BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Acil Yardımların Önemi Nedir?

Acil Yardımların Önemi Nedir?

Bir yarayı ilk andan sarmak, zorluklar karşısında dirençli olmayı mümkün kılabilir. Zorda kalan kardeşlerimizin yaralarını sarmak için acil yardımın önemi nedir öğrenin!

Deprem, sel ve yangın gibi doğal afetler ya da sert geçen kış günleri… İnsanoğlunun elinde olmayan ve gücünün yetmediği bazı durumlar vardır. Bir gecede yerle bir olan hayatlar, sular altında kalan hayaller ya da soğuğa direnemeyen umutlar. Her biri, belki de yüzyıllardır hayatımızın bir gerçeği olarak orada durmaktadır. Ancak doğal afetlerde ya da insan yaşamının sınırlarını zorlayan durumlarda gerekli çözüm yolları bulunmaktadır. Bunların başında ise acil yardım gelmektedir. Bir anda hayatları alt üst olan insanların yardımına koşmak, elinden tutmak ve ışığa doğru çekmek için acil yardımlar belki de en etkili seçeneklerdendir. Peki, tam anlamıyla acil yardım nedir? Nasıl acil yardım yapılır? Gelin, ihtiyaç halinde orada olmak ve kardeşlerimizin hayata tutunmasını sağlamak için acil yardım konusu ve bağış yapmanın önemi hakkında önemli detayları masaya yatıralım! İhtiyaç

Anında Orada Olmak: Acil Yardım Nedir?

Acil yardım, ani gelişen bir hadise veya durum karşısında teyakkuz halinde olup zorda kalan ve sıkıntı içerisinde olanların yardımına koşmayı ifade etmektedir. Toplumsal dayanışmanın bel kemiği olan yardımlaşmanın ruhuyla birebir örtüşen acil yardımlar, mağdur halkın ihtiyaçlarını karşılamak ve yaralarını sarmak amacını taşımaktadır. Bu noktada özellikle deprem, sel ve yangın gibi doğal afet durumlarında, afetzedelerin hayatla olan bağını korumak için yardım eli uzatmak gerekmektedir. Bunun yanı sıra soğuk kış günlerinde mağdur olan kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak, insani bir görevimizdir. Nitekim acil yardımlar, zorlu durumlar karşısında hayırseverleri bağış yapmaya teşvik etmektedir. Bu süreç içerisinde yapılan bağışlar ise acil yardımlar adı altında toplanabilmektedir.

Yakın zamanda sel felaketi ile karşılaşan Bangladeşli kardeşlerimize erzak yardımı yapmak, depremde evinden olan insanlara sıcak aş dağıtmak ya da kışın yakacak kömürü olmayanlara kömür yardımı yapmak acil yardımın en güzel örneklerindendir. Özetle, acil yardım ihtiyaç anında maddi ve manevi olarak orada olarak gereken desteği vermek olarak kabul edilebilmektedir. Acil yardım ne demek tam olarak anlamak için acil yardımın özelliklerini bilmek de gerekmektedir. Acil yardımın özellikleri şu şekildedir:

. Sıkıntı içerisinde olan kişilere maddi anlamda destek olma

. Ani gelişen olaylar karşısında toplumsal dayanışmayı teşvik etme

. Afetzede veya mağdur kişilere psikolojik destek sağlama ve umut verme

Toplumsal Birlik ve Yardımlaşma: Acil Yardım Neden Önemlidir?

Doğal afetler ve bunun gibi yıkıcı olaylar, akıp giden yaşamın seyrini değiştirmektedir. İki gün önce bir evi ve işi olan insanlar, bir gün içerisinde tüm varlıklarını kaybetmektedir. Daha da kötüsü deprem ve sel gibi olaylarda afetzedeler sevdiği insanları toprağın altına gömmektedir. İnsanı maddi ve psikolojik olarak fazlasıyla yıpratan bu gibi durumlar karşısında kayıtsız kalmak ise müslümanlıktan oldukça uzaktadır. Soğuk havayla, açlıkla ve susuzlukla olan mücadelesi o an itibarıyla başlayan insanlara hızlı bir şekilde yardım edebilmek, onları yeniden hayata bağlama noktasında son derece önemlidir. Öyle ki ihtiyaç sahiplerine yardım etmek ve acil yardım derneği ve vakfı gibi kuruluşlara gerekli bağışları yapmak, bu insanların yaşama tekrar umutla bakmasına vesile olabilmektedir. Bu da acil yardımın önemi konusunu vurgulamaktadır.

İhtiyaç sahiplerinin imdadına koşmak ve bu süreçte ellerinden tutabilmek, İslami açıdan da önemli olmaktadır. Zulüm gören, zorluklarla karşılaşan veya hayatı sıkıntılı olan kardeşlerimizi görmezden gelmek, müslüman olmanın düsturunda bulunmamaktadır. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim, ihtiyaç sahiplerini gözetmemiz konusunda kesin buyruklar barındırmaktadır. "İnsan, yalnızca kendisini düşünmemelidir. O, başkalarını da gözetmelidir." (İnfitar, 19) ayeti ise bunun bir örneğidir. Bunun yanı sıra Hz. Muhammed (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Yardım et, zorda kalanları koru. Zira Allah, zorda kalanlara yardım edenlerin yardımcısıdır." (Ahmed)

Bir Yarayı Sarmak: Acil Yardımlar Nasıl Yapılır?

Sulara gömülen, taş yığının altında kalan ya da alevler içinde yanan hayatlar, bazen küçük bir yardım ışığıyla yeniden aydınlanabilir. Bunda ise acil yardımların payı oldukça büyüktür. Doğal afet durumunda veya acil gelişen ihtiyaç anlarında bu yardımı yapmak için ise bağış yapan kuruluşları tercih etmek gerekmektedir. Güvenli ve şeffaf bir yardım kuruluşunun acil bir durumda açacağı bağış projesine katkıda bulunabilir ve böylece acil yardımın bir parçası olabilirsiniz.

Avrupa Yardım Vakfı olarak halihazırda yürüttüğümüz Acil Yardım Projelerimiz, acil yardım nasıl yapılır konusunda size yol açabilir. Acil yardım projesine katkıda bulunmak, bağış yapmak ve ihtiyaç sahibi kişilerin umutlarını yeşertmek için hemen şimdi acil yardım seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Linke tıklayarak acil yardım projelerine destek olabilir ve yardım bekleyenlerin elinden tutabilirsiniz. Allah şimdiden razı olsun!

Haberi Paylaş