BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Su Kuyusu Açtırma

Su Kuyusu Açtırma

Bazı ameller vardır ki, yapıldığında öldükten sonra bile amel defterinize sevap yazılmasını sağlar. Su kuyusu açtırmak da bu amellerin başında gelmektedir.

Su kuyusu açtırma hem dünya hem ahiret için oldukça faydalı bir ameldir.

Muhtaç bölgelerde temiz suya erişim, her geçen gün çok daha sorunlu boyutlara ulaşmaktadır. Gerek iklim değişikliği gerek yer altı kaynaklarının hızla tükenmesi temiz su sorununu gün yüzüne çıkarmıştır. Özellikle Afrika ve Asya’nın bir bölümünde hissedilen bu sorun, bölge halklarını oldukça sıkıntılı duruma sokmaktadır. Su sorun yaşayan bölgelerin en büyük sıkıntılarından biri de ekonomik sorunlardır. Ekonomik sorunlar da suya erişimi güç noktalara çeker.

Günlük hayatta temel ihtiyaçlarını temin edemeyen bölge halkları, yer altında bulunan temiz suyu çıkarmak konusunda da sorun yaşamaktadır. Temiz suyun yer altında olması, suyu çıkarmak için kuyu inşasını gerektirir. Bu noktada temel ihtiyaç malzemelerine dahi erişimi sorunlu olan bölge halkının kuyu inşasında kullanılacak malzemeleri satın alması mümkün değildir.

Bütün bu olumsuz hayat koşullarından ötürü su bulunmayan bölgelerde yaşayan halk, temiz suya ulaşım için gün içerisinde onlarca kilometre yol yürümek zorunda kalmaktadır. Yerel halk, bu mesafeyi kat etse dahi çoğu zaman içilebilir suya ulaşamamaktadır. Bu noktada sizlerin bağışları ile yaptırılan su kuyuları oldukça önemli yer tutuyor.

Susuzluk yaşayan bölgelere su kuyusu açtırmak, bölge halkını feraha kavuşturmak demektir. Bölge halkları susuzluktan ötürü türlü hastalıklarla cebelleşirken tarım, hayvancılık ve kalkınma gibi birçok noktada geri planda kalmaktadır. Bu noktada Avrupa Yardım Vakfı olarak bizler, susuzluk sorunu bulunan bölgelerde su kuyusu açıyoruz. Sizlerin de yardımları ile yaptığımız bu faaliyetler sonucunda Müslüman kardeşlerimiz temiz suya kavuşuyor.

Su Kuyusu Açtırma Fazileti

Su kuyusu açtırma hem dini hem de insani anlamda oldukça önemlidir. Dinimizde ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin önemi oldukça sık vurgulanmıştır. Bu nedenle en temel ihtiyaçlardan biri olan suya erişim sıkıntısı yaşayan bölgelere su kuyusu açtırmanın önemi giderek artar. İnsani anlamda da su kuyusu açtırmak oldukça önemlidir. Su kuyusu açtırmanın fazileti burada da tecelli eder. İnsanlara yardım etmek, onları sıkıntılardan kurtarmak insani anlamda bizlere yükümlülüktür. Su kuyusu açtırmanın diğer faziletleri şöyledir:

-Sadaka-i Cariye Olması: Su kuyusu açtırarak kapanmayan bir sevap kapısı elde edebilirsiniz. Kişinin amel defteri öldükten sonra kapanır ancak bazı noktalardan dolayı amel defterine sevap yazılmaya devam eder. Sadaka-i Cariye’de bu noktalardan biridir. Su kuyusu açtıran kişi, açtırdığı kuyu her kullanıldığında bir sevap kazanır. Bu sevap, su kuyusu kullanılmaya devam ettikçe yazılmaya devam eder.  Bu durum hadislerle sabittir. Müslim’de geçen bir hadise göre peygamber efendimiz aleyhiselam: “İnsanlar öldüğünde amel defterleri kapanır ancak bundan şu üç şey müstesnadır: Sadaka-i cariye, faydalı ilim ve kendisine dua eden hayırlı bir evlat.” Su kuyusu da Sadaka-i cariye olarak kişinin amel defterine yazılır.

-İnsani Boyutu: Su kuyusu açtırmanın toplumsal boyutu da bir başka noktadır. Dinimiz sıkıntıda bulunan kardeşlerimize yardımcı olmamız gerektiğini bizlere öğretir. Bu nedenle kardeşlerimize yardımcı olmamız bizlere birer emirdir. Su sıkıntısı yaşanan bölgelere su kuyusu açtırmak da kardeşlerimize yardımcı olmamız demektir.

Bu noktada bizler Avrupa Yardım Vakfı olarak ön plana çıkıyoruz. Sizin ve sevdiklerinizin adına su kuyularını en hızlı ve güvenilir şekilde çalışma yaptığımız bölgelerde açtırıyoruz.

Su Kuyusu Açtırmanın Önemi

Su kuyusu açtırmanın hem bireysel hem de toplumsal açıdan önemi vardır. Bu noktada su kuyusu açtırmanın önemi hakkında söylenecek bazı şeyler şöyledir:

-Sağlık: Temiz suya erişim sıkıntısı yaşanan bölgelerde türlü hastalıklar kol gezmektedir. Yeterli seviyede su içemeyen kişilerin sağlıkları bozulurken suya erişim sorunu yaşayan insanların bir diğer sıkıntısı da hijyendir. Yeterli su olmadığı için kardeşlerimiz gerektiği gibi temizlenme sorunu yaşamaktadır. Bu da sağlıksız koşullarda yaşamalarına neden olmaktadır.

-Temiz Su: Su kuyusu açtırmanın bir diğer önemi de temiz suya erişimdir. Temiz su sıkıntısı yaşanan bölgelerde insanlar suya ulaşmak için gün içinde onlarca kilometre kat eder ve ulaştıkları su da içilecek kadar iyi su değildir. Açtırdığınız kuyular ile kardeşlerinizi temiz suya eriştirebilirsiniz. Bu noktada hastalıkların önlenmesi açısından da önemlidir.

-Kalkınma: Yeterli suya ulaşım imkanı bulamayan bölgelerde kalkınma durumu da sıkıntılıdır. Bölgeler suya ulaşamadığı için tarım, hayvancılık ve kalkınma gibi birçok noktadan mahrum kalırlar. Bu da onların ekonomik yönlerini olumsuz etkilemektedir. Açtıracağınız su kuyuları, onların ekonomik açıdan da kalkınmalarını sağlar.

Sonuç olarak su kuyusu açtırarak toplumsal kalkınmaya, sağlığa, hijyene, sosyal gelişime, çevresel kalkınmaya ve daha nice alanlara katkıda bulunabilirsiniz. Siz de su kuyusu açtırma sevabı kazanmak için hemen bizlere ulaşın.

Su Kuyusu Açtırma Ne Kadar?

Su kuyusu açtırma ne kadar sorusu en çok merak edilen sorulardan biridir. Bu sorunun cevabı bazı noktalara göre değişiklik gösterir. Bu noktalar su kuyusu açtırılacak bölgeye göre farklı farklıdır. Su kuyusu açtırılmak isteyen bölgenin ekonomik şartları değişkenliği sağlayan ilk nokta olarak öne çıkar. Bölgenin ekonomik şartlarına göre malzeme fiyatlarında değişiklik görülür. Bu nedenle kuyu açtırma fiyatları da değişiklik gösterir.

Bizler Avrupa Yardım Vakfı olarak birçok bölgede kuyu açılışı yapıyoruz. Özellikle şimdiye kadar Afrika ve Asya’da açtırdığımız kuyular ile binlerce kişiyi temiz su ile buluşturduk. Bu noktada sizlerin bağışları bizlere güç ve kuvvet verdi.

Sizler de kendiniz yada sevdikleriniz adına su kuyusu bağışı yaptırmak ve su kuyusu bağışı ücreti ne kadar öğrenmek isterseniz bizlere ulaşabilirsiniz.

Haberi Paylaş