BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Sevap Kazanmak İçin Ne Yapabiliriz?

Sevap Kazanmak İçin Ne Yapabiliriz?

Sevap kazanmak için onlarca farklı yöntem vardır. Bu yöntemlerin en başında gelenlerden biri de yardım vakıflarına bağış yapmaktır.

Biriktirdiğimiz salih ameller ahiretteki akıbetimizi belirlemektedir. Bu nedenle dünyada yapabildiğimiz kadar salih amel yaparak amel defterimizi güzelliklerle doldurmalıyız. Her Müslümanın asli görevi olan salih amel biriktirmenin bir diğer ismi de sevap kazanmaktır. Dünya da insanlara, hayvanlara, bitkilere yaptığımız en küçük iyilik dahi bizlere sevap olarak geri döner. Bu noktada yapabildiğimiz kadar salih amel yapmak rabbimizin merhametine mazhar olmamız için oldukça önemlidir. Peki bizler Müslüman olarak sevap kazanmak için ne yapmalıyız?

Sevap kazanmak, sayısız şekilde olmaktadır. Müslüman bir kardeşimize tebessüm etmekten yolda gördüğümüz bir taşı kenara kaldırmaya, hacca gitmekten 5 TL de olsa sadaka vermeye kadar birçok şekilde sevap kazanabiliriz.

Sevap Kazanmak İçin Yapılan İbadetler

Biz Müslümanlar farz ve vacip ibadetleri yerine getirerek, canlılara faydalı olacak ameller yaparak birçok şekilde sevap kazanabiliriz. Sevap kazanmaya birkaç örnek şöyledir:

- Farz İbadetleri Yerine Getirmek: Rabbimizin bizler için farz kıldığı namaz, oruç, zekât, hac gibi ibadetleri yaparak sevap kazanabiliriz.

- Sadaka Vermek: Sadaka vermek, farz ibadetlerden sonra bizler için sevap kazanma yöntemlerinin arasında en çok öne çıkan ibadetlerden biridir. Vereceğimiz sadakalar ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını göreceği için hem bizlere sevap olarak geri dönecek hem de toplumsal birlik ve beraberliğe katkıda bulunacaktır.

- Yetimlere Yardımcı Olmak: Kimsesiz olan yetimlere kol kanat gererek hem dünyamızı hem ahiretimizi güzelleştirebiliriz.

- Kurban Kesmek: Kurban keserek ihtiyaç sahibi kimselere dağıtmak, sofralarına katkıda bulunacağı için bizlere büyük bir sevap kapısıdır.

- Su Kuyusu Açtırmak: Her insan için amel defteri, öldükten sonra kapanmaktadır. Bu noktada öldükten sonra sevap kazanmak için bazı ameller yapılır ve bu amellere de sadaka-i cariye denir. Su kuyusu açtırmak da sadaka-i cariyeler arasında en önde gelenlerden biridir.

- Hayır Yemeği Dağıtmak: Sadaka çeşitlerinden birisi olan bu amel ile gıda sıkıntısı çeken kardeşlerimize yardımcı oluruz ve büyük sevap kazanırız.

- Fidan Dikmek: Fidan dikmek, gelecek nesillere büyük bir hediye bırakmaktır. Bu noktada peygamber efendimiz aleyhisselamın “Kıyametin koptuğunu dahi görseniz elinizdeki fidanı dikin” hadisi fidan dikmenin önemini vurgulamaktadır. Bizler fidan dikerek büyük sevap kazanabiliriz.

- Kur’an’ı Kerim Okumak: Yüce kitabımızı okuyarak her harf başına sevap kazanabiliriz.

Bu noktada sevap kazanmanın aracıları olarak insani yardım vakıfları ön plana çıkıyor. Bizler Avrupa Yardım Vakfı olarak kurulduğumuz ilk günden itibaren insanlığa faydalı çalışmalar yapmaya gayret göstermekteyiz. Yapmış olduğumuz yetim yardımları, kurban projeleri, su kuyusu açılışları, hayır yemekleri, sadaka ve zekât dağıtımları gibi projeler ile ihtiyaç sahiplerini bağışçılar ile buluşturuyoruz.

Sizler de bu noktada bu hayra ortak olarak sevap kazanmak için bizlere bağışta bulunabilirsiniz.

Öldükten Sonra Sevap Kazanmak

Amel defterimiz öldükten sonra kapanmaktadır. Peygamber efendimiz aleyhisselam’dan gelen bilgiye göre yalnızca üç şey dışında amel defterimiz kapanacaktır. Hadis şöyledir:

Ebu Hureyre (r.a.)’den rivayet edildiğine göre, Resulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “İnsan ölünce, amel defteri şu üç şey dışında kapanır: Sadaka-i cariye (devam eden hayır), faydalanılan ilim ve kendisine dua eden hayırlı bir evlat.” | Müslim

Bu minvalde öldükten sonra amel defterimizin kapanmaması için başkalarının faydalandığı ilim bırakmaya, hayırlı bir evlat yetiştirmeye ve sadaka-i cariye yapmaya çalışmak gerekir.

İlk iki maddeye herkesin ulaşması olanaksız olabilmektedir. Bu noktada sadaka-i cariyenin önemi amel defterimiz açısından daha da artmaktadır. İnsanların faydalandığı ve sürekli olarak devam eden sevap kazanmak için yapılan ibadetler arasında bulunan sadaka-i cariyenin  bazı örnekleri şöyledir:

- Su Kuyusu Açtırmak: Su kuyusu açtırmak sadaka-i cariyenin en bilindik yoludur. Özellikle kuraklık sorunu yaşayan Afrika bölgesine yapılan su kuyusu yardımları, bölgenin yaşamına büyük etki etmektedir. Bu noktada daha fazla bilgi edinmek için, daha önce yazdığımız Afrika’da Su Kuyusu Açtırmanın Önemi isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

- Eğitime Destek Vermek: Özellikle ekonomik sıkıntılar yaşayan bölgelerde eğitime destek vererek çocukların geleceğine katkıda bulunabilirsiniz.

- Fidan Dikmek: Sürdürülebilir bir yaşam için önemli olan ağaçlar dikmek de sadaka-i cariye açısından oldukça önemlidir. Bu noktada meyvesinden yararlanılan ağaçlardan yenilen her meyveden sizlere sevap geleceği gibi ağaçların gölgesinde gölgelenen her kişiden de sizlere sevap gelir.

- Sağlık Projelerine Destek Vermek: Yürüyemeyen ve ekonomik şartlardan ötürü tekerlekli sandalye alamayan kardeşlerimize tekerlekli sandalye bağışı yapmak, gözünde katarakt olan kardeşlerimize katarakt bağışı yapmak da sadaka-i cariye arasında yer almaktadır.

- Cami ve Mescit Yaptırmak: Cami ve mescit yaptırmak, sadaka-i cariye arasında bulunur ve bu mekanlarda ibadet edildiği her an sizlere de sevap yazılır.

Bu noktada bizler Avrupa Yardım Vakfı olarak sizler sadaka-i cariye olarak yapabileceğiniz bağışları yerlerine ulaştırıyoruz. Su kuyusu açılışından mescit projelerine, kurban kesimlerinden eğitim projelerine kadar sevap kazanmak için iyilik bağışlarınızı sizler adına gerçekleştiriyoruz.

Siz de sadaka-i cariye yapmak isterseniz hemen bağış yapabilirsiniz.

Sevap Kazanmak İçin Bağış Yap!

Ümmetin her bir ferdi kardeştir ve birbirinden sorumludur. Bu noktada ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize maddi ve manevi olarak destek çıkmak her bir Müslümanın boynuna borçtur.

Bu noktada özellikle Afrika ve Asya’nın bir bölümü olmak üzere dünya genelinde milyonlarca kardeşimiz açlık, susuzluk ve savaş gibi nedenlerden ötürü sıkıntılar yaşamaktadır. Bizler Avrupa Yardım Vakfı olarak sıkıntılarla boğuşan bu kardeşlerimizin yanında olmaya çalışmakta ve yaralarını sarmaktayız.

Sizlerden almış olduğumuz bağışlarla yaptığımız projelerden birçok kardeşimiz fayda sağlamaktadır. Susayan gönüller için su kuyusu açılımı, açlıkla boğuşan kardeşlerimiz için yemek ve kurban yardımları başta olmak üzere dünya genelinde birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Özellikle sadaka-i cariye bağışlarınız ile uyurken bile sevap kazanmak için sizlere fırsat sunuyoruz.

Sizler de sevap kazanmak ve kardeşlerinizin yarasına merhem olmak için bize ulaşabilir ve bağış yapabilirsiniz.

 

Haberi Paylaş