BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Tekerlekli Sandalye Yardımı ile Engeller Ortadan Kalkabilir, Eğer İsterseniz…

Tekerlekli Sandalye Yardımı ile Engeller Ortadan Kalkabilir, Eğer İsterseniz…

Bangladeş’te tahmini olarak 16 milyonu geçkin engelli bulunuyor. Milyonlarca engelli ise tekerli sandalyeden mahrum. Bunun önüne geçmeye ne dersiniz?

Dünyanın her yerinde bedensel engeli olan ve bu sebepten zor şartlar altında yaşayan milyonlarca insan var. Engeli nedeniyle günlük yaşamdaki çeşitli rollere giremeyen engelli kardeşlerimiz için ise tekerlekli sandalye son derece kurtarıcı bir seçenek. Engelli bireylerin güvenli ve konforlu bir şekilde hayatın akışına dahil olmasına olanak tanıyan tekerlekli sandalyeler, engelleri ortadan kaldırmak için harika birer araç.

Ancak ne yazık ki, tekerlekli sandalyeye sahip olmak her ülkede aynı kolaylıkta değil. Özellikle Bangladeş gibi açlık seviyesinde olan ve gelişmemiş ülkelerde tekerlekli sandalye bir lüks. Sağlık hizmetlerinin son derece yetersiz olduğu bu bölgede, engelliler için tekerlekli sandalye yardımı yok denecek kadar az. Öyle ki tekerlekli sandalye eksikliği, her yaştan engellenin en temel sorunlarından biri. Engelli kişilerin hayatlarını bariz bir şekilde kısıtlayan ve özgürlüğünü bir noktaya kadar indirgeyen bu yetersizlik, Bangladeşli engelli kardeşlerimizin hayat mücadelesini olumsuz etkiliyor. Peki, yapacağınız bir bağışla bunun önüne geçebileceğinizi söylesek?

Bangladeşli Engelliler İçin Yeni Bir Umut!

Yoksulluk Bangladeşli kardeşlerimiz için yeterince yorucu ve yıpratıcı. Üstüne bir de neredeyse yatağa bağımlı hale gelmek, engelli kardeşlerimiz için adeta zulüm. Bu noktada Avrupa Yardım Vakfı olarak, Bangladeşli engelli kişiler için sağlık eşitliği fırsatı oluşturmaya çalışıyoruz. Engelliler İçin Tekerlekli Sandalye Yardımı Projesi olarak başlattığımız iyilik hareketi, maddi durumu yeterli olmayan bedensel engelli kardeşlerimize umut ışığı olacaktır. Tekerlekli sandalye bağışı ile günlük yaşamın birçok noktasında aktif olarak görev alabilecek ve hayal ettikleri özgürlüğe kavuşabilecek olan engelli bireyler, artık yaşama daha sıkı tutunabilecektir.

Bangladeş’teki Engelliler İçin Tekerlekli Sandalye Yardımı Projesi

Yapılan araştırmalara göre Bangladeş’te tahmini olarak 16 milyonu geçkin engelli bulunuyor. Bunun yanı sıra engelli bireyler için devlet desteği son derece az. Özel yardım kuruluşları tarafından yapılan tekerlekli sandalye yardımları da 16 milyon engelliye yetecek düzeyde değil. Bu sebeple Bangladeş Engelliler İçin Tekerlekli Sandalye Yardımı Projesine yapılacak en ufak bağışın dahi değeri çok büyük. Tekerlekli sandalye fiyatı ortalama 100 eurodur. Tekerlekli sandalyeler için gönlünüzden ne kadar koparsa bağış yapmanız bizler ve tabii ki engelli kardeşlerimiz için son derece önemli.

Bangladeş’teki engelli kardeşlerimizin hayatını özgür kılmak için hemen şimdi linke tıklayarak bağış yapabilirsiniz. Hadi, engelleri kaldırmak için vakit kaybetmeyelim! Allah şimdiden razı olsun!

Haberi Paylaş