BANKA HESAPLARIONLINE BAĞIŞ
Yetim Çocukların Hayatına Dokunmak: Bağış ve Destekle Neler Başarabiliriz?

Yetim Çocukların Hayatına Dokunmak: Bağış ve Destekle Neler Başarabiliriz?

Yetimlerin yüzündeki gülümsenin sebebi olmak ve cennet kapılarını kendiniz için aralamak için yetimlere nasıl yardım edilir öğrenin!

Yetim kelimesi kutsal kitabımız olan Kuran-ı Kerim’de tam 23 kez geçmekte. Yetimlerle ilgili ise yüzlerce hadisten bahsedilmektedir. Allah (c.c) katında ve Peygamber Efendimiz (s.a.v.) nezdinde son değerli olan yetim çocuklar, biz müslüman aleminde de önemli bir yer edinmelidir. Hz. Muhammed’in birer emaneti olan yetimlerin hayatlarına erişebilmek, insanlık olarak en temel görevlerimizdendir. Sıcak bir yuvaya, anne ve baba ilgisine ve güvenli bir yaşama muhtaç olan minik yürekler, soğuk ve katı dünyanın hükmünde yalnızlığa terk edilmektedir. Halbuki, yaradan tarafından bizlere buyurulan yetimlere yardım eli uzatmaktır. Peki, farklı coğrafyalarda anne ve babasız kalan yetimlere nasıl yardım edilir?

Mutlu Bakan Gözler İçin Yetimlere Nasıl Yardım Edilir?

Bitmek bilmeyen savaşlar, iç karışıklıklar ve kıtlık… Müslüman ülkelerinde bir çocuğun anne ve babasız kalması için ne yazık ki sebep çok. Daha yaşama gözlerini açar açmaz annesini kaybeden bebekler, babasının yollarını bekleyen ve hatta gözlerinin anne ve babasının ölümüne tanıklık eden çocuklar. Düşüncesi bile kalplerde derin bir acı yaratan bu olaylar, yetimlerin gerçekleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Dünya üzerindeki farklı bölgelerde pek çok çocuğun yaşadığı bu travmanın etkileri ise tahmin edilenden daha büyüktür. Anne ve babasız kalan minikler, yalnızca aile sıcaklığına değil, sıcak bir yemeğe, temiz bir yaşam alanına, kıyafetlere ve tabii ki eğitime de ihtiyaç duymaktadır.

İşte tam bu aşamada müslüman alemi olarak bizlere düşen vazife, yetimlere nasıl yardım edebileceğimizi bulmaktadır. Burada ise en kolay seçenek yetimlere yardım eden vakıflar aracılığıyla bağış yapmaktır. Yetimlerin temel gereksinimleri karşılamak üzere harekete geçen ve çeşitli yetim projeleri başlatan yardım kuruluşları, dünya üzerindeki yetimlere ulaşmayı başarmaktadır. Özellikle savaşların devam ettiği, doğal afetlerin görüldüğü veya kıtlığın yaşandığı bölgelerde artan yetim oranı, vakıfların yönünü bu bölgelere çevirmektedir. Afganistan, Filistin, Suriye, Pakistan, Irak ve Somali gibi ülkelerde yetim sayısı net verilerle artmaktadır. Bu sebeple öksüz ve yetimlere yardım eden kuruluşlar öncelik olarak yetim projelerini bu bölgelerde gerçekleştirmektedir. Annesini ve babasını yitiren çocukların ihtiyaçlarını biraz olsun karşılayabilmek ve miniklerin gözlerinde küçük bir ışıltı yakabilmek için siz de bu yardım kuruluşlarına bağış yapabilirsiniz.

Yetim Sevindirmenin Fazileti: Cennet Müjdesi

"Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır." hadis-i şerifi, yetimlere yardımın sevabını apaçık ortaya koymaktadır. Nitekim, yetimin başını okşamayı dahi mükafatlandıran yüce Allah, gönülden kopup gelen bağışları da inşallah kabul edecektir. Bununla birlikte Rasulullah (S.A.V) şöyle buyurmuşlardır: “Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi gözetip kollayan kimseyle ben cennette şöyle yan yana bulunacağız.”

Hz. Muhammed’in hadisleri ışığında biliyoruz ki yetim sevindirmenin sevabı, bizlere cennet müjdesi olarak verilmektedir. Bu denli büyük bir ödülün kapısını aralamayı mümkün kılan yetim sevindirmek, ebediyette huzura kavuşmanın anahtarı olabilmektedir. Annesiz ve babasız kalan çocuklara kol kanat gererek, haklarını gözeterek ve ihtiyaçlarını karşılayarak yalnızca onları değil, kendinizi de mutlu edebilirsiniz. Unutmayın, bir yetim gülerse tüm dünya güler!

Yetim Bağışı Yapmak İçin: Yetimlere Yardım Eden Kuruluşlar

Dünya üzerinde sizlerden yardım umut eden ve hayata daha sıkı bağlarla tutunmayı dileyen çocuklar için yetim bağışı yapmaya ne dersiniz? Yetim sponsorluğu olabileceğiniz kuruluşlar, annesini ve babasını kaybetmiş çocuklar için sizden bağış bekliyor. Yetimlerin barınma, yemek, kıyafet ve kırtasiye gibi ihtiyaçları karşılamak üzere yapılan “Yetimlere Yardım” projesi ile Avrupa Yardım Vakfı ise yetimlere yardım eden kurumlar arasında öne çıkmaktadır. Dünyanın farklı noktalarındaki yetimlere ulaşmayı amaç edinen ve hayatlarına dokunarak yüreklerine mutluluk ekmek isteyen Avrupa Yardım Vakfı, size yetimlere yardım etmenin fazileti nedir görmeniz için bir fırsat sunuyor.

Hemen şimdi “Yetimlere Yardım” projesine dahil olarak yetimlerin yüzlerindeki gülümsemesini sağlayabilirsiniz. Bunun için kolay bir şekilde online yetim bağışı yapabilirsiniz!

Haberi Paylaş