BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Şifa Kurbanı Nedir? Dinimizde Var Mıdır?

Şifa Kurbanı Nedir? Dinimizde Var Mıdır?

Dinimizde rabbimizin rızasını kazanmak ve dualarımıza daha çabuk karşılık bulmak için salih ameller yapılır ve sadakalar verilir. Şifa kurbanı da bu sadakalardan biridir.

Dinimizde rabbimizin rızasını kazanmak ve dualarımıza daha çabuk karşılık bulmak için salih ameller yapılır ve sadakalar verilir. Yapılan bu nafile amellerin arasında da şifa kurbanı kestirmek bulunur.

Şifa Kurbanı Nedir?

Şifa kurbanı, bir kimsenin kendi adına yahut başkasının adına kestirmiş olduğu kurbanlardır. Bu kurbanlardan amaç, adına kestirilen kişinin hastalıklardan ve belalardan kurtulması yahut korunmasıdır. Kişi bu temennisiyle beraber kestirdiği şifa kurbanının rabbimize sunar.

Nitekim Ahmed b. Hanbel’den rivayet edilen bir hadiste Resulullah’ın (s.a.v) şöyle buyurduğu nakledilmiştir: ““Mallarınızı zekâtla koruyun, hastalarınızı sadaka ile tedavi edin, belâya da dua hazırlayın.”

Bu hadisten de anlaşılacağı üzere peygamber efendimiz Aleyhisselam Müslümanları mallarını korumak için zekât vermeye, hastalarını iyileştirmek için sadaka vermeye ve belalara karşı dua etmeye teşvik eder.

Bu noktada şifa kurbanı nedir sorusunun cevabı da şekillenmiş olmaktadır. Müslümanlar olarak bizlerin üstüne düşen, başımıza bir musibet geldiğinde buna sabretmek ve hem dil ile hem de fiillerimizle rabbimizden bu sıkıntının geçmesi için yardım dilemektir.

Şifa kurbanı kestirmek de fiili duaların başında gelmektedir. Kendiniz yahut sevdikleriniz için kestirebileceğiniz bu kurbanlarla rabbimizin merhametine mazhar olmayı dilemekteyiz.

Şifa Kurbanını Nasıl Kestirebilirim?

Şifa kurbanını kestirmenin en kolay yolu insani yardım vakıflarına bağış yapmaktır. Bu noktada bizler Avrupa Yardım      Vakfı olarak sizden aldığımız şifa kurbanı bağışlarınızı Afrika’da özenle kesiyoruz.

Kurulduğu ilk günden beri Müslüman kardeşlerimizin hizmetinde çalışan vakfımız, siz değerli bağışçılarımızın yardımları ve Müslüman kardeşlerimiz arasında köprü olmaktadır.

Bu noktada vakfımız birçok farklı bölgede yalnızca kurban kesimi değil; yetim çalışmaları, su kuyusu projeleri, hayır yemekleri, aile projeleri, katarakt projeleri gibi birçok projeyi de sürdürmektedir.

Sizler de şifa kurbanı nasıl kesilir sorusu hakkında bilgi almak ve şifa kurbanı bağışı yapmak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.

Dinimizde Şifa Kurbanı Var Mı?

Dinimizde bir ibadet şekli olarak şifa kurbanı kestirmek yoksa da rabbimize yaklaşmak ve ondan isteklerimizi yerine getirmesini istemek için şifa kurbanı kesilmektedir. Bu noktada rabbimizden isteklerimizi yerine getirmesini isterken salih ameller yaparak bu isteğimizi pekiştirmeyi de yine peygamberimiz Aleyhisselamdan öğrenmiş bulunmaktayız.

Bu noktada şifa kurbanı var mıdır sorusunun cevabı dolaylı yoldan evettir. Sadaka, nafile kurban kategorisinde bulunan bu kurbanların kesilmesi dinen caizdir. Bu kurbanların kesilmesindeki ana amaç rabbimize yaklaşmak ve başta hasta olan yakınlarımıza şifa olmak üzere isteklerimizin yerine gelmesini rabbimizden niyaz etmektir.

Bu kurbanları kendiniz keserek ihtiyaç sahiplerine dağıtabileceğiniz gibi vakfımız aracılığıyla da ihtiyaç sahibi ülkelerde bulunan kardeşlerimize bu kurbanlarınızı ikram edebilirsiniz. Sizden aldığımız kurban bağışlarını en hızlı ve güvenilir şekilde keserek isminizin bulunduğu videoları sizlere gönderiyoruz.

Sizler de vakfımız aracılığıyla şifa kurbanı kestirmek isterseniz bize ulaşabilirsiniz.

Şifa Kurbanı İçin Namaz Kılınır Mı?

Rabbimize hamd ve şifalerimizi iletmek için istenilen her an ve her sebeple namaz kılınabilir. Bu noktada şifa kurbanı bağışınızla birlikte rabbimize dileklerinizi yerine getirmesi için namaz kılabilirsiniz.

Özellikle hasta ve durumu kötü olan yakınlarınız için bağışladığınız bu kurbanların yanında namaz kılarak da rabbimizden yardım dileyebilirsiniz. Bu noktada Bakara Suresi 153. Ayette rabbimiz bizlere şöyle buyurmuştur: “Ey iman edenler! Sabır ve namazla Allah’tan yardım isteyin.”

Bu ayetten de anladığımız üzere darda kaldığımız anlarda yapmamız gereken ilk şey sabretmek ve namaz kılarak ondan yardım dilemektir.

Şifa kurbanının ana amacı da rabbimizden sevdiklerimize şifa vermesini istemek olduğuna göre şifa kurbanı bağışı ile namaz kılarak da rabbimize dileklerimizi sunmamız güzel olacaktır.

Bu noktada sizler de sevdikleriniz adına şifa kurbanı bağışı yapmak ve onlar için rabbimizden şifa talep etmek için bizler aracılığı ile ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımlarınızı ulaştırabilirsiniz.

Şifa Kurbanı Eti Yenir Mi?

Şifa kurbanı nafile kurban ibadetleri içerisinde yer alır. Bu kurbanların statüsü de bu nedenle nafile kurbanlar ile aynıdır.

Şifa kurbanı kaç parçaya bölünür, kimler yiyebilir gibi soruların bu nedenle bir sınırlaması yoktur. Şifa kurbanlarını kesen kişiler dahil herkes yiyebilirken, istenilen kadar parçaya bölünerek bu kurbanlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılabilir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken tek nokta, kurbanların olabildiğince hızlı ve İslami usullere uygun olarak kesildikten sonra ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasıdır.

Şifa Kurbanı Nasıl Kesilir?

Şifa kurbanı nasıl kesilir sorusu hakkında konuşmak gerekirse, dinimizde her kurban belirli şartlara göre kesilmektedir. Kesilecek hayvanlar sıhhat şartlarına göre belirlendikten sonra bu kurbanlar kesilirken niyet edilir. Allah’ın adı anılarak kesilir ve kesilirken hayvanlara eziyet edilmez.

Şifa Kurbanı Ne Zaman Kesilir?

Şifa kurbanı ne zaman kesilir sorusunun cevabı, şifa kurbanının belirli bir kesilme zamanı yoktur olacaktır. Şifa kurbanı bağışı yapmak isteyen herkes istediği zaman aralığında bu kurbanları kestirebilir. Bununla birlikte şifa kurbanına en güzel olan yaklaşım, yurt içinde ve yurtdışında bulunan ihtiyaç sahibi Müslümanlara bu etlerin dağıtılmasıdır. Böylece hem rabbimiz adına bir salih amel yapmışken aynı zamanda ihtiyaç sahibi kardeşlerimize de yardımcı olmuş olursunuz.

Bu noktada kurbanlarınızı ihtiyaç sahibi kardeşlerimize göndermek için bizleri tercih edebilirsiniz. Avrupa Yardım Vakfı olarak bizler kurulduğumuz ilk günden beri ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yanında olarak onlara destek veriyoruz.

Sizler de şifa kurbanı faydaları ve faziletlerinden yararlanmak için bağış yapmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

 

 

Haberi Paylaş