BANKREKENINGENONLINE DONATIE
Qurban-Project

Qurban-Project

Qurban Donatieproject

Qurban donatie is niet alleen een liefdadigheidsproject voor onze stichting, maar ook een manier om verschillende levens te raken terwijl we een van de vereisten van onze religie vervullen. Een van de duidelijkste geboden van onze God voor het offer is: "Dien nu uw God en offer." (Kevser 108/2). Daarom dienen we onze God door te offeren en door qurban te doneren. Om deze reden behoort het offeren van qurban tot onze projecten die we als de Europese Hulpstichting koesteren en met een geheel andere gevoeligheid benaderen.

De deugd van het offer, dat een symbool is van helpen en delen, wordt in de Koran als volgt uitgedrukt: "Noch hun vlees noch hun bloed bereikt Allah. Maar uw taqwa bereikt hem." (Hacc, 37). Het aanbieden en het offer doneren, dat is opgenomen in ons heilige boek en waaraan door onze religie grote waarde wordt gehecht; het is de aanbidding van taqwa en oprechtheid, samenwerking en delen, eenheid en solidariteit, en reiniging van zonden. Qurban offeren is verwerving. Qurban offeren is dichter bij God komen. Qurban offeren is omarmen.

Offeren is door de geschiedenis heen de naam geweest van zowel individuele als sociale reiniging. Het offer is de reiniging van een persoon van alles en de hereniging met hun God. De beste manier om te laten zien dat wij als moslims verschillende delen van één lichaam zijn, is door samen de vreugde van het feest te ervaren en elkaar te helpen. Onze God heeft ons de aanbidding van het offer en het Eid-al-Adha geschonken als een deur van taqwa. Zoals in de Koran wordt vermeld, bereikt noch het vlees noch het bloed van de geofferde qurbans Allah, alleen onze taqwa bereikt Allah. Een van de vereisten van deze taqwa is om onze oprechtheid in aanbidding te tonen met behulp van het qurban offeren. Het is om de geest van het helpen van onze mede-gelovigen levend te houden. Het is om samen met onze broers en zussen in verschillende delen van de wereld de vreugde van het Eid-al-Adha te beleven. Hun handen vasthouden, hen helpen, is het licht van hoop zijn in hun ogen. Het is een traktatie voor mensen die hulp nodig hebben om minstens één keer per jaar vlees in hun huis te brengen. Dit aanbod is een vereiste voor ons om oprecht de aanbidding van het offer te voltooien die we verplicht zijn te vervullen.

Qurban Project van de Europese Hulpstichting

Als Europese Hulpstichting streven we ernaar een brug te zijn tussen alle weldoeners die zeggen "ik wil helpen bij het offeren" en degenen in nood, en samen de vreugde van het offer te beleven. We leveren de met uw hulp geslachte qurbans aan onze broers en zussen in nood in verschillende delen van de wereld.

Allereerst nemen we uw qurbans in ontvangst door middel van een volmacht, en we slachten uw geofferde qurbans bij volmacht in het land waar u wilt dat het qurban wordt geslacht. We zetten de qurban slachtprocessen voort vanaf het Eid-gebed tot en met de derde dag van het Eid, en we bezorgen de distributie van elk geslacht qurban aan de behoeftigen in het kader van het qurban-hulpproject.

Om betrouwbaarheid en transparantie met betrekking tot qurban hulp te waarborgen, informeren we u per e-mail, WhatsApp en SMS over het slacht- en distributieproces, over de staat van uw offergaven die u hebt laten slachten door qurban te doneren. Naast al onze meldingen, rapporteren en delen we met u de foto's en video's van de qurbans die we namens u bij volmacht hebben geslacht.

Als het gaat om het offeren van qurban, denkt men allereerst aan het Eid-al-Adha, bekend van het evenement Ibrahim. Tenzij er speciale omstandigheden zijn, geven we er meestal de voorkeur aan om tijdens het jaar te offeren tijdens het Eid-al-Adha. Er zijn echter speciale tijden in onze religie waarin de aanbidding van het offer kan worden uitgevoerd. Als Europese Hulpstichting accepteren we niet alleen de donaties die u doet tijdens het Eid-al-Adha, maar ook vrijwillige qurban donaties die niet verplicht zijn, en bezorgen we de qurbans die met uw stortingen zijn geslacht aan de behoeftigen over de hele wereld.

Voor gedetailleerde informatie over vrijwillige offers, die meestal voorschriften zoals soennah en wajib hebben en om verschillende redenen worden geslacht, kunt u de volgende rubriek raadplegen.

Geofferd Qurban van Udhiyya

Hoewel het geen vrijwillige aanbidding is, is het noodzakelijk om het Qurban van Udhiyya van de andere te onderscheiden. Qurban van Udhiyya wordt door de Hanafi-sekte "wajib" genoemd en door de Shafis "soennah", en het is een aanbidding die wordt uitgevoerd door qurbans te offeren tijdens het Eid-al-Adha.

Onze God beveelt opnieuw in de verzen 22-36 van Soera Hajj: "Noem daarom de naam van Allah over hen (en offer) terwijl ze op hun voeten staan. En wanneer ze op hun zij vallen, eet ze (als ze sterven) en geef ze aan de armen die hun behoeften verbergen. Wij hebben deze dieren aan jullie gegeven voor jullie gebruik, zodat jullie dankbaar kunnen zijn."

Daarom kan de vraag "Mag degene die het Qurban van Udhiyya slacht eten?" worden beantwoord met: natuurlijk mogen ze eten. In feite vroeg onze Profeet Mohammed, toen hij op een dag een qurban slachtte, zijn vrouw Aisha of ze het vlees van het qurban had verdeeld; toen hij hoorde dat alles was verdeeld en er slechts één been in huis overbleef, antwoordde hij: "We hebben alle stukken behalve dat ene been."

De prikkels om het vlees van het geofferde dier te delen met de armen en familieleden in verschillende verzen en hadiths hebben de cultuur gecreëerd dat vandaag een groot deel van het qurban-vlees onder moslims wordt verdeeld.

Zoals hierboven vermeld, kopen we als Europese Hulpstichting uw qurban van Udhiyya, die verplicht is en die u tijdens het Eid-al-Adha wilt laten slachten en verdelen, met uw volmacht en donaties en scheiden we ze als buitenlandse qurban donaties. Uw qurbans worden geslacht volgens de islamitische methoden in het land en de tijd die u eerder hebt gekozen en worden uitgedeeld aan de armen van de regio.

Qurban van Gelofte

Het qurban van gelofte is een aanbidding die geen soennah of fard is om in onze religie te worden uitgevoerd. Het doneren van het qurban van gelofte betekent een belofte doen om in ruil voor het bereiken van iemands wens of doel te offeren. Hoewel we zeggen dat deze aanbidding niet tot de religieus verplichte dingen behoort, wordt het verplicht om het offer te slachten als de persoon zijn doel bereikt na het nemen van de intentie.

Een van de meest nieuwsgierige onderwerpen over het gelofte qurban is "Wie mag niet van het gelofte qurban eten?". Het gelofte qurban is het soort offer waarbij de persoon die het slacht volgens onze religie niet mag profiteren van het vlees. Omdat het door de slachter aan Allah is gewijd. Evenzo mogen familieleden zoals ouders, kinderen, grootouders van de persoon die het gelofte qurban heeft geslacht, niet van het vlees van het qurban eten. Het gelofte qurban wordt alleen aan de armen uitgedeeld.

Als Europese Hulpstichting nemen we elk jaar honderden gelofte qurban donaties in ontvangst en voeren we hun slacht- en distributie uit in onderdrukte geografieën namens onze waardevolle donateurs. We accepteren uw gelofte qurbans het hele jaar door, behalve voor de wajib qurbans tijdens het Eid-al-Adha.

Hoewel de prijzen van gelofte qurbans variëren afhankelijk van de prijzen van runderen en schapen in de landen waar we slachten, hanteert onze stichting vaste prijzen om haar donateurs te ondersteunen en goede daden aan te moedigen. De huidige prijs van gelofte qurbans van onze stichting is 100 euro.

Akika Qurban

Het Akika qurban kan worden beschouwd als een dankoffer. In onze religie worden de qurbans die degenen die een nieuwe en gezonde baby hebben slachten om Allah te danken, Akika genoemd. Het slachten van een Akika qurban is geen fard of wajib, maar het is een soennah die is overgeleverd van onze Profeet Mohammed. Volgens wat van Abu Dawud wordt gerapporteerd, zei de profeet Mohammed Mustafa over het Akika qurban: "Elk kind is als een onderpand in ruil voor het Akika qurban dat voor hem wordt geslacht op de zevende dag (na zijn geboorte). Nadat het Akika qurban is geofferd, wordt het hoofd van het kind geschoren en krijgt het een naam."

Hoewel dit offer kan worden gebracht tot het kind de puberteit bereikt in de religie van de islam, geven moslims die de gelegenheid hebben er de voorkeur aan om het Akika qurban in de eerste week na de geboorte te offeren, op basis van de bovengenoemde hadith. De meest nieuwsgierige onderwerpen over het Akika qurban zijn "Kan het Akika qurban worden gegeten?", "Kunnen Akika qurban donaties worden gedaan?" of "Is Akika qurban een donatie?".

Akika qurban kan, in tegenstelling tot het gelofte qurban, worden geconsumeerd door de slachter en zijn familie. Maar natuurlijk zijn ook distributie en donatie zeer deugdzaam. De donatie van Akika qurban kan niet tijdens het Eid-al-Adha worden geslacht in plaats van wajib qurban, maar het kan worden gedoneerd als Akika qurban. Als Europese Hulpstichting slachten we uw Akika qurban bij volmacht in onderdrukte geografieën zoals Afrika en Azië en bidden we met de naam van uw baby. De huidige prijs van Akika qurban van onze stichting is 100 euro.

Qurban van Dank

Dank qurban is het qurban dat wordt geofferd om Allah te bedanken voor enige zegeningen, vreugde, succes of prestatie in onze religie. Het oordeel van het dank qurban is noch fard, wajib noch soennah, maar hangt af van de persoon, zoals in het gebed van dank.

We kunnen zeggen dat voor onze donateurs die op zoek zijn naar een antwoord op de vraag "Wordt het dank qurban gegeten?", familieleden en de persoon die het vlees van het dank qurban heeft geslacht, daarvan kunnen profiteren. Voor onze vrijwilligers die een dank qurban willen doneren, is de prijs van het dank qurban van onze stichting 100 euro.

Qurban van Hedy en Boetedoening

Naast de wajib en soennah offergebeden die door onze stichting over de hele wereld worden uitgevoerd, is er ook het Hedy qurban dat wordt geofferd voor de Kaaba door degenen die in staat zijn om Hajj en Umrah samen te volbrengen. Bovendien is het qurban dat mensen die de voorwaarden van de Hajj niet vervullen, moeten offeren tijdens de bedevaart het boetedoening qurban. Als Europese Hulpstichting staan we u bij en accepteren we uw aanvragen als u een gelofte qurban wilt laten slachten door een qurban aan Allah te wijden, of een dank qurban om uw dank aan Allah te uiten, of een akika qurban voor uw pasgeboren kind.

Zoals eerder vermeld, is de prijs voor de gelofte-, akika- en dank qurbans, die we voornamelijk in Afrika en Azië slachten, 100 euro. Als u ons uw verzoek stuurt zoals "Ik wil een qurban doneren" of "Ik wil een dank qurban, gelofte qurban of akika laten slachten" via het "Donatieformulier", slachten we uw qurbans en distribueren we ze aan onze broers en zussen in nood in verschillende delen van de wereld.

Eid-al-Adha Geschenk voor Weeskinderen

Als Europese Hulpstichting zetten we niet alleen de slachting van de qurbans voort en leveren we ze tijdens het Eid-al-Adha aan de behoeftigen, maar het geven van Eid-geschenken aan weeskinderen behoort tot de activiteiten die we uitvoeren in het kader van het qurban hulpproject. We geven de weeskinderen kleding en schoenen als geschenken voor Eid-al-Adha en delen hun vreugde door ze rond te leiden en te vermaken. Eid-geschenken voor weeskinderen kosten slechts 20 euro. Als Europese Hulpstichting is het onze plicht om alles te doen zodat u, die de weeskinderen tijdens de feestdagen gelukkig wilt maken, deze vreugde deelt en ondersteunt.

Waar wordt de Qurban-donatie gedaan?

Als het Eid-al-Adha nadert, zijn de meest gestelde vragen van onze gewaardeerde donateurs of donateurkandidaten: "Hoe wordt qurban gedoneerd?" en "Waar wordt de qurban-donatie gedaan?". Qurban-donatie wordt gedaan door de volmacht van de persoon die de slachting zal uitvoeren, vooral als het qurban in het buitenland of in een regio waar de donor niet persoonlijk aanwezig kan zijn, wordt geslacht. Er zijn veel stichtingen en verenigingen die donaties accepteren voor degenen die een dier willen offeren op Eid-al-Adha of om speciale redenen.

Sinds de oprichting behoort onze stichting tot de betrouwbare stichtingen om te doneren, die wajib of vrijwillige qurbans accepteert en informatie verstrekt met video's en rapporten door uw offers in honderden onderdrukte regio's te slachten. Wanneer u uw qurban doneert via de "doneren"-pagina van ons project, verkrijgen we een volmacht van u door uw speciale notities, donatiebedrag en het land waar u wilt doneren vast te leggen.

Vervolgens kopen we gezonde qurbans in het door u gewenste land, slachten uw qurban door volmacht en distribueren het zonder tijdverlies aan de behoeftigen. Gedurende ons project informeren we u via WhatsApp, e-mail en SMS en sturen we u video's en foto's van de mensen die uw donatie bereiken.

Vanaf 2021 zijn de instellingen die qurban donaties accepteren in aantal toegenomen dankzij de snel ontwikkelende mogelijkheden wereldwijd. We waarschuwen echter onze donateurs voor nep-weldoeners die kwaadwillig zijn en erop uit zijn om de weldoeners te misbruiken. Vertrouw alsjeblieft geen neporganisaties die u tijdens of na het project geen rapport verstrekken over uw relikwieën, geen benoemde en visuele bewijzen beloven en geen succesvolle hulpprojecten hebben uitgevoerd.

Afrika Qurban Donatie

Afrika is het land van oorlogen, kolonisatie, plundering, hongersnood en droogte. Om deze reden is het een van de landen waar onze donateurs het vaakst qurban willen doneren. Toegang tot schone waterbronnen en gezond voedsel is bijna onbestaande in Afrika, dat voortdurend wordt geplunderd, verhandeld en opgedeeld in percelen. Elk jaar sterven duizenden kinderen, tieners en volwassenen in het land door honger, dorst of de ziekten die hierdoor worden veroorzaakt.

Hoewel Afrika qurban donatie geen blijvende oplossing is voor de problemen van onze moslimbroers en -zusters die op het continent wonen, voeden ze hun kinderen een tijdje met onze donaties en zeggen ze de honger een dag langer te overleven terwijl we onze verplichte of vrijwillige gebeden verrichten. Als elke moslim blijft helpen, kunnen we misschien de volgende stap zetten in de strijd tegen honger en onze broers en zussen van de wanhoop redden.

Afrika qurban donatie 2022 prijzen bedragen 100 euro voor 1 qurban in heel Afrika. Voor onze donateurs die op zoek zijn naar een antwoord op de vraag "hoe doneer ik een qurban aan Afrika?", kunnen we de eenvoudige manier om te doneren op onze website als volgt uitleggen: klik op de "doneren"-knop in het qurban project. Selecteer "Een groep qurban project" in het donatieformulier dat wordt geopend. Vul uw persoonlijke gegevens in, schrijf uw speciale verzoeken en toevoegingen in het notitieveld. Ga vervolgens naar de betalingspagina.

Jemen Qurban Donatie

In Jemen, waar armoede en ellende heersen en de burgeroorlog het land naar de afgrond voert, sterft elke paar minuten een kind van de honger. Niet genoeg eten brengt miljoenen mensen in het land elke dag dichter bij de dood. In dat geval is het onze plicht als moslims om een deel van de Jemen qurban donatie af te staan van het offervlees dat onze God ons gebiedt om "eerst aan de behoeftigen, dan aan onze buren en familie" te delen.

Met de waardevolle bijdragen van vrijwilligers slacht onze stichting elk jaar tientallen qurbans in Jemen. Als u de behoefte van Jemen aan een bord voedsel en een hapje wilt vervullen, kunt u uw qurban voor Jemen doneren door naar onze donatiepagina te gaan.

Palestina Qurban Donatie

Palestina, waar bezetting, oorlog en armoede elk jaar toenemen, behoort tot de regio's waar de meeste qurban donaties worden gedaan door de waardevolle vrijwilligers van onze stichting. Om een qurban aan Palestina te doneren, kunt u uw offer zenden aan onze Palestijnse broers en zusters door de optie "Qurban Project Groep C" te kiezen op onze qurban donatie pagina.

Andere landen waar we Qurban-donaties hebben geleverd

Als Europese Hulpstichting werden de qurbans die we hebben ontvangen met het vertrouwen en de volmacht van onze donateurs in het kader van het Qurban Project, naar Bangladesh, Rohingya-vluchtelingen, Somalië, Tsjaad, Niger en Tanzania, Burkina Faso, Gambia, Mongolië en Jemen, Bosnië, Kosovo, Syrische vluchtelingen, Palestina en behoeftigen in Turkije gestuurd. U kunt een donatie doen aan het land van uw keuze via de qurban donatie pagina om vandaag of tijdens Eid-al-Adha een warme maaltijd voor een huishouden te zijn.

Met uw donaties kunt u op onze donatiepagina de regio kiezen waar de slachting en distributie van het qurban zal plaatsvinden en uw speciale notities toevoegen. Als u vragen heeft, kunt u ons gemakkelijk bereiken via het contactgedeelte.

Is het toegestaan om een qurban in het buitenland te doneren?

Een van de meest gestelde vragen tijdens de wajib qurban, vooral voor het Eid-al-Adha, is "Is het toegestaan om een qurban in het buitenland te doneren?". Van tijd tot tijd krijgen we vragen van onze donateurs zoals "Is het toegestaan om qurbans aan Afrika te doneren?". Onze waardevolle donateurs, in onze religie is het toegestaan om een qurban te slachten en een qurban door volmacht te offeren. Daarom wordt het offeren in uw naam in elk deel van de wereld als toegestaan beschouwd door de juristen, zolang er een volmacht van u wordt verkregen.

Als Europese Hulpstichting delen we de geofferde qurbans die als wajib, vrijwillig en soennah zijn gedoneerd met onze moslimbroers en -zusters in onderdrukte geografieën. Als iemand van u echter wil weten of het is toegestaan om het vlees van het qurban aan niet-moslims te verdelen, is het antwoord in onze religie heel duidelijk. In de woorden van onze God en Profeet is qurban donatie een daad van aanbidding die wordt aanbevolen om te worden verdeeld "eerst aan de behoeftigen, dan aan de buren en familieleden". De religie van de mensen aan wie het vlees van het qurban zal worden verdeeld, wordt hier niet genoemd. Integendeel, het geven van de

Prijzen voor Qurban Donaties

Onze stichting bepaalt de meest redelijke prijzen per land om de deelname van weldoeners aan het qurban project te bevorderen en biedt verschillende prijzen afhankelijk van het land waar u gelofte donatie, akika, dank qurban of wajib qurban wilt doneren.

In het kader van het Qurban Project van de Europese Hulpstichting:

  • Qurbans doneren aan Groep A Qurban Donatie landen (Bangladesh, Arakan vluchtelingen, Somali's, Tsjaad, Tanzania, Burkina Faso, Gambia, Mongolië, Jemen) kost 100 euro,
  • Qurbans doneren aan Groep B Qurban Donatie landen (Bosnië, Kosovo, Turkije, Syrische vluchtelingen) kost 150 euro,
  • De qurban donatie aan Groep C Qurban Donatie Project landen (Palestina) kost 230 euro.

Bovendien kunnen onze donateurs, als ze willen, geschenken voor Eid aan weeskinderen doneren of meer dan één qurban doneren voor een bedrag van 20 euro. Bovendien kunt u ons project ondersteunen door offerdeelaandelen aan te schaffen. U kunt contact met ons opnemen via het contactgedeelte om informatie te krijgen over de prijzen van de offerdeelaandelen. In 2021 gaat de qurban donatie onverminderd door met onze vrijwilligers en partnerorganisaties in landen over de hele wereld.

Deelname aan het Qurban Project

Om deel te nemen aan het Qurban Project, dat we als Europese Hulpstichting hebben georganiseerd en consistent hebben uitgevoerd, en dat probeert mensen in nood te helpen in verschillende delen van de wereld in het kader van het Qurban Project, is het voldoende om ons te informeren dat u wilt deelnemen aan het Qurban Project en te zeggen "Ik wil een qurban donatie doen". U kunt ook deelnemen aan dit project met uw online donaties.

Voor het Qurban Donatieproject kunt u ons bereiken via [email protected] e-mailadres of +31 13 879 50 12 (Nederland) / +31 6 84 22 08 14 (Nederland) / +49 15221550927 (Duitsland) / +32 484683373 (België) telefoonnummers en kunt u zich aanmelden met uw verzoek.

"Europese Hulpstichting: Uw Weg naar het Goede"

Online Donatie

Andere Projecten

Background

Ramadan-project

Ga naar Project

Opofferingsproject

Ga naar Project

Waterputproject

Ga naar Project