BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Herkes İçin Sağlık: Sağlık Projesi ile Yaşamları Şifalandırın!

Herkes İçin Sağlık: Sağlık Projesi ile Yaşamları Şifalandırın!

Sağlığı yerinde olmayanların hayatına şifalı bir dokunuş yapmak için sağlık projelerine destek olun!

"Ey Allah'ın kulları, tedavi olun. Çünkü Allah, her hastalık için bir şifa yaratmıştır." (Tirmizî, Tıb, 2)

Dualarımızda ilk sıraya koyduğumuz sağlık, her gün defalarca kez şükretmemizi sağlayan ve yaşamı çok daha keyifli kılan bir unsurdur. Kıymetli bir hazine gibi koruduğumuz sağlığımız, Allah’ın bizlere vermiş olduğu bedene ve ruha sıkı sıkı sarılmamız gerektiğini hatırlatır. Peki, sağlıklı olmak ve Yüce Yaradan’ın rızasıyla güne her gün sapasağlam uyanmak, hastalıklarla mücadele eden kişilere yardım etmemiz için bizlere verilmiş bir fırsat olabilir mi?

Sıhhatimizin yerinde olduğu günlerde, hastalıkların ne kadar yorucu ve yıpratıcı olduğunu unuturuz. Ancak sağlıklı olduğumuz vakitlerde, hastalığın kapımızın eşiğinde bizi beklediğini bilmeliyiz. Bu sebeple hastalığı, sağlığını kaybetmiş kardeşlerimizi ve şifa bulmak için yardıma muhtaç kişileri her daim zihnimizin bir köşesinde tutmalıyız. Hatta öyle ki kendi sağlığımızın bir sadakası olarak, çeşitli hastalıklardan muzdarip olanlara yardım eli uzatmalıyız. O zaman, ilaç almak, ameliyat olmak ya da yalnızca bir gözlüğe sahip olmak isteyen kişilere sağlık yardımı yapmaya ne dersiniz? Nasıl mı? Gelin, anlatıyoruz!

Sağlık Yardımı Nedir?

Sağlık yardımı nedir pek çok kişi için merak konusudur. Bu yardım ekonomik güçlükler nedeniyle sağlık hizmetlerinden yararlanamayan kişilere yapılan bağış ve desteklerdir. Ülkemizde, devlet kurumları tarafından çeşitli kişilere sağlık yardımı yapılmaktadır. Bunun yanı sıra bazı özel hayır kurumları ve vakıflar, maddi yetersizliklerden dolayı sağlık hizmetleri alamayan kişilere çeşitli sağlık projeleriyle destek olmaktadır.

İlaç, engelliler için akülü sandalye, gözlük ve ameliyat masrafı gibi farklı alanlarda gerçekleşen bu projeler, sağlık koşullarını iyileştirmekte güçlük çekenlere umut olmaktadır. Nitekim ilaç satın almak veya ameliyatının parasını karşılamak için yeteri kadar maddi imkâna sahip olmayan kişiler, eski sağlığına geri kavuşamamaktadır. Bunun da ötesinde gerekli sağlık hizmetlerini alamadığı için hastalığı ilerleyen pek çok kişi, hayatı zorluk içerisinde yaşamak zorunda kalmaktadır. Bu sebeple sağlık yardımı projeleri, hasta olan, ameliyat olması gereken veya yaşamını kolaylaştırmak isteyen kardeşlerimiz için kurtarıcı olabilmektedir.

Sağlık Yardımı Kimlere Yapılır?

Bağış yapmak ve bu şekilde manevi huzura ulaşmak isteyenler için sağlık yardımı seçeneklerden biridir. Bu noktada hayırseverler için “sağlık yardımı kimlere yapılır?” sorusunun yanıtı önem kazanmaktadır. Sağlık yardımı, maddi olarak yeterli olanaklara sahip olmayan herkese yapılabilir. Ülkemizde ve dünyanın pek çok yerinde, sağlık hizmetlerinden yararlanmayan kişi sayısı oldukça fazladır. Yapılan bir araştırmaya göre ekonomik koşullar nedeniyle tedavi olamayan insanların sayısı 5 milyarı geçmektedir. Bu veri, dünyanın birçok ülkesinde sağlık yardımı bekleyen hasta çocuk, genç, yetişkin ve yaşlıların olduğu gözler önüne sermektedir.

Sağlık Yardımı Projeleri Nelerdir?

Sağlık yardımı projeleri, hayır kurumlarına ve vakıflara bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bazı vakıflarda ilaç yardımı, akülü sandalye yardımı, medikal ekipman yardımı gibi projeler yürütülmektedir. Bazı vakıflarda ise ameliyat masraflarının karşılanması için çeşitli projeler geliştirilmektedir. Bunun yanı sıra projelerin içerikleri gerçekleşecek bölgeye göre de değişmektedir. Bölge halkının sağlık ihtiyaçlarına cevap verecek yardımlara odaklanan vakıflar, bu sayede daha çok kişinin sağlık koşullarını iyileştirme olanağına sahip olmaktadır.

Avrupa Yardım Vakfı olarak bizler de, ülkemizin yanı sıra Asya ve Afrika’daki pek çok ülkeye sağlık hizmeti taşımaktayız. Müslümanların müslümanlardan başka dostu olmadığını bildiğimiz bu dünyada, bağışçılarımız sayesinde Türkiye’deki ve diğer ülkelerdeki müslüman kardeşlerimize hayır elimizi uzatıyoruz. Sağlık projelerimiz ile sağlığını kaybeden ve ekonomisi yeterli olmadığı için yaşamını bu şekilde sürdüren kişilerin hayatına sağlıklı bir pencere açıyoruz. Bunun yanı sıra, engeli nedeniyle sıkıntılı bir yaşam sürdüren kardeşlerimize konfor ve pratiklik katacak medikal ürünlerin yerine ulaştırılmasına vesile oluyoruz. Avrupa Yardım Vakfı olarak aktifte yürüttüğümüz sağlık projelerini sizler için aşağıda sıraladık!

Akülü Engelli Araba Yardımı

Engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmada büyük bir role sahip olan akülü engelli arabaları, ortadaki engelleri kaldırmak için oldukça iyi bir seçenektedir. Engelli kardeşlerimizin özgürlüklerini geri vermek ve yaşam kalitelerini artırmak için Avrupa Yardım Vakfı olarak engellilere akülü araba yardımı yapıyoruz. Engelli kişilerin günlük aktivitelerinde yer alacak bu arabalar, bir ömür boyunca onlara daha iyi koşullarda yaşama hakkı tanıyacaktır. Siz de akülü araba ve akülü sandalye ihtiyacı olanlar için harekete geçmek isterseniz hemen şimdi online bağış yapabilirsiniz.

Katarakt Ameliyatı Yardımı

Allah’ın bu dünyada verdiği güzellikleri gözleri bozuk olduğu için tam olarak göremeyen birçok kişi bulunmaktadır. Özellikle Asya ve Afrika ülkelerinde katarakt rahatsızlığı yoğun olarak görülmektedir. Tedavi edilmeyen katarakt rahatsızlığı ise ilerlediğinde körlüğe neden olmaktadır. Oldukça riskli olan bu göz hastalığının ortadan kaldırılması için ise ameliyat şarttır. Sağlık projelerimiz arasında yer alan katarakt ameliyatı yardım ise bu noktada maddi yetersizlikler yaşayan kardeşlerimizin gözlerindeki perdeyi kaldırmaktadır. Görmede zorluk çeken Afrika ve Asya’daki vatandaşların gözlerine yeniden parıltı kazandırmak için online olarak katarakt ameliyatı bağış yapabilirsiniz.

Gözlük Projesi

Avrupa Yardım Vakfı sağlık projelerinden biri olan gözlük yardımı, görmekte zorluk çeken öğrenciler için başlatılmıştır. Gözlerinde problem olan ve bu sebepten dolayı eğitim almakta güçlük yaşayan öğrencilere yapılan gözlük projesi, çocukların eğitimini ve günlük hayatını kaliteli hale getirmektedir. Şimdilik Somali’de gerçekleşen bu proje, kardeşlerimizin hayata çok daha net bir şekilde bakmasına yardımcı olmaktadır. Somalili öğrencilerin eğitim hayatını etkileyecek bu projeye destek olarak, gözlük yardımımızın devam etmesine destek olabilirsiniz.

Sağlık yardımı ne kadar öğrenmek ve çeşitli sağlık projelerine katkıda bulunmak için aidef.com üzerinden online bağış yapabilirsiniz!

Haberi Paylaş