BANKREKENINGENONLINE DONATIE
Jonge boompjeproject

Jonge boompjeproject

Het Stekjesdonatieproject is een rehabilitatiewerk dat wordt uitgevoerd om de door rampen zoals branden, aardbevingen en overstromingen zwaar getroffen gebieden weer tot leven te brengen. Met donaties van verantwoordelijke mensen die het bewustzijn van eenheid en solidariteit hebben, worden bossen gecreëerd door veel meer te planten dan één persoon of instelling zou kunnen planten.

Als de Europese Hulpstichting voeren we al vele jaren stekplantprojecten uit in Turkije en Palestina met de bijdragen van onze donateurs die zeggen "Ik wil bomen planten" en "Ik wil ademen voor de toekomst".

Waarom heeft Palestina Stekjesdonatie nodig?

De vruchtbare bassins van Palestina hebben eeuwenlang vele beschavingen gehuisvest. Vandaag de dag verliezen deze vruchtbare gronden echter dagelijks hun leefbaarheid doordat ze door mensenhanden worden vernietigd.

Het 14-jarige beleg van Israël vernietigt niet alleen vruchtbare landbouwgronden door de verwoestende effecten van biologische wapens en bommen, maar ook door het gebruik van giftige pesticiden. Daarom wachten de Palestijnse gebieden vandaag op een heropleving met de bijdragen van stekjesdonaties, omdat dit een probleem van de Ummah is en niet van een persoon.

Chemische stoffen die de lucht en het water vergiftigen, bommen die wilde begroeiing veroorzaken in plaats van vruchtbare gewassen en pogingen om de vegetatie te vernietigen, bedreigen niet alleen het leven van bomen, maar ook van mensen, dieren en alle andere levende wezens in de regio.

Met name voor boeren die hun brood verdienen met landbouwarbeid, is het van belang dat er voldoende rehabilitatie op hun land wordt uitgevoerd en dat er fruitbomen groeien, zodat ze niet in een moeilijke situatie terechtkomen en hun levensonderhoud verliezen. In dit geval is het van vitaal belang om zowel fruitproductie als landwinning te realiseren door middel van boomdonaties.

Waar kan je stekjes doneren?

Verantwoordelijke mensen die stekjes willen doneren of bomen willen planten, kunnen hun donaties doen via betrouwbare instellingen. Men moet echter voorzichtig zijn met malafide platforms die vooral in tijden van brand en rampen ontstaan en het geweten van de samenleving misbruiken. Voordat je stekjes doneert, is het nuttig om de bewustwording en betrouwbaarheid van de instelling te controleren.

Je kunt een kijkje nemen op het YouTube-kanaal en de projectpagina's van onze stichting, die al vele jaren met grote transparantie werkt, waaronder het stekjesproject. Als je bomen doneert, wordt jouw stekje zorgvuldig geplant in de regio Turkije of Palestina die je kiest, en word je op de hoogte gehouden van alle stappen van het proces.

Wat doen we in het kader van het Stekjesproject?

Als Europese Hulpstichting planten we stekjes in het kader van het stekjesdonatieproject, vooral in Turkije, dat in de zomer te maken heeft met intense bosbranden, en in Palestina, waarvan de landbouwgrond is verwoest door chemische aanvallen. In Gaza, gelegen in het zuidwesten van Palestina en de grootste stad van de strook in de regio, hebben we het project voor stekjesplanting uitgevoerd om de boeren te ondersteunen die blootgesteld waren aan aanvallen en hun land niet konden rehabiliteren. Dit project, dat we zijn begonnen met de uitnodiging "Ook jij kunt een boom planten in Palestina", zorgt ervoor dat de dorre gronden elk jaar opnieuw groene stekjes vinden, dankzij de grote belangstelling en genereuze hulp van onze donateurs.

De aanplant van stekjes, die we hebben gerealiseerd na de uitvoering van ons boomdonatieproject, wordt zichtbaar door de glimlach op de gezichten van de boeren in Gaza, die door financiële moeilijkheden hun land niet kunnen rehabiliteren en voortdurend worden aangevallen door de conflicten in de regio, en door een oprechte dankbaarheid die in hun ogen wordt weerspiegeld.

In het kader van het stekjesproject zijn tot nu toe duizenden verschillende soorten stekjes zoals olijven en citroenen succesvol geplant in Gaza. In Turkije zijn vooral in 2021 herstel- en stekplantactiviteiten uitgevoerd in 270 bosbrandgebieden in 53 provincies. Je kunt onze video's en beelden bekijken die de projecties tonen van de hulp van onze waardevolle donateurs, die zowel om de natuur als om de mensen geven, als middel voor een zo'n goede zaak, via onze sociale mediakanalen, nieuwsberichten en YouTube.

Een van de fasen van het stekjesproject is het voorzien van alle nodige gereedschappen en uitrusting om de continuïteit van het onderhoud van de gronden te waarborgen. Zo worden de belangrijkste stappen gezet om ervoor te zorgen dat de gronden die onder ons project vallen altijd groen en productief blijven, en wordt het land niet aan zijn lot overgelaten door slechts eenmalig stekjes te planten.

Hoeveel kost een stekjesdonatie?

Alle onze donateurs die zeiden: "Ik wil stekjes doneren", "Hoeveel kost een stekjesdonatie?" en "Hoeveel kost de stekjesdonatie?" zoeken antwoorden op dergelijke vragen. Het tarief voor stekjesdonatie van onze stichting is € 10. Door slechts € 10 te doneren, kun je een stekje planten voor de toekomst en een van de architecten van groene toekomsten worden.

Waarom zou ik stekjes doneren?

Bomen zijn niet alleen de longen van de regio waarin ze zich bevinden, maar ook de longen van de hele wereld. Daarom is het de plicht van alle mensen om alle bomen die zijn gekapt, verbrand, vernietigd of verwoest en vruchtbare gronden die zijn vergiftigd, goed te maken. In dit geval is er niemand die kan zeggen: "De vernietiging van bomen is niet mijn verantwoordelijkheid". Om het ecosysteem in leven te houden en het voortbestaan van levende wezens te waarborgen, moeten gezonde bomen worden achtergelaten voor morgen, en moeten bossen worden gecreëerd door stekjes te doneren.

Ook in onze religie wordt de nadruk gelegd op het belang van het planten van bomen. Het komende hadith is ons allemaal bekend. "Als de Apocalyps plaatsvindt en een van jullie heeft een stekje in de hand, als hij/zij het kan planten voordat de Dag des Oordeels aanbreekt, moet hij/zij dat onmiddellijk doen!" (Ahmed, III, 191, 183).

"Als een moslim een boom of plant plant, is wat ervan gegeten wordt een liefdadigheid voor zichzelf, wat ervan gestolen wordt is een liefdadigheid voor zichzelf en wat wilde dieren ervan eten is aalmoes, en wat een persoon ervan neemt is aalmoes, wat vogels ervan eten is aalmoes, en wat een persoon ervan neemt is aalmoes voor zichzelf." (Moslim, Musâkat, 7)

"Wanneer een moslim een boom plant, en mensen en dieren en vogels ervan eten, is alles liefdadigheid voor hem/haar tot de Dag des Oordeels". (Ahmed, VI, 444. Zie. Moslim Musâkât,7)

Deze hadiths behoren tot de hadiths over het planten van stekjes. Hieruit kan duidelijk worden begrepen dat het planten van stekjes een zeer voordelige taak is, zowel in termen van de verbeterde gronden, als het zijn van een adem voor de toekomst, het voorzien in het levensonderhoud van de behoeftigen, het instilleren van goede daden in het huishouden van ons verleden en het werken als een Sadaqah-i Jariyah.

Een persoon zou stekjes moeten planten en hoop moeten geven aan dorre gronden, ook al is het alleen maar om eindeloze beloningen te geven aan liefdadigheid en te doneren aan het leven van hun verleden. De belangrijkste motivatie van veel van onze donateurs die zeggen: "Ik wil een boom planten op mijn naam" is de inspanning om zo'n mooi spoor achter te laten in de wereld.

Hoe kan ik een stekjesdonatiecertificaat krijgen?

Het stekjesdonatiecertificaat wordt onmiddellijk na uw donatie speciaal voor uw naam uitgegeven en per e-mail naar u verzonden via de contactadressen die u hebt gedeeld. Het stekjesdonatiecertificaat is een waardecertificaat dat informatie bevat zoals in welke regio, hoeveel stekjes u hebt geplant en hoeveel mensen ervan zullen profiteren.

Kan ik stekjes doneren als cadeau?

Je kunt stekjes doneren aan je geliefde via onze stichting. De stekjesdonatie is een soort liefdadigheid die om verschillende redenen kan worden gedaan, zoals verjaardagen, huwelijksfelicitaties en babydonaties voor de overledenen. Alles wat je hiervoor hoeft te doen, is de naam van de persoon aan wie je wilt doneren en je speciale bericht, indien aanwezig, in het betreffende notitieveld tijdens het doen van je donatie te schrijven. Wanneer een boomdonatie als cadeau wordt gedaan, kan het certificaat worden uitgegeven op naam van de te begiftigen persoon.

Hoe kan ik stekjes doneren?

Om stekjes te doneren via onze stichting, kunt u onze onderstaande rekeningnummers gebruiken of online doneren door op deze pagina op de knop "Stekjes doneren" te klikken.

Europese Hulpstichting

IBAN: NL54INGB0004977282

Europese Hulpstichting

IBAN: DE81500100600207252609

Na uw donatie ontvangt u een informatieve SMS en ontvangt u uw certificaat per e-mail wanneer de door u gedoneerde stekjes worden geplant. Bedankt dat u de Europese Hulpstichting hebt gekozen als uw toegangspoort tot liefdadigheid. Moge de Almachtige Allah (c.c) al uw tot nu toe gedane en toekomstige hulp aanvaarden in de glorie van het convent. Laat uw stekjesdonaties worden opgeschreven voor uw huishouden als liefdadigheid.

"Europese Hulpstichting: Uw weg naar het goede"

Online Doneren

Andere Projecten

Background

Ramadan-project

Ga naar Project

Opofferingsproject

Ga naar Project

Waterputproject

Ga naar Project