BANKREKENINGENONLINE DONATIE
Weesproject

Weesproject

Weeskinderen Helpen

Weeskinderen helpen is een kostbare schat voor ons die in de wereld van vandaag leven, waarin wordt begrepen hoe waardevol de verantwoordelijkheid is om een helpende hand te bieden aan verschillende onderdrukte gebieden. Het is algemeen bekend dat in een wereld vol oorlog, interne onrust, conflicten en politieke ambities degenen die de diepste gevoelens van eenzaamheid ervaren, wezen zijn. Daarom is wezen helpen in zo'n wereld meer een plicht dan een keuze voor ons.

Weeskinderen helpen, weeskinderen kleden en weeskinderen gelukkig maken betekent dat men de zegeningen waardig wordt van een eervolle instelling in de islam. Het is duidelijk gesteld dat de mensen die het hoofd van een wees aaien, hen onder hun bescherming nemen en hen een plaats aan hun tafel geven, kortom degenen die wezen helpen, worden beloond door onze Profeet. Aangezien de Profeet Mohammed, die op jonge leeftijd zijn vader verloor, ook een wees was, wordt begrepen dat het ontvangen van gebeden van een wees tot unieke zegeningen zal leiden.

Onder de stichtingen die wezen helpen streeft onze stichting ernaar om de deur te zijn die het goede opent voor iedereen die wezen wil helpen. Als de European Aid Foundation maken we met het weessponsorschap-project in Tanzania, Palestina, Syrië, Niger, Somalië, Burkina Faso, Mongolië, Tsjaad, Turkije en wereldwijd het mededogen van de mensheid en de islam tot de bron van het glimlachen van wezen.

Weessponsorschap Project

Vanaf het allereerste begin van het menselijk bestaan zijn er vele factoren zoals natuurrampen, armoede, economische crises, honger en oorlogen die altijd hebben bestaan en die veel negativiteit met zich meebrachten. Vooral oorlogen en natuurrampen hebben veel pijnlijkere gevolgen veroorzaakt in vergelijking met andere, en ze blijven vandaag de dag nog steeds veel kosten voor de mensheid. Het feit dat duizenden kinderen zonder moeder en vader achterblijven, is slechts een van de trieste gevolgen van deze verschrikkelijke factoren die ons pijn doen. Elke dag dat we niet in staat zijn om wezen te helpen, hun lijden te verzachten en hen de hand te reiken, ontstaat er een ernstiger beeld. Op zo'n moment spelen stichtingen die wezen helpen een sleutelrol bij het oplossen van deze problemen en het genezen van hun wonden. Stichtingen die wezen helpen, die vrijwilligers de mogelijkheid bieden om kinderen te helpen die hun moeder of vader hebben verloren door middel van weessponsorschap-projecten, zullen instrumenteel zijn bij het oplossen van hun problemen één voor één. Om deze plicht te vervullen, die erin bestaat om wezen te helpen, hebben we het ons als European Aid Foundation ten doel gesteld om onze wezenprojecten wereldwijd te implementeren, om uw deur naar het goede te zijn, versterkt door de hadith: „Het huis dat het meest dierbaar is voor Allah is het huis waarin de wees wordt geëerd“. We streven ernaar om de hand van wezen stevig vast te houden met ons weessponsorschap-project, ongeacht in welke regio, welk land of welke stad ze zich bevinden.

In onze wereld, waar ernstige gevolgen worden gezien als gevolg van oorlogen en interne onrust zoals in Palestina, Irak, Syrië en Arakan, hongersnood en hongersnood die Afrikaanse landen verwoestten en doden veroorzaakten, en natuurrampen in landen zoals Pakistan en Aceh sterfgevallen brengen, neemt het aantal weeskinderen dagelijks toe. Alleen al in Syrië zijn ongeveer 800.000 kinderen wees geworden en momenteel worstelen 140 miljoen kinderen in de wereld om te overleven als wezen. Weessponsorschap-systemen bieden een zeer belangrijke stap voor de mensheid om deze problemen zelfs maar een klein beetje op te lossen.

Door weessponsorschap wordt het mogelijk om in de basisbehoeften van wezen zoals maandelijkse voeding en kleding te voorzien, schoolbenodigdheden voor hun opleiding te verstrekken en hen gelukkig te maken door deze hulp te bieden. Iedereen die wezen wil helpen krijgt de kans om de financiële steun van een wees te worden door de maandelijkse weessponsorschap-bijdrage te betalen.

Onze Doelen met het Wezenhulpproject

In het kader van het wezenhulpproject kunnen we onze doelen als volgt opsommen:

  • Om een veilig thuis te bieden voor weeskinderen, vooral in regio's waar oorlogen en natuurrampen worden ervaren,
  • Om gezonde en veilige leefomgevingen voor hen te creëren, waar ze niet losgekoppeld worden van hun eigen cultuur en land,
  • Om te voorzien in alle behoeften van wezen, van onderdak tot onderwijs en gezondheid, met stabiele hulp,
  • Om hen te laten zien dat ze niet alleen zijn en hen zoveel mogelijk het gemis van hun moeders of vaders niet te laten voelen,
  • Om als brug te fungeren tussen vrijwilligers die wezen willen helpen.

We streven ernaar om een blijvende ondersteuner van wezen te zijn in plaats van slechts één keer hulp te bieden met ons weessponsorschap-systeem. Zorgen voor wezen, die nog eenzamer zijn geworden door de effecten van oorlog en armoede na het verlies van hun families, hen zowel geestelijk als lichamelijk te versterken, hen te ondersteunen en ervoor te zorgen dat ze hun opleiding zonder onderbreking voortzetten, behoren tot de taken die we op ons nemen.

Terwijl we wezen helpen, helpen we niet alleen hen, maar ook hun moeders, die de rol van zowel vader als moeder voor hun kinderen op zich moeten nemen. Want voor een moeder zonder inkomen is er niets verdrietiger en pijnlijker dan het feit dat haar kind geen onderwijs kan volgen, geen kleding heeft of zelfs niet in de basisbehoeften zoals onderdak en voedsel kan voorzien.

De enige manier om een samenleving opnieuw op te bouwen is als de volgende generatie een goede opleiding krijgt en een fatsoenlijk leven als kinderen leidt. Het is niet mogelijk dat wezen en kinderen die opgroeien in onrust, armoede en angst de middelen hebben om een samenleving opnieuw op te bouwen. Het moet niet worden vergeten dat weessponsorschap-projecten eerst een wees, dan een gezin, dan een samenleving en een heel land kunnen herbouwen, en het wezenhulpsysteem moet ook vanuit dit perspectief worden bekeken.

Weessponsorschap en Kosten van Weessponsorschap

Ons weessponsorschap-systeem, dat we hebben gecreëerd om in de behoeften van wezen te voorzien, verloopt via de volgende fasen:

  • Door een aanvraag in te dienen via al onze communicatienetwerken en weessponsorschap-kanalen, laat u onze stichting weten dat u wezen wilt helpen en dat u zich vrijwillig aanmeldt om in de behoeften van een wees te voorzien en hem te ondersteunen.
  • Na uw melding van hulp sturen we u het dossier en de informatie van een van onze wezen waarvan we de behoeften hebben geïdentificeerd. Vervolgens ontvangt u een „Weesvolgcode“ die aangeeft welk wees u ondersteunt.  
  • De weessponsorschap-bijdrage wordt van uw opgegeven kaart afgeschreven.
  • Een keer per jaar wordt u door onze stichting het „Weesontwikkelingsrapport“ toegestuurd, dat gedetailleerd is opgesteld en waarin u toegang hebt tot de bijgewerkte foto's en informatie van het wees dat u ondersteunt, evenals de brief die hij/zij aan u heeft geschreven.
  • Het hele proces wordt transparant uitgevoerd en u wordt in gedetailleerde rapporten geïnformeerd dat uw steun in het kader van het wezenhulpproject wordt beantwoord.

Voor degenen die zeggen „Ik wil wezen helpen“, bedraagt de maandelijkse weessponsorschap-bijdrage 35 euro. Met deze weessponsorschap-bijdrage, die voor de meesten van ons een klein bedrag is, ligt het in onze handen om het leven van een wees te veranderen. Als de European Aid Foundation, die opvalt onder de stichtingen die wezen helpen, staan we altijd klaar om de deur naar het goede van onze waardevolle weldoeners te zijn.

Deelname aan het Wezenhulpproject

Om deel te nemen aan het wezenhulpproject dat we systematisch organiseren en uitvoeren als de European Aid Foundation, die behoort tot de stichtingen die wezen helpen, volstaat het om ons te laten weten dat u wezen wilt helpen.  U kunt deze aanvraag zowel indienen door een donatie te doen op onze online weessponsorschap-pagina en uw opmerking toe te voegen, als door contact op te nemen met onze stichting via alle communicatiekanalen.

Om deel te nemen aan het weessponsorschap-project en om wezen te helpen, kunt u contact met ons opnemen via ons e-mailadres [email protected] of u kunt ons bereiken op +31 13 879 50 12 (Nederland) / +31 6 84 22 08 14 (Nederland) / +49 15221550927 (Duitsland) / +32 484683373 (België).  Daarnaast kunt u uw donaties doen in het kader van het online weessponsorschap-project op onze website. Tegelijkertijd kunt u Eid-al-Fitr- en Eid-al-Adha-geschenken voor weeskinderen van 25 euro doneren om weeskinderen gelukkig te maken tijdens Eid-Al-Fitr en Eid-al-Adha.

Ik wil Weeskinderen Helpen

We hebben met u gedeeld hoe u kunt deelnemen aan ons wezenhulpproject en een samenvatting van het project in het algemeen gedeeld. Daarnaast willen we de details van ons project uitleggen aan onze vrijwilligers die zeggen: „Ik wil wezen helpen“ en hun vragen beantwoorden zoals waar, hoe, waarom, wie en wie.

We willen graag verklaren dat het mogelijk is om in verschillende categorieën te helpen, zoals weessponsorschap en weessponsorschap. Sponsor zijn van een wees is een maandelijks hulpprogramma en is georganiseerd om in de maandelijkse behoeften van wezen te voorzien die door onze stichting zijn geïdentificeerd. Met het weessponsorschap worden de verschillende behoeften van een wees, zoals onderwijs, gezondheid, kleding, voedsel en onderdak, maandelijks vervuld.

Een ander model van het weessponsorschap-project is speciale hulp zoals feestdagen geschenken of liefdadigheidsontbijten voor wezen in het kader van donaties voor wezen. In tegenstelling tot het weessponsorschap-model van ons project worden deze donaties gekenmerkt als eenmalige donaties of gedeeltelijke donaties die meer dan eens kunnen worden herhaald, in plaats van maandelijkse hulp. Speciale hulpprogramma's worden op deze manier georganiseerd in de mate die de situatie vereist en in overeenstemming met de behoeften.

Alle vrijwilligers die zeggen „Ik wil weeskinderen helpen“, kunnen bijdragen aan onze wezenhulpprogramma's met zowel weessponsorschap als weessponsorschap-modellen.

Hulp aan Syrische Weeskinderen

Na de Syrische burgeroorlog die in 2011 begon, moesten miljoenen mensen naar verschillende landen migreren. De mensen die in het land bleven, werden geconfronteerd met vele negatieve omstandigheden zoals armoede, honger en dorst. Duizenden mensen lieten bijna een half miljoen mensen achter die hun leven verloren in de burgeroorlog.

Met ons wezenhulpproject hebben we het ons tot taak gemaakt om Syrische weeskinderen te helpen en in hun behoeften te voorzien. Laten we de sfeer van angst en spanning van de burgeroorlog voor Syrische weeskinderen veranderen en hen zelfs maar een beetje helpen in het leven dat ze niet konden leven. Laten we ze het gevoel geven dat ze niet alleen zijn met onze weessponsorschap- of weessponsorschap-hulpprogramma's.

Hulp aan Tanzaniaanse Weeskinderen

Duizenden weeskinderen die in Tanzania, een van de armste landen van Oost-Afrika, leven, zetten hun leven voort onder moeilijke omstandigheden zonder in staat te zijn om in hun basisbehoeften zoals gezondheid en onderdak te voorzien. Onze stichting, die haar hulpactiviteiten in Tanzania voortzet, zoals in landen over de hele wereld, voorziet in de behoeften van weeskinderen met het Tanzania Weeshulpproject.

De European Aid Foundation, bekend als een soort wezenstichting met liefdadigheidsactiviteiten die zich richten op weeskinderen, wordt de blijvende ondersteuner van een wees in zijn of haar leven met het weessponsorschap van 35 euro per maand en zorgt ervoor dat de weeskinderen de vreugde van feestdagen zoals Eid-al-Adha en Eid-al-Fitr ervaren met een weesvakantiegift van 25 euro.

Hulp aan Somalische Weeskinderen

Er zijn veel behoeftige weeskinderen in Somalië, een van de armste landen van Afrika. Het is mogelijk om deze benadeelde kinderen te helpen door hun handen vast te houden met u, waardevolle weldoeners en stichtingen die wezen helpen. We kunnen wezen helpen met verschillende wezenhulpprogramma's zoals het Somali Weessponsorschap Project.

Als u zegt „Ik wil wezen helpen“ en u wilt weeskinderen gelukkig maken, is onze stichting altijd klaar om uw deur naar het goede te zijn. Somalische weeskinderen wachten op uw hulp.

Hulp aan Rohingya Weeskinderen

Terwijl we onze hulp aan weeskinderen in verschillende geografische gebieden overbrengen, behoort de hulp aan de Rohingya Weeskinderen tot de hulpactiviteiten die we uitvoeren. U kunt in alle maandelijkse behoeften van een Rohingya weeskind voorzien door ons weessponsorschap-formulier op onze website in te vullen.

Hulp aan Nigeriaanse Weeskinderen

Net als in de meeste Afrikaanse landen werd de bevolking van Niger ook in 2021, zoals in voorgaande jaren, blootgesteld aan vele terroristische aanslagen. Bij elke terroristische aanslag verliezen veel kinderen hun families en worden ze wees. Naast terroristische aanslagen vinden er in het land veel sterfgevallen plaats als gevolg van soortgelijke problemen zoals armoede, en toegang tot voedsel en water.

Het ligt in onze handen om voor de Nigeriaanse weeskinderen te zorgen die alleen zijn achtergelaten door de dood van hun families. Met de Niger Weeshulp kunt u de verantwoordelijkheid op zich nemen van een weessponsorschap en financiële en morele ondersteuning bieden voor de gezonde groei van een nieuwe generatie. We moeten in gedachten houden dat door wezen te helpen we niet alleen onze wezen in nood helpen, maar ook onszelf helpen door verdiensten te verwerven in de ogen van Allah. Elke keer dat we zeggen „Ik wil wezen helpen“ en in actie komen, helpen we ook onszelf in het hiernamaals.

Hulp aan Burkinese Weeskinderen

Als de European Aid Foundation onthouden we onze hulp niet aan behoeftige weeskinderen in Burkina Faso. Er zijn duizenden weeskinderen in Burkina Faso, een van de armste landen ter wereld. Terwijl we ernaar streven om onze hulp aan elk weeskind te leveren, proberen we zoveel mogelijk wezen te bereiken binnen de financiële middelen.

In het kader van ons Burkina Faso Weeshulpproject willen we weeskinderen ondersteunen die in dit arme land worstelen met hun eenzaamheid en al hun problemen. Het ligt alleen in onze handen om hen financieel en moreel te ondersteunen en ervoor te zorgen dat ze gezond opgroeien door weessponsorschap of weessponsorschap-modellen.

Het Belang van Wezen Helpen

Het belang van het helpen van wezen in de islamitische religie wordt uitgedrukt in zowel verzen als hadiths. In veel verzen van de Koran zijn wezen specifiek aangesproken en zijn er speciale bepalingen met betrekking tot hen gemaakt. Enkele van deze bepalingen zijn als volgt:

„Degenen die ten onrechte het eigendom van wezen eten, zullen alleen vuur eten om hun buiken te vullen, en ze zullen een brandend vuur (hel) binnengaan.“ (Soera van Nisa - Vers 10)

„Ze vragen je wat ze in de weg van Allah zullen uitgeven. Zeg: 'Wat jullie ook aan goeds uitgeven, dat is voor de ouders, verwanten, wezen, de armen en de reiziger. Wat jullie ook aan goeds doen, Allah weet het goed.“ (Baccarat- 215)

Er zijn veel hadiths over wezen. Op basis van het grote aantal hadiths is het belang dat onze Profeet Mohammed hechtte aan wezen duidelijk. Er zijn hadiths over veel onderwerpen, zoals wezen gelukkig maken, een wees kleden, een gebed van een wees krijgen en het negeren van de rechten van wezen.

Enkele van de hadiths over wezen zijn als volgt:

„Als iemand het hoofd van een wees alleen maar voor Allah's wil streelt, is er een verdienste voor elke haarlok die hij/zij aanraakt.“ (Ahmed ibn Hanbal, Musnad, V, 250.)

„Als iemand een wees opneemt van een familielid of iemand anders totdat de wees volwassen is, zal het Paradijs voor die persoon verplicht zijn.“ (Ravi: Adiyy Ibni Hakam)

Uit de geciteerde verzen en hadiths blijkt dat het belang van het helpen van wezen vele malen is benadrukt in de islamitische religie. Als we erin slagen om met dit bewustzijn te handelen, zullen we de handen van onze wezen van over de hele wereld vasthouden, hen helpen en hen uit hun eenzaamheid trekken.

We Zullen Hoop Dragen Onder de Naam van het Helpen van Wezen

In het kader van ons wezenhulpproject streven we ernaar de deur naar het goede te zijn voor alle weldoeners die zeggen: „Ik wil een wees helpen“, „Ik wil een wees onderwijzen“ of „Ik wil een weessponsorschap geven“.

Onder de stichtingen die wezen helpen, zal onze stichting, die geschikt is om te worden aangeduid als „de wezenstichting“ vanwege haar activiteiten om weeskinderen te helpen, in staat zijn om voor alle wezen in nood te zorgen die aan hun eenzaamheid zijn overgelaten met uw steun. Laten we samen hoop en licht zijn voor onze weeskinderen.

„European Aid Foundation: Uw Pad naar het Goede“

Online Donatie

Andere Projecten

Background

Ramadan-project

Ga naar Project

Opofferingsproject

Ga naar Project

Waterputproject

Ga naar Project