BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Kandil Gecelerinde Yapabileceğiniz 7 Güzel Şey!

Kandil Gecelerinde Yapabileceğiniz 7 Güzel Şey!

Allah'a yakınlaşmak, huzura kavuşmak ve maneviyatı güçlendirmek için kandil gecelerinde yapılabilecek güzel davranışlar!

Duaların yankılandığı, ibadetlerin arttığı ve yeryüzünü manevi bir huzurun kapladığı o mübarek geceler… Kandil geceleri, ibadet etmeye, yardımlaşmaya, kardeşliği ve merhameti yüceltmeye ayrılan özel günlerdir. Müslüman alemini bir araya getiren kandil geceleri, bağışlanmak, manevî terakki kaydetmek ve sevap kazanmak için bereketli günler olarak kabul edilmektedir. Öyle ki Hz. Muhammed’e layık bir müslüman olduğumuzu göstermenin ve onun aydınlattığı yoldan gittiğimizi ifade etmenin en güzel günlerinden olan kandiller, Allah’a yakınlaşmayı ve manevi anlamda güçlenmeyi mümkün kılmaktadır. Ancak bunun için kandil gecesi ne yapılır bilmek gerekmektedir. İbadete yönelmeden, dua etmeden ve Allah’ın buyurmuş olduğu güzelliklere başvurmadan geçen bir kandil gecesi, ne yazık ki yaşanmamış bir gün kadar eksik olacaktır. Bu sebeple kandil gecelerinde yapabileceğiniz 7 güzel şeyi sizler için bir araya getirdik. Peygamber Efendimiz’in nuruyla aydınlanacağınız bir kandil gecesi için yapabileceğiniz ibadetler!

Kuran-ı Kerim Okuyun

Kandil gecesinde yapılabilecek en güzel şeylerin başında Kuran-ı Kerim okumak yer alıyor. Böyle mübarek günlerde Allah’ın ilk emri olan “oku”yu uygulamak, imanın güçlenmesini sağlayacaktır. Bunun yanı sıra Kuran-ı Kerim okumak, takva sahibi olmanın yollarından biridir. Mevlid kandili ibadetleri arasında önemli bir yere sahip olan Kuran-ı Kerim okumak, kandil gecelerinde sevap haneninizi doldurmanıza yardımcı olacaktır. "Ve biz Kur’an’dan öyle bir şey indiriyoruz ki, müminler için şifa ve rahmettir. Zulüm edenlerin ise yalnızca zararını artırır." İsra Suresi, 82. Ayet

Nafile İbadetlere Yönelin

Allah'a yaklaşmak ve rızasını almak çin kandil gecelerinde yapabileceğiniz diğer güzel şeylerden biri de nafile ibadetlerdir. Şükür ve kaza namazı kılmak ya da nafile kurban bağışı yapmak kandilin bereketini ve huzurunu evinize taşıyacaktır. Öyle ki Yüce Allah'ın rahmetinin dağıtıldığına inanılan bu günlerde, bu rahmetten nasiplenmek için nafile ibadetlere yönelmek önemli olmaktadır.

Tövbe ve İstiğfar Edin

Kandil geceleri, yeniden doğuş, bağışlanma ve manevi anlamda arınma gibi imkânlar sunmaktadır. Bu noktada bu gecelerde Allah’ın günahlarınızı bağışlaması ve sizleri affetmesi için tövbe ve istiğfar etmek son derece önemlidir. Eğer Mevlid kandili ne yapılır diye soruyorsanız, gece boyunca Allah’tan af isteyebilir ve tövbe duası okuyabilirsiniz.

Bol Bol Dua Edin

Kendinize, ailenize, sevdiklerinize ve tüm müslüman alemine dua etmek, kandil gecesinde yapılabilecek güzelliklerden biridir. Yaradan’ın rahmeti ve bereketi altına girmek ve dünya hayatında mutluluğu tadabilmek için Allah’tan hayırlı şeyler istemek gerekmektedir. Özellikle kandil gecesi okunacak dualar neler öğrenebilir ve kadir gecelerini kendiniz için daha hayırlı kılabilirsiniz. Nitekim Bakara Suresi, 186. Ayet’te, dua etmenin önemi şekilde açıklanmıştır: "Kullarım sana benden sorarlarsa, şüphesiz ben yakınım. Beni çağırdıklarında, dua edenin duasına cevap veririm. O halde bana dua etsinler ve bana inansınlar ki, doğru yolu bulsunlar."

Müminlerle Helalleşin

Helalleşme, kişinin ruhsal olarak rahatlamasını sağlamaktadır. Bunun yanı sıra başkalarına karşı duyulan kin ve öfkenin temizlenmesine de yardımcı olmaktadır. Kandil gecelerinde sizden alınan haklar ya da sizin verdiğiniz zararlardan dolayı karşınızdakinden helallik istenmesi tavsiye edilmektedir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir hadisinde şöyle buyurmuştur: "Kıyamet günü, bir insanın malından önce ödenecek olan şey, helalleşme olacaktır. Kimin malında hak varsa, onunla helalleşmeden cennete giremeyecektir." (Buhari, Mezalim: 14)

Üzerinizde Emeği Olan Kişilerin Kandilini Kutlayın

Kandil geceleri, sevdiklerimizin gönlünü hoş tutmak, onları Allah rızası için mutlu etmek ve hayır dualarında yer almanın bir fırsatıdır. Bu sebeple bu mübarek günlerde, üzerinizde emeği olan yakınlarınızın kandilini kutlamak için onları ziyaret edebilir veya arayabilirsiniz.

Yardıma Muhtaçlara Yardım Edin, Bağış Yapın

Mevlid, Berat, Regaip veya Miraç Kandili… Yıl boyunca bu mübarek günlerde Allahu Teala tarafından yeryüzüne hediye edilen rahmete ve bağışlanmaya kucak açmak için yardıma muhtaç kişilerin elinden tutabilirsiniz. Kandil gecelerinde sadaka vermek, yoksullara yardım etmek ve ihtiyaç sahiplerine bağış yapmak teşvik edilmektedir. Allah’ın rızasını kazanmak açısından oldukça önemli olan bu iyilikler, ahirette kişiye cenneti müjdelemektedir. Bu sebeple bağış yapmanın sevabı ve faziletlerini özellikle kandil gecesinde amel defterinize katbekat yazdırmak için mazlum coğrafyalarda yaşayan müslüman kardeşlerimize yardım edebilirsiniz.

Nitekim kandil geceleri, tüm Müslüman topluluklar tarafından önemsenmek ve ibadetlerle değerlendirilmektedir. Böylesi mübarek gecelerde, bir umut ışığına ihtiyacı olan kişilere hayırda bulunmanız, kandil gecelerinin ruhuna uygun davranmanıza vesile olacaktır.

Kandil Gecesini Bağışlarınızla Taçlandırın: Avrupa Yardım Vakfı Projeleri

Kandil gecelerinden yapabileceğiniz en güzel şeylerden biri olan yardımlaşma için Avrupa Yardım Vakfı üzerinden bağış yapabilirsiniz. Yetimleri sevindirmek, su hasreti çekenlere can suyu olmak ve gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakmak için Mevlid Kandili ve diğer tüm kandil gecelerinde bağış yapabilirsiniz.

Dilerseniz susuzlukla mücadele eden Afrikalı müslüman kardeşlerimize bu kandilde su kuyusu bağışı yaparak, susuzluğunu giderebilirsiniz. Bir yudum içme suyu bulamayan Afrika halkına, bu kutsal günlerde yardım ederek dualarında kendinize yer bulabilirsiniz. Su kuyusu bağışının yanı sıra, annesini ve babasını kaybetmiş Afrikalı çocukları, bu kandil gecesinde sevindirebilirsiniz. Yetim bağışı yaparak, Afrika’daki yetimlerinn ihtiyaçlarının karşılanmasına ve yüzlerinde gülümse oluşmasına destek olmanız mümkün. Hadi, Mevlid Kandili’nin bereketini birlikte dünyanın diğer bir ucuna taşıyalım. Hemen bağış yapın!

Haberi Paylaş