milyonlarca kişi yaşam standartları olarak çok kötü şartlarda yaşamakta. Siyasi istikrarsızlığın da ekonomiyi oldukça kötü etkilediği ülkede insanların en temel besin ve giyim malzemelerine bile ulaşımları oldukça imkânsız durumdadır.

Bu noktada bizler ne kadar uzak olurlarsa olsunlar, kardeşlerimize yardım elimizi uzatmaya gayret ediyoruz. Bu nedenle giyecek sıkıntısı yaşayan bölgede, çocuklara bayramın güzelliğini yaşatmak için bayramlık dağıtımını büyük bir özenle gerçekleştirdik.

Normal şartlarda da alım gücünün çok zor olduğu Somali’de özellikle ebeveynleri olmayan çocuklar için hayat gerçekten imkânsız boyutlara ulaşmaktadır. Bizler Sehl İbni Sad (R.A)’dan rivayete göre Rasulullah (S.A.V): “Ben ve yetimi kollayıp gözetleyen kimse cennette şöyle beraberce bulunacağız”, buyurdu ve işaret parmağıyla orta parmağını biraz açarak işaret etti.” Hadisine binaen yetim çocuklarımızı gözetmek için büyük çaba sarf ediyoruz.

Dağıttığımız bu bayramlıklar, sizlerin desteğiyle bizlere gelen bağışlarla alınan ve Somali’nin ücra köylerinde dağıtılan bayramlıklardır. Bu nedenle sizlerin yapacağı ufacık bir bağış bile Somali’de yaşayan yetimlerin yüzünde gülümseme olmasına sebep oluyor.

Gerçekleştirdiğimiz bayramlık dağıtımı projesi ile birçok yetimin sevinmesine sebep olduk. Onlara unutamayacakları bir bayram yaşattık. Bu projede emeği geçen, projeye bağış yapan herkese çok teşekkür ederiz.

Somali ve mazlum beldelerde gelecekte de çeşitli projelerimiz devam edecek. Sizler de bize ulaşarak hayırlara ortak olabilirsiniz.

Haberi Paylaş