BANKREKENINGENONLINE DONATIE
GezondheidProject

GezondheidProject

De negatieve factoren die voortvloeien uit economische instabiliteit, onvoldoende voeding en ongunstige gezondheidsomstandigheden zorgen ervoor dat er in onderdrukte geografische gebieden veel ziekten ontstaan. Een daarvan is staar, een oogaandoening die bij ons met een kleine operatie kan worden verwijderd. Staar wordt vooral in Afrika gezien als een onvermijdelijke ziekte en veroordeelt vandaag de dag meer dan 60 miljoen mensen tot duisternis. Het staar donatieproject is een gezondheidscampagne die wij, als de Europese Hulpstichting, uitvoeren om deze ziekte wereldwijd te bestrijden.

We brachten honderden van onze broeders en zusters terug naar de kleuren van het leven met het staarproject, dat we zijn gestart met de slogan “U steekt een licht aan zodat zij kunnen zien” en dat we elk jaar opnieuw lanceren onder onze huidige hulpverleningscampagnes. Het doel van ons project, zoals bij al onze hulpverleningsprojecten, is om degenen die zeggen “Ik wil helpen bij staaroperatie” samen te brengen met mensen die door redenen buiten hun macht in duisternis zijn gevangen en ervoor te zorgen dat de hulp de echte behoeftigen op de juiste manier bereikt door uw bijdragen door te geven aan onze stichting.

Wat is staar?

Onze donateurs die willen doneren voor staar willen vaak informatie over de ziekte. Staar staat bekend als het geleidelijk verlies van het gezichtsvermogen, doordat de natuurlijke lens van het oog, die zich achter de pupil bevindt en het zicht mogelijk maakt, zijn transparantie verliest, en het komt over het algemeen voor bij volwassenen en ouderen in ons land. De reden waarom staar, een ziekte waarvoor iedereen bang is, zo vaak voorkomt op het Afrikaanse continent, kan als volgt worden opgesomd:

  • Microben en virussen veroorzaakt door infrastructuurproblemen,
  • Zand en stof die zich met de lucht vermengen en in contact komen met de ogen,
  • Blootstelling aan bovennormale temperaturen en direct zonlicht, Onvermogen om de noodzakelijke vitaminen in te nemen als gevolg van ondervoeding,
  • Onvoldoende schoonmaakbehoeften als gevolg van droogte en onvoldoende watervoorraden.

Naast de genoemde redenen zorgen financiële onmogelijkheden en het tekort aan artsen ervoor dat mensen die door staar op het punt staan hun gezichtsvermogen te verliezen of die hun gezichtsvermogen al hebben verloren, niet geopereerd kunnen worden en hun hele leven met deze ziekte moeten leven. De enige manier om van de ziekte af te komen, is door een operatie onder hygiënische omstandigheden.

Donatiecampagnes voor staaroperaties zijn gericht op het financieren van de behandelingen en gezondheidsbehoeften van mensen met de ziekte. Als de Europese Hulpstichting hebben we veel van onze broeders en zusters geopereerd die de kleuren van hun leven in Afrikaanse en Aziatische landen hebben verloren. Samen met onze donateurs hebben we het leven aangeraakt dat tot duisternis was veroordeeld en werden we een sprankje hoop voor hun wanhoop.

Waarom is donatie voor staaroperatie noodzakelijk?

Donaties voor staaroperaties spelen een grote rol bij het voorkomen en behandelen van ziekten in Afrikaanse en Aziatische landen. Hoewel de kosten van een staaroperatie, die eigenlijk een simpele ingreep van 20 minuten is, voor ons redelijk betaalbaar zijn, is het in onderdrukte gebieden bijna onmogelijk om deze kosten te betalen. Om deze reden is het lot van iedereen, jong of oud, die deze ziekte heeft in Afghanistan, Tsjaad of Burkina Faso, gedoemd tot duisternis. Deze wanhoop leidt ertoe dat de ziekte in de genoemde regio's als onoplosbaar wordt beschouwd.

Gezien al deze redenen is het noodzakelijk dat we doneren aan de staarhulp-campagne, die een klein bedrag vertegenwoordigt, omdat het de mogelijkheid biedt om veel levens weer kleur te geven. De vreugde van de levens die we raken door steun te geven, hoe klein ook, is ook erg waardevol.

Wat doen we in het kader van de staarhulp-campagne?

Met de hulp van staaroperaties die we uitvoeren als onderdeel van het Azië- en Afrika-staarproject, willen we hoop geven aan mensen die hun gezichtsvermogen door deze ziekte hebben verloren en hen laten zien dat ze niet alleen zijn. Als Europese Hulpstichting bieden we hulp onder de naam staar donatie en staarhulp aan andere regio's en landen, vooral Afrika en Arakan, waar er 1 arts is voor 40.000 mensen, met het motto 'Deur naar het Goede' voor iedereen die wil helpen.

Met ons staarproject, dat elk jaar zijn plaats inneemt onder de huidige hulpverleningscampagnes van onze stichting, identificeren we eerst de patiënten in de landen die we bezoeken. Daarna beginnen onze artsen, die het algemene onderzoek van de patiënten uitvoeren, met de voorbereidingen voor de operatie voor de patiënten die geschikt zijn voor een operatie. Als resultaat van een operatie die ongeveer 20 minuten duurt, worden de patiënten na de operatie een tijdje gerustgesteld en worden hun controles uitgevoerd. Vervolgens worden hun ogen weer geopend voor het leven en kunnen ze het leven zo helder zien als voorheen.

We vergeten niet onze donateurs te informeren over de operatie en het succes van het project in de landen waar onze staaroperatie-donatiecampagne wordt uitgevoerd. Om nieuws te ontvangen van praktijken, genezen patiënten en verlichte levens in verschillende Afrikaanse en Aziatische landen, kunt u onze sociale media-accounts, nieuws- en aankondigingsteksten op onze website, uw persoonlijke sms en e-mail raadplegen.

Prijs voor staaroperaties in Afrika

Een van de vragen die worden gesteld door onze vrijwilligers die willen deelnemen aan onze staar donatiecampagne, is 'Hoeveel kost een staaroperatie in Afrika?'. De donatiekosten voor staaroperaties uitgevoerd door onze stichting in Aziatische en Afrikaanse landen bedragen 75 euro. De kosten van de operatie voor een patiënt zijn voor ons bijna hetzelfde als een eenmalige aankoop in de supermarkt. Zoals we al vaker hebben vermeld, maken de ongelijke inkomensverdeling en de onmogelijkheden in de wereld deze behandeling voor mensen, vooral in Aziatische en Afrikaanse landen, onmogelijk.

Als Europese Hulpstichting voeren we ons project elk jaar uit met een vaste behandelingsvergoeding van 75 euro om onze donateurs financiële ondersteuning te bieden. Onze donateurs kunnen de behandeling van een enkele patiënt bekostigen, of ze kunnen ook behandelingshulp bieden aan meer dan één patiënt als ze dat willen.

Deelname aan de staar donatiecampagne

Om deel te nemen aan het staar donatieproject, dat we hebben georganiseerd voor mensen in nood in verschillende delen van de wereld in het kader van de gezondheidsprojecten van onze stichting, en dat we consequent uitvoeren, is het voldoende om op de 'Doneren' knop te klikken die zich op verschillende plaatsen van onze projectpagina bevindt. Vervolgens kunt u op de pagina Online Donatie die wordt geopend het bedrag kiezen dat u wilt doneren, en als u speciale opmerkingen heeft die naar onze stichting of de patiënten die u doneert moeten worden gestuurd, kunt u de betreffende secties invullen. Nadat u het formulier heeft ingevuld en betaald, wordt uw donatie ontvangen en ontvangt u een informatieve boodschap/e-mail.

U kunt ook bijdragen aan ons project door contact op te nemen met onze stichting via onze contactgegevens. Het enige dat u hoeft te doen, is contact met ons opnemen via het e-mailadres [email protected] of de telefoonnummers +31 13 879 50 12 (Nederland) / +31 6 84 22 08 14 (Nederland) / +49 15221550927 (Duitsland) / +32 484683373 (België) en ons bereiken met uw donatieverzoek.

“Europese Hulpstichting: Uw Pad dat naar het Goede leidt”

Online Donatie

Andere Projecten

Background

Ramadan-project

Ga naar Project

Opofferingsproject

Ga naar Project

Waterputproject

Ga naar Project