BANKREKENINGENONLINE DONATIE
Rampen- en noodhulpproject

Rampen- en noodhulpproject

In verschillende delen van de wereld wachten honderdduizenden mensen die door natuurrampen, oorlogen en regionale instabiliteiten in nood zijn geraakt op iemand die hen een helpende hand biedt. Deze mensen, die hun huizen en geliefden hebben verloren door natuurrampen of die door oorlogen gedwongen zijn hun thuisland te verlaten en nu als vluchtelingen in verschillende delen van de wereld leven, kunnen niet in hun basisbehoeften voorzien.

Naast de materiële behoeften van deze mensen, die door natuurrampen en oorlogen in een kwetsbare situatie verkeren, hebben ook de eenzaamheid, verdriet en depressie die ze ervaren een negatieve invloed op hun geestelijke gezondheid.

Het helpen van deze mensen die zowel materiële als geestelijke steun nodig hebben, die na het vluchten voor oorlogen onder moeilijke omstandigheden proberen te overleven, die geen kleding hebben om aan te trekken, geen huis om in te verblijven en geen toegang tot medicijnen als ze ziek worden, is ongetwijfeld een van de gemeenschappelijke plichten van alle gelovigen.

Als de European Aid Foundation hebben we het Rampen- en Noodhulp Project opgezet in het besef van onze verantwoordelijkheid jegens deze behoeftige en kwetsbare mensen die in verschillende delen van de wereld proberen te overleven. Met de steun van onze gewaardeerde weldoeners willen we onze plicht op de meest efficiënte, snelle en oprechte manier vervullen.

We streven ernaar humanitaire hulp te bieden aan al deze mensen die onderdrukt, verbannen zijn en onder moeilijke omstandigheden in vluchtelingenkampen leven vanwege oorlogen, zonder te discrimineren op basis van hun religie, taal, ras of etnische identiteit, en om een glimlach op hun gezichten te toveren door in hun basisbehoeften te voorzien.

Wat We Willen Bereiken met het Rampen- en Noodhulp Project

De doelstellingen van het Rampen- en Noodhulp Project kunnen we onder de volgende subkoppen samenvatten:

  • Het creëren van een leefruimte waar mensen die door natuurrampen hun huizen en geliefden hebben verloren in hun onderdak en andere basisbehoeften kunnen voorzien,
  • Het verstrekken van basisvoedsel en -benodigdheden aan mensen die door oorlogen gedwongen zijn hun thuisland te verlaten,
  • Het begeleiden van mensen die onder moeilijke omstandigheden in vluchtelingenkampen proberen te overleven en het verbeteren van hun leefomstandigheden,
  • Het voorzien in de behoeften van onze behoeftige en kwetsbare broeders en zusters, voornamelijk basisvoedsel, onderdak, medicijnen en schoonmaakmaterialen,
  • Het bouwen van een brug tussen de behoeftigen en degenen die willen helpen door materiële en geestelijke steun te bieden via het noodhulp online donatie-systeem, als een poort naar goedheid voor weldoeners…

Humanitaire Hulp binnen het Kader van het Rampen- en Noodhulp Project

De humanitaire hulp die wordt verleend binnen het kader van het Rampen- en Noodhulp Project kan in vier hoofdcategorieën worden onderverdeeld.

  1. Basisvoedsel en -benodigdheden Hulp:

Basisvoedsel en kledinghulp wordt verleend aan mensen die niet in hun basisvoedsel en levensbehoeften kunnen voorzien om hun leven te behouden.

  1. Ondersteuning bij Onderdak:

Vooral bij koud weer en winterse omstandigheden worden basisopvangmaterialen zoals tenten, bedden en dekens verstrekt aan degenen die geen onderdak hebben en dakloos zijn.

  1. Medicijnen en Schoonmaakmiddelen Hulp:

Medicijnen en schoonmaakmiddelen hulp, die basisbehoeften zijn, worden verstrekt om te voldoen aan de voortdurende of nieuw ontstane medicijnbehoeften van mensen die in nood en in een kwetsbare situatie verkeren; en basis humanitaire hulp wordt verstrekt in de vorm van schoonmaakmiddelen hulp onder de zware omstandigheden waaronder ze proberen te overleven.

  1. Winter Noodhulp:

Wij bieden hulp onder de naam winter noodhulp aan mensen die in de koude weersomstandigheden van het winterseizoen geen onderdak hebben, en we voorzien hen van basisopvangmaterialen.

Deelname aan het Rampen- en Noodhulp Project

Om deel te nemen aan het Rampen- en Noodhulp Project, georganiseerd en consequent uitgevoerd door de European Aid Foundation, die erop gericht is mensen in nood in verschillende delen van de wereld een helpende hand te bieden, volstaat het ons te informeren dat u deel wilt nemen aan het project. U kunt ook met uw online donaties aan dit project deelnemen.

Voor het Rampen- en Noodhulp Project kunt u ons bereiken op [email protected] of op +31 13 879 50 12 (Nederland) / +31 6 84 22 08 14 (Nederland) / +49 15221550927 (Duitsland) / +32 484683373 (België) en uw aanvraag indienen.

„European Aid Foundation: Uw Poort naar Goedheid“

ONLINE DONATIE

Andere Projecten

Background

Ramadan-project

Ga naar Project

Opofferingsproject

Ga naar Project

Waterputproject

Ga naar Project