BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Türkiye’de Yanan Ormanları Yeniden Yeşertmeye Var mısınız?

Türkiye’de Yanan Ormanları Yeniden Yeşertmeye Var mısınız?

Gelecek kuşaklar ve bizlere emanet edilen hayvanlar için ormanlarımızı yeniden yeşertmeye ne dersiniz?

Yaz mevsiminde sıcaklıkların fazla yükselmesi ve ormanların kurallara uygun bir şekilde kullanılması, nefes almayı zorlaştıran bir sonuç doğuruyor: Orman yangınları. Her yıl herhangi bir sebepten dolayı ortaya çıkan orman yangınları, yüzyıllık ağaçlarımızın kül olmasına ve Peygamber Efendimizin buyruğuyla bizlere emanet edilen hayvanların telefine neden olmaktadır. Bu sebeple, orman yangınlarının sonuçlarını en aza indirmek için ağaçlandırma projelerine destek vermek, müslüman olarak boynumuzun borcudur. Peki, ülkemizdeki ormanların yeniden yeşermesi için fidan bağışı nasıl yapılır?

Ülkemizin Ciğerleri Nefes Almaya Devam Etsin: Fidan Bağışının Önemi

Türkiye’de her yıl yüzlerce hektarda orman yanıp kül olmaktadır. Ormanda yaşayan canlıların yaşam alanlarını ortadan kaldıran yangınlar, aynı zamanda Allah (C.C) tarafından yaratılan dünyamızın dengesini bozmaktadır. Orman yangınlarıyla birlikte yok olup giden ağaçlar iklim koşullarının olumsuz etkilenmesine yol açmaktadır. Bunun yanı sıra yangınlar, bizden sonraki kuşakların oksijen kaynaklarını azaltmaktadır. Bir müslüman olarak bizden sonra gelenlerin haklarına girmemek ve onlara yaşanabilir topraklar bırakmak bizim sorumluluğumuzdadır. Dolayısıyla hem ormanda yaşamını sürdüren canlılara yeni yaşam alanları inşa etmek hem de gelecek neslin hakkına girmemek için fidan bağışı yapılması önem arz etmektedir.

Bağışlanan bir fidan ile ormandaki bir kuşun ya da sincabın yaşamına dokunabilir ve bizlere oksijen olan ağaçların sayısını artırabilirsiniz. Bir fidan bağışı, tahmin ettiğinizden çok daha büyük etkileri beraberinde getirmektedir. Sizden sonra dahi kök salmaya devam edecek olan fidanlar, sadak-i cariye olarak sizlere sevap kazandırmaya devam edecektir.

Fidan bağışı yapmak sevap mı?” sorusunu aklınızda soru işareti oluşturabilir. Öyle ki, Allah Rasûlü -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur: “Kim bir ağaç dikerse, o ağaçtan bir insan, bir hayvan veya bir kuş yemiş yerse, ağaç dikene onun sevabı yazılır.”(Buhari, Edeb, 37) Hadis-i şerifin ışığında fidan bağışının sevabı, siz bu dünyadan göçüp gittiğinizde dahi sevap hanenizi doldurmaya inşallah devam edecektir.

Fidan Bağışı Nasıl Yapılır?

Fidan bağışı yaparak yanan ağaçlarımızın yerine tazecik fidanlar dikebilirsiniz. Gelecekteki çocuklarımıza ve yaşamını sürdürecek diğer canlılara nefes olabilmek için yemyeşil ve sağlıklı bir dünya oluşturmanız mümkündür. Peki, fidan bağışı nereye yapılır? Bunun için fidan bağış kuruluşları bulunmaktadır. Çeşitli kuruluşlar, ülkemizde ve dünyanın diğer yerlerinde tahrip olan ormanları yeniden ağaçlandırmayı hedeflemektedir. Bağışçılarının destekleriyle her yıl dünya üzerindeki farklı topraklar yeşillenmektedir. Yeşillenen her toprak ise gelecek nesillere yaşanabilir koşullar sunmaktadır. Fidan bağışı yapan kurumlar, genellikle online olarak bağışları kabul etmektedir. Web site üzerinden veya SMS yoluyla iletilen fidan bağışları, gerekli koşullar sağlandığında gerçekleşmektedir.

Fidan bağışı bir adet veya daha çoklu olarak seçeneklerden oluşmaktadır. İsteğe bağlı olarak fidan bağışı yapmanın sınırı yoktur. Kendi adınıza ya da bir kişi veya aileniz adına fidan bağışı yapabilirsiniz. Bu noktada fidan bağışı ücreti, kuruma ve fidan sayısına göre değişiklik göstermektedir. Bir fidan bağışı ne kadar öğrenmek için bağış yapmak istediğiniz kurumun güncel bağış fiyatlarını öğrenmeniz gerekmektedir.

Türkiye’de Fidan Bağışı Yapmak İçin Güvenilir Kurumlar Neler?

Orman yangınlarının artmasıyla birlikte fidan bağışı yapan kurumların sayısı artmaktadır. Ancak bu kurumlar arasından hangisinin güvenli olduğunu anlamak zordur. Kimi zaman bağışçıların destekleri, dolandırıcılar tarafından yerine ulaşamamaktadır. Bu sebeple en güvenilir fidan bağışı için doğru bağış kurumunu aramak önemlidir.

Bizler, güvenli bağış yapmanız için en iyi seçeneğiniz olarak buradayız. Avrupa Yardım Vakfı olarak, Türkiye ve dünyanın pek çok farklı noktası için fidan projeleri geliştiriyoruz. Değerli bağışçılarımızın destekleri sayesinde topraklarımıza fidanlar dikebilmek ve bu sevaba ortak olabilmek en büyük gayelerimizden biridir. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz birçok fidan bağışı projesiyle, ülkemizde ve çoğunlukla kuraklıkla mücadele eden Afrika ülkelerinde yeşil alanlar elde ettik. Hala aktif olarak, fidan bağışı projelerimizi devam ettirmekteyiz.

Fidan Bağışı Fiyatları Ne Kadar?

Avrupa Yardım Vakfı üzerinden fidan bağışı yaparak gelecek kuşakların ve canlıların yaşamlarına temiz bir hava getirebilirsiniz. Bunun için web sitemiz üzerinden online fidan bağışı yap seçeneğine tıklayabilirsiniz. Ardından fidan bağışı ne kadar öğrenebilir ve bağış için ayırdığınız bütçeye uygun olarak fidan bağışında bulunabilirsiniz. Fidan bağışı kaç TL sorusunun en güncel yanıtı aidef.com adresinde sizi bekliyor. Hadi, vakit kaybetmeden bağışınızı yapın ve ülkemizin ormanlarını bir kez daha birlikte yeşertelim!

Haberi Paylaş